Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Δ΄ ΤΑΞΗ

2023 - 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ

Επίσκεψη στο αρχαιολογικό χώρο του παλατιού της Κνωσού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  5 Απριλίου για τους μαθητές/τριες των Γ΄ & Δ΄ τάξεων για να δουν από κοντά όλα όσα διδάσκονται στο μάθημα της Ιστορίας στην ενότητα «Μινωική Εποχή». Η ξενάγηση εμπλούτισε τις γνώσεις και τις εμπειρίες των μαθητών/τριών όπου με βιωματικό τρόπο ήρθαν σε επαφή με τον μινωικό πολιτισμό. Μετά την ξενάγηση δεν παρέλειψαν φυσικά να περάσουν από το πάρκο της Κνωσού για χαλάρωση και παιχνίδι!  
----------


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ «ΑΡΟΛΙΘΟΣ»

Πως ήταν η καθημερινή ζωή των παππούδων μας; Τι εργαλεία χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας; Πώς ήταν το παραδοσιακό κρητικό σπίτι; Τη Δευτέρα 1 Απριλίου οι μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων πραγματοποίησαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Αρόλιθος για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα «Από σήμερα στο χτες» όπου μας δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μέσω βιωματικού παιχνιδιού, ενισχύοντας συνάμα την ομαδικότητα και συνεργασία!

Ακολουθούν στιγμιότυπα…

----------

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 


Καλές Αποκριές!

----------

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ «ΚΑΠΑΡΟΥΝΑΚΗΣ»

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου  οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στη βιοτεχνία Αγγειοπλαστικής «Καπαρουνάκης» στο βιοτεχνικό πάρκο Ανώπολης όπου  παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Η τέχνη του αγγειοπλάστη». Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την τέχνη του αγγειοπλάστη, μια από τις αρχαιότερες ασχολίες του βανθρώπου καθώς κα να βιώσουν την εμπειρία της κατασκευής ενός αντικειμένου από πηλό.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι μικροί μας μαθητές άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη να δημιουργήσουν τα αριστουργήματά τους… 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη.

«Μάθε παιδί μου γράμματα»

Πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης στο Μουσείο Λυχνοστάτη για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Μάθε παιδί μου γράμματα». Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες και πλούσιο εποπτικό υλικό γνώρισαν πώς λειτουργούσε το σχολείο το πρώτο μισό του 20ου αιώνα αναγνωρίζοντας τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές με τα σύγχρονα δεδομένα στην Ελλάδα.


**********

2022 - 2023

Ευχές για Καλές Αποκριές από την Γ΄ Τάξη!


-----------

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης μας παρουσιάζουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων με ευχές για υγεία, ευτυχία και ότι άλλο ποθείτε για το νέο έτος!


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης καλωσορίζουν τους νέους φίλους μας από το πρόγραμμα Erasmus στο 21ο!
**********************************

 2021 - 2022


Δημιουργώντας με την κυρία Σοφία στο μάθημα των Εικαστικών...

                                                                                              -κλόουν

                                                                                         -Ζουάν Μιρό

                                                                                                                                -παστέλ

Ευχές αγάπης για όλο τον κόσμο από τους μαθητές της Β΄ Τάξης!

Καλές Αποκριές με υγείααααααα!
----------

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και η δασκάλα της Β΄ Τάξης σας εύχονται  χαρούμενα Χριστούγεννα και υγεία για όλο τον κόσμο με πολλές όμορφες στιγμές το 2022!


Οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης δημιουργούν  με γλυκιά προσμονή τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων…


_____


Στις 3 Δεκεμβρίου στο μάθημα των Εικαστικών, με τους μαθητές του σχολείου μιλήσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Εξηγήσαμε τι σημαίνει άτομο με αναπηρία και συζητήσαμε για την διαφορετικότητα, την ισότητα και τον σεβασμό. Ύστερα από προβολές που τους παρουσιάστηκαν και συζήτηση πάνω στο θέμα, οι μαθητές της Α' και Β' τάξης ζωγράφισαν την Ζωζώ! Συγκεκριμένα, σε όλους τους μαθητές δόθηκε η περιγραφή ενός παιδιού βήμα βήμα, για να το ζωγραφίσουν, ωστόσο ο καθένας και η καθεμιά το απέδωσε τελείως διαφορετικά, αποδεικνύοντας, έτσι, πως στην πραγματικότητα είμαστε όλοι μας διαφορετικοί, αφού αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα ίδια πράγματα. Το αποτέλεσμα μας δίδαξε πως πρέπει να δεχόμαστε την διαφορετικότητα και να φερόμαστε σε όλους με ισότητα και σεβασμό.******
Το Πολυτεχνείο ζει!

Μας εμπνέει ακόμα, μας δείχνει τον δρόμο, 

μας θυμίζει ότι ο αγώνας για ελευθερία, για ισότητα και δικαιοσύνη 

δεν πρέπει ποτέ να σταματά.

*********************************************


2020 - 2021

Αχ! Τι να πρωτοθυμηθούμε από τη φετινή σχολική χρονιά με αυτή τη πανδημία που δε λέει να φύγει;


Τα χίλια «μη» και τα άλλα τόσα «πρέπει»;

Έπρεπε να κάνουμε μάθημα με μάσκες…Έπρεπε να κρατάμε αποστάσεις…Έπρεπε να έχουμε τα αντισηπτικά αγκαλιά…Εμείς όμως παρόλο τις χίλιες-δυο απαγορεύσεις και τα συνεχόμενα με τα περισσότερα μαθήματα μέσω 


τα καταφέραμε και αποφοιτήσαμε από την Α΄ Τάξη και το Σεπτέμβρη θα μας δείτε όλους στην Β΄ Τάξη!!!

Υ.Γ. Μπορεί το χαμόγελό μας στα χείλι να μην φαίνεται, λόγο μάσκας, αλλά άμα προσέξετε τα μάτια μας σίγουρα το χαμόγελό μας θα το δείτε εκεί!Γιατί είμαστε παιδιά και το ταπεραμέντο μας κανείς και τίποτα δεν μπορεί να το χαλιναγωγήσει!


Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση.... χωρίς κορωνοϊό!


Εργασία και χαρά! Ιανουάριος 2021.
Αγαπητά μου παιδιά, σας καλωσορίζω στο νέο σας Σχολείο!

Ευχές μου το νέο σας ξεκίνημα να είναι μαγικό και όλος ο χρόνος γεμάτος υπέροχες περιπέτειες! Μαζί θα ζήσουμε όμορφες εκπλήξεις, ατέλειωτες στιγμές ευτυχίας, δημιουργίας και χαράς και άπειρες επιτυχίες. Εγώ η δασκάλα σας και όλοι οι εκπαιδευτικοί του νέου σας σχολείου θα συνταξιδέψουμε για να μοιραστούμε τα όνειρά σας, τις ιδέες σας και να εξερευνήσουμε μαζί καινούργιους δρόμους.

θα είμαστε εδώ να σας καθοδηγούμε για να ανοίξετε τα φτερά σας και να νιώσετε ότι, ό,τι θέλετε μπορείτε να το πετύχετε! Να ξέρετε όμως ότι εσείς έχετε τα πινέλα, εσείς και τα χρώματα. Ζωγραφίστε λοιπόν το μέλλον σας…

Με πολλή αγάπη, η νέα σας δασκάλα!

**************************** 


Και μία συμβουλή στους αγαπητούς μας γονείς,
Ευθύνη των γονέων δεν είναι να στρώσουν με ρόδα το δρόμο που θα βαδίσουν τα παιδιά τους στη ζωή. Ευθύνη τους είναι να τα εφοδιάσουν με τον χάρτη αυτού του δρόμου και να τα αφήσουν να τον βαδίσουν μόνα τους.
«Δώστε φτερά στο μικρό σας παιδί, αλλά αφήστε το να μάθει μόνο του να πετά!»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου