Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΤΙ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ;

Το κείμενο που αφηγούνται οι μαθητές/τριες του Δ1 αποτελεί μια ιστορία ενός παιδιού που αναγκάζεται να γίνει πρόσφυγας, να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να αναζητήσει μια καινούρια ζωή σε μιαν άλλη πατρίδα. Το κείμενο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του εν λόγω προγράμματος και γράφτηκε από την εκπαιδευτικό Μπούμπουρα Μαρία. Την αφήγηση πλαισιώνουν το παραδοσιακό τραγούδι «Τζιβαέρι» και το ποίημα-τραγούδι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Το σκοτεινό τρυγόνι».

Για τις ανάγκες του προγράμματος αξιοποιήθηκαν στη διδακτική πράξη τα παρακάτω βιβλία:

Α)Το αγόρι με τη Βαλίτσα
Β) Η Λούμπνα και το βότσαλο
Γ) Αιολική Γη

Στο δρώμενο των μαθητών συνέδραμε ο μουσικός του σχολείου μας κ. Αντρέας Γιακουμάκης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά καθώς και την δασκάλα εικαστικών κ. Αριστέα Νταντούδη για τις όμορφες σχετικά με το θέμα δημιουργίες που ετοίμασε.  

***********************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου