Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

ΣΤ2 2019-2020


2019 - 2020


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Για τις 4 Δεκεμβρίου που έχει οριστεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» εμείς οι μαθητές του Στ2 τραγουδήσαμε στη νοηματική γλώσσα το Αυστραλιανό τραγούδι ”One song”. Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε το 2018 όπου το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας με ΑΜΕΑ είχε θέμα «Το μέλλον είναι προσιτό» - “The future is Accessible. Δημιουργήθηκε από μαθητές, για μαθητές στην Αυστραλία και τραγουδήθηκε την ίδια μέρα  από 745 000 παιδιά σε περισσότερα από 3400 σχολεία σε όλη τη χώρα. Το τραγούδι είναι ένα από τα πολλά που γράφτηκαν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μουσικής στην Αυστραλίας Count us in (MCUI).  EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
 «Νι, πι, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής»
 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Tην Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήσαμε την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη για τη φετινή σχολική χρονιά με επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας! Η διαδρομή περιελάμβανε το Φρούριο Κούλε, την Πλατεία Λιονταριών, την Πλατεία Αγ. Κατερίνης - Αγ. Μηνά, Προμαχώνας  Μαρτινέγκο  και Τάφος Νίκου Καζαντζάκη. 
*****************************************

2018 - 2019


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣ»"24o VILLAGE CAMP"

«ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ»

 

***************************


Οι μαθητές του Ε2 σας εύχονται καλές Αποκριές!«Τι και αν κάνει κρύο και παγωνιά,
 τα παιδιά στο Ε2 έχουν ζεστή καρδιά!»
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«17 ΝΟΕΜΒΡΗ»Αφιερώνουμε τη γιορτή μας στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, όσοι και αν ήταν αυτοί και ότι και να έχασαν... τα νιάτα τους, τη ζωή τους ολόκληρη.ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΒΙΑΝΝΟΥ


Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, 2018 και πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εκπαιδευτική επίσκεψη για το σχολικό έτος 2018 – 2019. Επισκεφτήκαμε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος από το Στρατό Κατοχής και το παρακείμενο Μουσείο (Αμιρά) καθώς και τον τόπο της Μάχης στη Σύμη, όπου μας ξενάγησε ο κ. Δημήτρης και ενημερωθήκαμε για τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ


Εμείς οι μαθητές του Ε2 πιστεύουμε ότι κάθε ημέρα θα έπρεπε να είναι «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» και όχι μόνο η 4η Οκτωβρίου! Η ημέρα αυτή  είναι ίσως μια υπενθύμιση στους μεγαλύτερους ότι πρέπει να συνυπάρχουμε αρμονικά με το περιβάλλον και να τηρούμε κανόνες ευζωίας γιατί όποιος δεν σέβεται τα ζώα δεν αγαπά τον ίδιο του τον εαυτό.


Σήμερα οι μαθητές του Στ2 παρουσίασαν ένα καταπληκτικό  κουκλοθέατρο με  θέμα «Η φάρμα του κυρίου Κατσουφάκη» το οποίο μάλιστα το εμπνεύστηκαν τα ίδια τα παιδιά και το έγραψαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους. 

Παράλληλα το Ε1 διάβασε ένα-ένα τα 14 άρθρα που διακήρυξε η Διεθνής Ένωση Δικαιωμάτων των ζώων το 1978 στο Παρίσι. Σύνθημα: «Τα ζώα όπως και οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα». Οι μικροί μας μαθητές της Β’  τάξης έδωσαν για λίγο τη φωνή τους στα ζώα για να ακουστούν όσα θα μας έλεγαν αν μιλούσαν και εμείς στο Ε2 ετοιμάσαμε την διαφημιστική αφίσα για όλες τις δράσεις!Μάθαμε ότι μας περιμένει ακόμη και μια καμηλοπάρδαλη κάπου στους διαδρόμους του σχολείου μας. Πρέπει να την περιποιηθούμε λίγο! Αναμένεται λοιπόν...


5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΔευτέρα 1 Οκτωβρίου, 2018 και στα πλαίσια των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις για την «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»  με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπο ζωής γενικότερα. Όλοι οι μαθητές μας έδειξαν - όπως ήταν αναμενόμενο - ζήλο και ενθουσιασμό για την όλη οργάνωση και φυσικά έφεραν πολλές σπουδαίες επιδόσεις!Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων.  Εμείς σαν 21οευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, τον κ Κώστα Ξηρουχάκη  για την όλη οργάνωση της δράσης, τους δασκάλους μας για την επιμέλεια όλων των μαθητών μας  και όλους τους μαθητές μας για το ομαδικό πνεύμα και την πειθαρχία που έδειξαν για άλλη μια φορά.Οι δράσεις έλαβαν μέρος στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Φορτέτσας.«ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»!!!

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.---------------------------------------------------------------------------

2017 - 2018


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ «LABYRINTH PARK»

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

«ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ»
Οι μαθητές και η δασκάλα του Δ2 σας εύχονται 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής...


Οι μαθητές του Δ2 και η κυρία Ρούλα σας εύχονται καλές Αποκριές!!! 
Το Δ2 εύχεται ΥΓΕΙΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ για όλα τα παιδάκια το 2018!
Το Δ2 εύχεται σε όλα τα παιδάκια ΥΓΕΙΑ και ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΧΑΜΕΛΙΝΠέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και βρεθήκαμε στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου όπου και παρακολουθήσαμε μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση  « Το μυστήριο της πολιτείας Χαμελίν» από το γνωστό θίασο Σχήμα 7.

Πρόκειται για μια ιστορία όπου ένας παράξενος αυλητής, που φορούσε περίεργα  παρδαλά ρούχα έκανε όλα τα παιδιά της πολιτείας να τον ακολουθήσουν παίζοντας μια μαγική μελωδία στον αυλό του. Η πομπή έφτασε ως ένα βουνό έξω από την πόλη και μετά εξαφανίστηκαν! Όλα εκτός από τρία που η αναπηρία τους τα εμπόδισε να ακολουθούσουν τα υπόλοιπα. Ο αυλητής τα έσωσε τελικά ή τα εκδικήθηκε; Τι συνέβη ακριβώς;                    

Με μεσαιωνικές στολές μενεστρέλων και τρουβαδούρων, αλλά και ιπποτών και μοναχών, τραγουδώντας και παίζοντας μαζί μας, οι ηθοποιοί με κέφι, ενέργεια και φαντασία έδωσαν την σκυτάλη σε μας, τα παιδιά, για να αποφασίσουμε το φινάλε της ιστορίας!ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μια γιορτή στο παλάτι»
-----------------------------------------------

2016 - 2017

Τα αστέρια του Γ2 σας εύχονται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Ραντεβού το Σεπτέμβρη!ΕΠΙΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Από τις ωραιότερες εκπαιδευτικές εκδρομές!

Ευχές απ' όλους εμάς σε όλους εσάς για 
Καλή Ανάσταση!!!Μα πόσο την λατρεύουμε την κυρία μας...

(Λέει ότι είμαστε τα καλύτερα παιδάκια του κόσμου. Ε, καλά τα λέει είμαστε, είμαστε!)


Το Γ2 υποδέχεται το Erasmus+ στην τάξη του, στο Σχολείο μας και στο όμορφο Ηράκλειο!

WELCOME!Ρωτήσαμε τους φιλοξενούμενούς μας για τον καιρό στις χώρες τους και αν είναι η πρώτη τους επίσκεψη στο Ηράκλειο. Οι περισσότεροι απάντησαν θετικά και μας είπαν ότι θα ξανάρθουν!
Χαρήκαμε που τους είδαμε... να μας ξανάρθετε!

Ευχές από το Γ2 για καλές Αποκριές!
Παρακολουθώντας Χριστουγεννιάτικες ταινίες...Οι μαθητές και η δασκάλα του Γ2 σας εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό και αισιόδοξο 2017!ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!Είμαι η Ρούλα και φέτος θα είμαστε μαζί!

********************

2015 - 2016


Καλό Πάσχα!

Καλό Πάσχα σε όλους και σε όλες! Έτοιμα τα καλαθάκια μας για να βάλουμε τα κόκκινα αυγουλάκια μας! Και του χρόνου!
Πασχαλιάτικες καρτούλες!

Φτιάξαμε και φέτος τις πασχαλινές καρτούλες μας! Χρησιμοποιήσαμε λαδοπαστέλ και ακουαρέλες. Έτοιμες για να γράψουμε τις πιο γλυκές ευχές μας! 

Τα Λαζαράκια μας

Κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου, τα παιδιά στόλιζαν με λουλούδια τα καλάθια τους και με ομοιώματα του "Λαζάρου" πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι και έλεγαν τα κάλαντα. Η μαμά τους έφτιαχνε για κάθε παιδί ένα ψωμάκι - λαζαράκι. Εμείς φτιάξαμε τα λαζαράκια μας, δώσαμε στη μαμά τη συνταγή και είπαμε και τα κάλαντα. 

Βάγια βάγια τω βαγιώ 
τρώμε ψάρι και κολιό 
και την άλλη Κυριακή
τρώμε το ψητό αρνί.
Πεταλούδες ή λουλούδια;

Όπως κάθε άνοιξη έτσι και φέτος η φύση γεμίζει ανθισμένα λουλούδια και πεταλούδες με πολύχρωμα φτερά! Εμείς φτιάξαμε με τέμπερες σχέδια που θυμίζουν και τα δύο! Καλές Απόκριες!Οι μαθητές του Β'2 εύχονται σε όλες και σε όλους να περάσουν καλές απόκριες! 
Και του χρόνου παιδιά!


Καρτούλες απ' την Κύπρο!

Οι φίλοι μας από το Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Λευκωσίας στην Κύπρο, μας έστειλαν τις δικές τους καρτούλες! Χαρήκαμε πολύ που τις λάβαμε! 

Ευχαριστούμε παιδιά!

Ο μύθος του Θησέα και του Μινώταυρου

Με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα ERASMUS + ασχοληθήκαμε με το μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου. Διαβάσαμε το μύθο μαζί με τη δασκάλα μας, και στη συνέχεια τον παρακολουθήσαμε σε μορφή κινουμένων σχεδίων. Έπειτα ξετυλίξαμε το μίτο και στο δικό μας λαβύρινθο!

Μακαρονοκορνίζες!

Το ξέρετε ότι τα μακαρόνια δεν είναι μόνο για φάγωμα; Μπορούμε να φτιάξουμε μα αυτά πολύ όμορφες κορνίζες για να πλαισιώσουν τις ζωγραφιές μας! 

Τα ταρανδάκια του Β΄2 


Φτιάξαμε με λαδοπαστέλ αστεία 

ταρανδάκια και στολίσαμε με αυτά τα 

τζάμια μας και την τάξη μας! 

Πώς σας φαίνονται;
Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015


Ο Διευθυντής μας εγκρίνει! Είμαστε λέει πανέτοιμοι για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας! Θα έρθετε όλοι να μας δείτε, ε; Θα πούμε τραγουδάκια και σας έχουμε ετοιμάσει και ένα θεατράκι έκπληξη...


Χριστουγεννιάτικες καρτούλες!

Ορίστε και οι χριστουγεννιάτικες καρτούλες μας!  Θα τις στείλουμε μαζί με την αγάπη μας και τις ευχές μας στους καινούριους φίλους μας από το Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Λευκωσίας στην Κύπρο. Τους γνωρίσαμε μέσα από το πρόγραμμα ERASMUS + στο οποίο συμμετέχει και το Σχολείο μας. Το δέντρο που έδινε


Σήμερα στην τάξη μας διαβάσαμε ¨Το δέντρο που έδινε¨ 
του Σελ Σιλβερστάιν. Μας άρεσε πολύ και μας συγκίνησε περισσότερο! Ξέρετε τι μάθαμε; Ότι είναι πολύ σπουδαίο 
πράγμα να μπορείς να δίνεις με την καρδιά σου!
Φθινοπώριασε!

Πω πω! Ήρθε κιόλας το Φθινόπωρο! Τα φύλλα των δέντρων κιτρινίζουν και πέφτουν! Φτιάξαμε και εμείς τα δικά μας αριστουργήματα με τα φθινοπωρινά φυλλαράκια και στολίσαμε τα τζάμια μας!


Ο παπαγάλος


του Ζαχαρία Παπαντωνίου

Σαν έμαθε τη λέξη καλησπέρα
ο παπαγάλος είπε ξαφνικά
«είμαι σοφός, γνωρίζω ελληνικά
τι κάθομαι εδώ πέρα!»

Την πράσινη ζακέτα του φορεί
και στο συνέδριο των πουλιών πηγαίνει
την πράσινη ζακέτα του φορεί
για να τους πει μια γνώμη φωτισμένη 

Παίρνει μια στάση λίγο σοβαρή
Ξεροβήχει κοιτάζει λίγο πέρα
Παίρνει μια στάση λίγο σοβαρή
Και τους λέει «καλησπέρα»

Ο λόγος του θαυμάστηκε πολύ
Τι διαβασμένος, λεν, ο παπαγάλος
θα `ναι σοφός αυτός πολύ μεγάλος
αφού μπορεί κι ανθρώπινα μιλεί

Απ’ τις Ινδίες φερμένος ποιος το ξέρει
Πόσα βιβλία μαζί του να `χει φέρει
Με τι σοφούς θα μίλησε και πόσα
Θα ξέρει στων γραμματικών τη γλώσσα

Κυρ παπαγάλε, θα `χουμε την τύχη
Ν’ ακούσουμε τι λες και παραπέρα
Ο παπαγάλος βήχει ξεροβήχει
Μα τι να πει, ξανάπε «καλησπέρα»
Καλή σχολική χρονιά!

Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς! Ξανασυναντήσαμε τους φίλους μας και τους δασκάλους μας και παρουσιάσαμε τον εαυτό μας στους συμμαθητές μας!Ευχές για μια γλυκιά σχολική χρονιά!!!
Zουζούνια μου πόσο μου λείψατε... έτοιμοι για την καινούργια σχολική χρονιά;;;


*****************************

2014 - 2015

Οι μαθητές του Α2 σας εύχονται ΚΑΛΟ ΚΑΛΙΚΑΙΡΙ!!!Γιορτή του πατέρα

Παιδιά πριν αποχαιρετιστούμε για το Καλοκαίρι, μην ξεχάσετε να πείτε χρόνια πολλά στο μπαμπά σας! Γιορτάζει κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου! Χρόνια πολλά μπαμπά!!!


Μαθαίνω να τρέφομαι υγιεινά

Φέτος στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης ασχοληθήκαμε με την υγιεινή διατροφή. Μάθαμε τη διατροφική πυραμίδα, τις ομάδες των τροφών και φτιάξαμε το αλφαβητάρι της υγιεινής διατροφής.
Θέλετε να δείτε;
...και όχι υπερβολή στα παγωτά, έτσι;;; Εμείς γνωρίζουμε πια τι να τρώμε και τι να αποφεύγουμε!Εκδρομή στο Μουσείο φυσικής ιστορίας

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παρατηρήσαμε, αγγίξαμε, νιώσαμε, γελάσαμε, παίξαμε, διασκεδάσαμε μα πάνω απ' όλα μάθαμε ένα σωρό σπουδαία πράγματα!Η χελώνα Καρέτα-ΚαρέταΤο πρωί στο σχολείο μας περίμενε όλους μια έκπληξη! Είχαμε πάρει γράμμα από τη φίλη μας τη χελώνα Καρέτα-Καρέτα!!! Μας έγραφε όοοοολα της τα νέα και μας μίλησε για 
τους κινδύνους που αντιμετωπίζει αυτή και τα χελωνάκια της. 


Στη συνέχεια τραβήξαμε κλήρους και μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή της και τις σημειώσαμε πάνω στο καβούκι της!Φτιάξαμε και μικρά χελωνάκια με καρυδότσουφλα !!! Δείτε τι χαριτωμένα που είναι!
Η φίλη μας η Ελένη, μας έφερε να δούμε το χελωνάκι της. Έμεινε μαζί μας και έμαθε και αυτό
 ένα σωρό σπουδαία πράγματα! Περάσαμε φανταστικά!!!

Η γιορτή της μητέρας


Πω πω χαρά που έχουμε όλοι μας σήμερα!!! Την Κυριακή γιορτάζει η μανούλα και εμείς της ετοιμάσαμε ένα δωράκι για να της πούμε πόσο την αγαπάμε! Φτιάξαμε με πηλό μια
 καρδούλα και τη στολίσαμε με το αποτύπωμά μας, για να τη φορέσει στο λαιμό. 
Μην το μαρτυρήσετε όμως γιατί είναι έκπληξη! Εργατική Πρωτομαγιά

Σήμερα στο σχολείο, μας είπε η δασκάλα μας, πως χωρίζουμε τη μέρα σε τρία μέρη 
και έτσι έχουμε 8 ώρες εργασία, 8 ώρες διασκέδαση και 8 ώρες ξεκούραση. 
Εσύ μαμά γιατί δουλεύεις τόσο πολύ και κουράζεσαι;Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε 
το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ομαδική εργασία).


**********Το Α'2 σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!Φτιάξαμε καλαθάκια για να βάλουμε τα κόκκινα αυγουλάκια μας...


...και καρτούλες για να γράψουμε τις ευχές μας!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!


Χελιδονίσματα

Καλώς όρισες Άνοιξη!!!
Σήμερα στο σχολείο μας ήρθαν οι παλιοί μας φίλοι από το νηπιαγωγείο και μας είπαν τα χελιδονίσματα, δηλαδή τα κάλαντα της Άνοιξης! Φτιάξαμε και εμείς τα χελιδονάκια μας, στολίσαμε την τάξη μας και καλοσωρίσαμε την Άνοιξη!!!

ΟΥΠΣ!


Θέλετε να μάθετε τις περιπέτειες του Φλόιντ, όταν ο χαρταετός του μπλέχτηκε για τα καλά στα κλαδιά ενός δέντρου; Εμείς διαβάσαμε το βιβλίο του Όλιβερ Τζέφφερς "Ουπς" και γελάσαμε πολύ! 
Έπειτα φτιάξαμε τους δικούς μας χαρταετούς!


Η ΚΥΡΑ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ


Πέρασαν οι Απόκριες και ήρθε η Σαρακοστή.  Φτιάξαμε την κυρά-Σαρακοστή και της βάλαμε εφτά πόδια, όσες και οι εβδομάδες μέχρι το Πάσχα. Κάθε εβδομάδα θα κόβουμε ένα πόδι και το τελευταίο -το τυχερό- θα το κόψουμε την Ανάσταση και θα το βάλουμε μέσα σε ένα ξερό σύκο. Όποιος διαλέξει αυτό το σύκο, ανάμεσα στα υπόλοιπα, είναι ο τυχερός!
Καλή Σαρακοστή!

**********Το Α2 σας εύχεται ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!Κοιτάξτε τι όμορφα ινδιανάκια που είμαστε!

Φτιάξαμε με λαδοπαστέλ αστείους κλόουν και στολίσαμε τα παράθυρά μας!

**********

Έτοιμα τα βιβλία των γραμμάτων!!!
Κάθε φορά που μαθαίνουμε ένα καινούριο γραμματάκι, ζωγραφίζουμε κάτι που ξεκινάει απ' αυτό το γράμμα και όλοι μαζί φτιάχνουμε το βιβλίο του γράμματος. Τώρα που μάθαμε την αλφαβήτα συμπληρώσαμε τη συλλογή μας! 24 βιβλιαράκια ένα για κάθε γράμμα που θα μοιραστούμε στο τέλος της χρονιάς!
**********


Μερικές από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας.


Μικρότερο - μεγαλύτεροΣήμερα μάθαμε το μικρότερο και το μεγαλύτερο. Πανεύκολο! 
Μας βοήθησαν και τα κροκοδειλάκια μας.

Μια επίσκεψη στην τάξη μας!


Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 ήρθαν στο σχολείο μας τα μέλη του πρώην ΚΑΠΗ Φορτέτσας και μας έμαθαν ένα σωρό σπουδαία πράγματα!Μας έδειξαν πώς έφτιαχναν τις κούκλες τους όταν ήταν μικροί σαν και εμάς.Μας έμαθαν πώς παίζεται ο "Ντελής".Μέχρι και πεντόβολα μάθαμε να παίζουμε!


Παίξαμε "Μπιζζζζ".


Πλάκα που είχε!


Παίξαμε και άλλο ένα παιχνιδάκι που το έλεγαν "Να μ'ανάψεις το κεράκι;"
Αλλά αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν η "σβούρα"!


Τι; Δε μας πιστεύετε; Για δείτε τα χαμόγελά μας και θα το πιστέψετε!


Χαρήκαμε τόοοσο που μας επισκέφθηκαν οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας! 
Τους ευχαριστούμε πολύ για όσα μας έμαθαν και ελπίζουμε να μας ξανάρθουν!!!Μάθαμε το ΕεΈλμερ ο παρδαλός ελέφανταςΟ Έλμερ λέει πως δεν πειράζει και αν είσαι διαφορετικός......αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις ανθρώπους που σε αγαπάνε δίπλα σου!Μάθαμε το Εε και το "έχει", διαβάσαμε και το παραμύθι με τον Έλμερ τον Παρδαλό 
Ελέφαντα. Μάθαμε πως δεν πειράζει και αν είμαστε διαφορετικοί! Ντενεκεδούπολη, Ντενεκεδούπολη είσαι ωραία τρανή, 
Ντενεκεδούπολη, Ντενεκεδούπολη σε αγαπάμε πολύ!!!

Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου θα γιορτάσουμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.   Στην τάξη μας μιλήσαμε για τη Δημοκρατία και τη Δικτατορία και για να καταλάβουμε 
καλύτερα τις έννοιες, διαβάσαμε και ένα βιβλίο! Την  αγαπημένη μας 
Ντενεκεδούπολη της Ευγενίας Φακίνου.


Στη συνέχεια παίξαμε κουκλοθέατρο. Ζωγραφίσαμε, τραγουδήσαμε κι όλας! 
Ωραία που περάσαμε!!!Τα ντενεκεδάκια εν δράσει...


Τα ντενεκεδάκια κάνουν συμβούλιο.


Ο Σοφός κάτι έχει να συμβουλέψει τα ντενεκεδάκια.


Η Μηλίτσα και ο Σαρδέλας είναι ατρόμητοι! Πάνε να διώξουν το Λαδένιο...Μπράβο παιδιά!Τα αριστουργήματά μαςΠαπί - πίτα - πατάτα!

Παπί, πίτα, πατάτα. Πω πω δύσκολη που είναι η Πρώτη τάξη!Σχήματα


Α! Μάθαμε και τα σχήματα παρέα με τους σχηματούληδες.
Δε θα το πιστέψετε, αλλά μπορούμε και φτιάχνουμε και προβληματάκια στα μαθηματικά! 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων.
Γιορτάζει ο παππούς και η γιαγιά!


Την 1η Οκτωβρίου γιορτάζουν οι ηλικιωμένοι.


Εμείς δώσαμε την καρδιά μας στον παππού και στη γιαγιά!


Η αλεπού και τα σταφύλια


Μια που είναι φθινόπωρο, μιλήσαμε για τα σταφύλια και τον τρύγο.
 Διαβάσαμε το μύθο του Αισώπου "Η αλεπού και τα σταφύλια" και φτιάξαμε ένα αμπέλι
 με τυπώματα! Ωραία που περάσαμε!!!Ας γνωριστούμε!


Γνωριστήκαμε με τους συμμαθητές μας και μιλήσαμε για τον εαυτό μας!Μιλήσαμε γι' αυτά που αγαπάμε. Μάθαμε πόσα γράμματα έχει το όνομά μας.Μάθαμε και τους κανόνες της τάξης μας! Η δασκάλα μας μάς λέει πως είμαστε αστέρια!!!Η τάξη μας!!!

Η παρέα μας


Το ονοματολόγιό μας
Η Βάγια η σοφή κουκουβάγια μας κέρασε για να μας ευχηθεί καλή σχολική χρονιά!

Καλώς ήρθατε μικροί μας μαθητές! Θερμές ευχές από την δασκάλα σας κα Μαρία για μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά!


Η δασκάλα σας η κα Μαρία σας περιμένει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου