Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Ε1

2023 - 2024


Τα παιδιά της Ε’ τάξης προειδοποιούν ότι η τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την υγεία και παρουσιάζουν τη σάτιρα «Σάχλα Μπούρδα TV». Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, προσπάθησαν να αναδείξουν μερικά από τα βασικά στοιχεία της τηλεόρασης: την υπερβολή, την παραπλάνηση, «το στημένο»…. Πρόσφεραν μια απολαυστική ώρα γέλιου σε όσους παρακολούθησαν την παράσταση τους. Τα ευχαριστούμε θερμά!
----------ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ!

Το Σχολείο των ονείρων μας έτσι όπως το φανταζόμαστε εμείς οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1…

Για να το δείτε πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο:

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

Μήνυμα από την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής:

Ονομάζομαι Νικολέτα Δάφνου και είμαι θεατρολόγος – ηθοποιός.

Φέτος είχα τη χαρά να διδάσκω στο 21ο Δ.Σ. το μάθημα της θεατρικής αγωγής. Το μάθημά μας έχει καταργηθεί από την Ε και ΣΤ τάξη, αλλά ευτυχώς μου δόθηκε μια ώρα Εργαστηρίου Δεξιοτήτων στο Ε1 τμήμα. 

Με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ε1 τμήματος λοιπόν ψηλαφίσαμε (μέσω του πολύτιμου μαθήματος του θεάτρου) πολλά θέματα μέσα στη χρονιά: ασχοληθήκαμε με τα συναισθήματά μας, με την ενσυναίσθηση, με τα όρια και τους κανόνες, με τη δημιουργικότητα, φτιάξαμε σενάρια, φτιάξαμε φιγούρες κουκλοθέατρου, κλπ 

Η ταινία μικρού μήκους που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραπάνω πατώντας στον ενεργό σύνδεσμο, είναι φτιαγμένη από τα ίδια τα παιδιά. Τα λόγια που ακούγονται είναι οι δικές τους ιδέες, οι δικοί τους προβληματισμοί. Ήταν μια μακρά και δημιουργική διαδικασία, ένας «φάρος» μέσα στην ένταση και το άγχος που βιώνουν οι μαθητές όσο μεγαλώνουν, η οποία με αφήνει πολύ χαρούμενη τώρα που τελειώνει η χρονιά.

Σας  ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία

Φιλικά,

Νικολέτα Δάφνου

                                                                          ----------

«ΟΠΟΥ ΑΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑΥΘΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΕΣΤΙΝ»

Την Πέμπτη 4 Απριλίου  όλοι οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων μετέβησαν στο Στάδιο Ελευθερίας όπου πραγματοποιήθηκαν  οι «Ενδοσχολικοί Αγώνες Στίβου 2023-2024». Η χαρά των μαθητών μας ήταν μεγάλη όπως ήταν αναμενόμενο και η προσπάθεια όλων των παιδιών για μια αξιοπρεπή επίδοση ήταν αξιέπαινη. Με υπευθυνότητα, επιμονή και πειθαρχία όλοι έδειξαν ομαδικό πνεύμα ενθαρρύνοντας τους συμμαθητές τους στις προσπάθειές τους σε όλα τα αγωνίσματα, στο δρόμο 60μ, στο άλμα εις μήκος και στην ρίψη ελαστικής σφαίρας. Χίλια μπράβο σε όλα τα παιδιά για το συν- αγωνισμό που έδειξαν και φυσικά στον αγαπημένο εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής τον κ. Κώστα Ξηρουχάκη για όλες τις αξίες που εμπνέει στα παιδιά μας!

----------

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρουσία των τοπικών αρχών κι εκπροσώπων τοπικών φορέων αλλά και με τη δυναμική συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η καθιερωμένη μαθητική και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με συμμετοχή το 21ο Δημοτικό Σχολείο σε πλήρη διάταξη. Τα συγχαρητήρια μας στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την άψογη εμφάνισή τους καθώς και στον  γυμναστή μας τον κ. Κώστα Ξηρουχάκη. 


----------

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ  

Διπλή σημαδιακή γιορτή. Όλος ο χριστιανικός κόσμος γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την εκδήλωση της μεγάλης ευσπλαχνίας του Υψίστου προς τον άνθρωπο. Υπόσχεται στη σεμνή Παρθένο της Ναζαρέτ τη γέννηση του Σωτήρα της ανθρωπότητας.

Την ίδια αυτή μεγάλη μέρα στην Ελλάδα μας, τη γη της σοφίας, τη χώρα των φιλοσόφων και των ηρώων, ο Αρχιεπίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός υψώνει το λάβαρο της επανάστασης με την επιγραφή  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ». Είναι ετούτη η μέρα που οι Έλληνες μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς θα ξεσηκωθούν και θα αγωνιστούν για τα ιδανικά τους: Θρησκεία και πατρίδα. Χριστός και ελευθερία.

Το σχολείο μας τίμησε την εθνική και θρησκευτική μας επέτειο, με μια σεμνή αλλά ουσιαστική γιορτή με τους μαθητές του Ε1 τμήματος. Ευχαριστούμε τα παιδιά για την όμορφη γιορτή που μας παρουσίασαν καθώς και την δασκάλα τους, την Γαρυφαλιά Σπανού, τους εκπαιδευτικούς μας τον Νίκο Αρετάκη (Πληροφορικής) και την Αγάθη Παντελίδου (Μουσικής) που συνόδευσαν στο synthesizer και στην κιθάρα αντίστοιχα και τον Γιώργο Βερβελάκη για την πολύτιμη συμβολή του στην όλη διοργάνωση της γιορτής. 

Οι μαθητές μας τραγούδησαν: 

«Ξύπνα, Ραγιά»

«Καπετάνισσες» 

«Περήφανοι όλοι»

«Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω»

«Να΄ τανε το 21» και 

«Θούριος»----------


Καλές Αποκριές από όλους εμάς στο Ε1... 


...και ιδιαίτερες ευχές από τον Χαραλάμπη! 


----------

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες  των Γ΄ και Ε΄ τάξεων επισκέφτηκαν το σινεμά Τεχνόπολις για να παρακολουθήσουν τη μουσικοχορευτική ταινία φαντασίας «Γουόνκα» εμπνευσμένη από το γνωστό παιδικό βιβλίο του Ρόναλντ Ντάλ «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και όπως ήταν αναμενόμενο οι μαθητές/τριές μας πέρασαν καταπληκτικά.__________
Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2023 οι μαθητές της Ε΄ τάξης παρακολούθησαν την εξαιρετική ταινία “Every child is special” του Aamir Khan που πραγματεύεται το θέμα της δυσλεξίας μέσα από την ιστορία ενός μικρού μαθητή της Γ΄ τάξης, του Ishaan. Η ταινία μιλάει για έννοιες όπως ζήλια, κακία, φθόνος, αδιακρισία, συναισθήματα που βρίσκονται μέσα μας και σαν λέοντες αναζητούν την ευκαιρία να εκδηλωθούν… αλλά και για την αγάπη ταπεινή σαν ένα καλοκάγαθο κοριτσάκι που περιμένει να την προσέξουμε. Η αγάπη που είναι μια και είναι για όλους. Ξέρουμε όλοι τι είναι και ξέρουμε όλοι τι δεν είναι. Το τελικό συμπέρασμα;

ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ, ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.---------------


Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας διάφορες δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση στο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων και στην προαγωγή του σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας αλλά και να προβληματίσουμε τα παιδιά σε ζητήματα ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας σε όλες τις πλευρές της ζωής.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αφορούσαν την κινητική, οπτική και ακουστική αναπηρία αλλά και στις μαθησιακές δυσκολίες.

Οι μαθητές της Ε τάξης επίσης έμαθαν το τραγούδι “One song” στην Αυστραλέζικη νοηματική γλώσσα στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών.


-------------
«Εν καιρώ πολέμου»

Πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης με επίκεντρο την Αίθουσα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου όπου γνώρισαν τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Μάχη της Κρήτης και τη μετέπειτα περίοδο της γερμανικής Κατοχής. Μέσα από την Έκθεση και τα υλικά και άυλα τεκμήρια επιχείρησαν να απεικονίσουν την καθημερινότητα και την οργάνωση της ζωής και της αντίστασης των κατοίκων του νησιού. Ακολουθούν στιγμιότυπα από την επίσκεψη.


----------
2022 - 2023

Ευχές για Καλές Αποκριές από το Δ1!


----------

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1 μας παρουσιάζουν

«Τα ωραιότερα Χριστούγεννα του Αϊ Βασίλη»


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1 καλωσορίζουν τους νέους φίλους μας από το πρόγραμμα Erasmus στο 21ο!
**********************************

2021 - 2022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Επιστροφή στις ρίζες μας και στο θρυλικό Μινωικό Παλάτι της Κνωσού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου από τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους Μινωικούς μύθους που συνδέονται με αυτό, να νιώσουν την βασιλική λάμψη και τις μικρές λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή των Μινωϊτών καθώς και τα έργα τέχνης που μετράνε 4000 χρόνια ζωής.


Ευχές αγάπης για όλο τον κόσμο από τους μαθητές του Γ1!

Καλές Αποκριές με υγείααααααα!Οι μάσκες μας για τις Απόκριες!

Οι μαθητές του τμήματος Γ1 δημιουργούν έργα με λαδοπαστέλ! Διδάχθηκαν μια νέα τεχνική ζωγραφικής με λαδοπαστέλ που θυμίζει την χαρακτική. Χρωμάτισαν με πολλά χρώματα. Ύστερα τα κάλυψαν με μαύρο χρώμα και χρησιμοποίησαν αντί για το πινέλο ένα ξυλάκι ή οδοντογλυφίδα. Τα αποτελέσματα τους ενθουσίασαν! Ευχές για την Καθαρά Δευτέρα… Να πετάξετε τον χαρταετό σας ψηλά!


Οι μαθητές, οι μαθήτριες και η δασκάλα του Γ1 σας εύχονται  χαρούμενα Χριστούγεννα και υγεία για όλο τον κόσμο με πολλές όμορφες στιγμές το 2022!


Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης δημιουργούν  με γλυκιά προσμονή τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων…

_____Στις 3 Δεκεμβρίου στο μάθημα των Εικαστικών, με τους μαθητές του σχολείου μιλήσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Εξηγήσαμε τι σημαίνει άτομο με αναπηρία και συζητήσαμε για την διαφορετικότητα, την ισότητα και τον σεβασμό. Ύστερα από προβολές που τους παρουσιάστηκαν και συζήτηση πάνω στο θέμα, οι μαθητές  ζωγράφισαν την Ζωζώ! Συγκεκριμένα, σε όλους τους μαθητές δόθηκε η περιγραφή ενός παιδιού βήμα βήμα, για να το ζωγραφίσουν, ωστόσο ο καθένας και η καθεμιά το απέδωσε τελείως διαφορετικά, αποδεικνύοντας, έτσι, πως στην πραγματικότητα είμαστε όλοι μας διαφορετικοί, αφού αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα ίδια πράγματα. Το αποτέλεσμα μας δίδαξε πως πρέπει να δεχόμαστε την διαφορετικότητα και να φερόμαστε σε όλους με ισότητα και σεβασμό.
*********Το Πολυτεχνείο ζει!

Μας εμπνέει ακόμα, μας δείχνει τον δρόμο, 

μας θυμίζει ότι ο αγώνας για ελευθερία, για ισότητα και δικαιοσύνη 

δεν πρέπει ποτέ να σταματά.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ "ΚΑΠΑΡΟΥΝΑΚΗ"

 Η πρώτη προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη της φετινής σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της Γ ΄ Τάξης πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Αγγειοπλαστικής «Καπαρουνάκη». Αφού είδαν από κοντά την τέχνη της Κρητικής Κεραμικής και μάθανε για τις δεξιότητες και τους τρόπους που απαιτούνται για την κατασκευή κεραμικών, προσπάθησαν και οι ίδιοι να κάνουν ότι καταφέρνουν καλύτερα... να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ τα δικά τους κεραμικά! 

**************************************************************


2020 - 2021


Λίγες στιγμές πριν λάβουμε τα ενδεικτικά μας, συμμετέχουμε και εμείς οι μαθητές της Β΄ Τάξης στη σεμνή γιορτή που πραγματοποιείται για τη λήξη της σχολικής χρονιάς με ένα τραγούδι που μάθαμε με τις δασκάλες μας «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα»! Είναι ένα τραγούδι αισιοδοξίας που γράφτηκε από τον μουσικό Φίλλιπο Πλιάτσικα λίγα χρόνια πριν για της δυσκολίες της καθημερινότητας και που εκφράζει την δικιά μας φετινή σχολική χρονιά. Και τι να πρωτοθυμηθούμε από τη φετινή σχολική χρονιά με αυτή τη πανδημία που δε λέει να φύγει;

Τα χίλια «μη» και τα άλλα τόσα «πρέπει»;

Έπρεπε να κάνουμε μάθημα με μάσκες…


Έπρεπε να κρατάμε αποστάσεις…

Έπρεπε να έχουμε τα αντισηπτικά αγκαλιά…


Εμείς όμως παρόλο τα συνεχόμενα... 

 με τα περισσότερα μαθήματα μέσω...

 παραμένουμε αισιόδοξοι γιατί τα καταφέραμε και αποφοιτήσαμε από την Β΄ Τάξη και το Σεπτέμβρη θα μας δείτε όλους στην Γ΄ Τάξη!!!

Μέχρι τότε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση… χωρίς κορωνοϊό!

Για να ακούσετε τις φωνούλες μας στο τραγούδι «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα» παρακαλώ δείτε το παρακάτω link:


Εδώ ζωγραφίζουμε όλοι μαζί το γαλάζιο της θάλασσας! 


Στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού στο πάρκο Κνωσσού λίγες ημέρες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς! Ευχές για χαρούμενα γενέθλια στην Μιχαέλα και τον Κωνσταντίνο με πολλές τούρτες από όλους τους συμμαθητές σας!ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο»

 

Αφού δε γινόταν να πάμε εμείς στον κινηματογράφο ήρθε ο κινηματογράφος στο σχολείο μας! Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε δυο νέους φίλους, την Ερμίρα και τον Γιωργάκη και μαζί με τους νέους μας φίλους παρακολουθήσαμε μικρές ιστορίες όπου έπειτα από διάφορα παιγνίδια γνώσεων επιβεβαιώσαμε έννοιες όπως η αγάπη, η σοφία της ύπαρξης ,η αλληλοβοήθεια και το σημαντικότερο για μας περάσαμε ωραία!ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Αυτές τις ημέρες το σχολείο μας έχει γεμίσει με υπέροχες βασιλόπιτες! Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος η καλή μας κυρία ετοίμασε την βασιλόπιτα του τμήματός μας  με τα χεράκια της και ήταν νοστιμότατη! Από το Β1 σας στέλνουμε ευχές για Καλή Χρονιά, καλή πρόοδο με υγεία κυρίως, χαμόγελα, δύναμη και αισιοδοξία.

Τυχερός αναδείχτηκε φέτος ο Γιώργος!

Συγχαρητήρια Γιώργο και ευχές για τύχη και ευημερία σε όλα τα παιδιά του Β1.***************************************************

2019 - 2020


Σας παρουσιάζουμε τα αυτοσχέδια μουσικά μας όργανα από το μάθημα της μουσικής "Κατασκευή μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά"

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ 21ο!!!Σήμερα μας επισκέφτηκαν οι ιθαγενείς της Αμερικής που μας έφεραν και τη βροχή… Στη γλώσσα τους μας μιλούσαν βέβαια και δεν τους πολυκαταλαβαίναμε αλλά ήταν μια οπτασία!


Να΄στε καλά να μας επισκεφτείτε και του χρόνου!


ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣΗ τυχερούλης φέτος που κέρδισε το φλουρί είναι ο «Βαγγέλης»! Πάντα τυχερός να είναι στη ζωή σου και σε όλα τα παιδιά… και του χρόνου!!! ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ**********************

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ «ΘΥΡΑΘΕΝ»
Στις 5 Δεκεμβρίου οι μικροί μας μαθητές επισκέφτηκαν το παραδοσιακό μουσείο οργάνων «Θύραθεν» όπου σε ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό σπίτι γνώρισαν τα παραδοσιακά όργανα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου. Εκεί συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις όπως ξενάγηση και προβολείς ταινιών αλλά και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια.
EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


Επειδή είμαστε όλο περιέργεια…


Πρόγραμμα: «Στο εργαστήρι του Αλχημιστή»

Πρόγραμμα: «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». 
– Παγκρήτιο Στάδιο  


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ
ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΩΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις άρχισαν για τη φετινή σχολική χρονιά με τους μικρούς μαθητές της Α΄ τάξης να επισκέπτονται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου. Οι μαθητές μας προσέγγισαν βιωματικά τους κανόνες κίνησης και ασφαλείας σε οδικό δίκτυο ως πεζοί  και σε αυτοκινητάκια  με στόχο της επίσκεψης  η προώθηση και καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας. Τα παιδιά έβαλαν τα κράνη τους και οδήγησαν  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε μια διαδρομή με φωτεινούς σηματοδότες, διάβαση τρένου και τα βασικά σήματα της τροχαίας. 
*******************************


Σοφές μας κουκουβάγιες, σας καλωσορίζουμε στο νέο σας Σχολείο!

Ευχές μας το νέο σας ξεκίνημα να είναι μαγικό και όλος ο χρόνος  γεμάτος υπέροχες περιπέτειες! Ευχή μας να ζήσετε κοντά μας όμορφες εκπλήξεις, ατέλειωτες στιγμές ευτυχίας, δημιουργίας και χαράς και άπειρες επιτυχίες. Θα είμαστε όλοι οι δάσκαλοι δίπλα σας σε όλο αυτό το ταξίδι για να μοιραστούμε τα όνειρά σας, τις ιδέες σας και να εξερευνήσουμε μαζί καινούργιους δρόμους.

Εμείς οι δάσκαλοί σας, θα είμαστε εδώ να σας καθοδηγούμε απλά για να ανοίξετε τα φτερά σας και να νιώσετε ότι, ό,τι θέλετε μπορείτε να το πετύχετε. Να ξέρετε ότι εσείς έχετε τα πινέλα, εσείς και τα χρώματα. Ζωγραφίστε λοιπόν το μέλλον σας…

Με πολλή αγάπη, η νέα σας δασκάλα!

**************************** 


Και μία συμβουλή στους αγαπητούς μας γονείς,
Ευθύνη των γονέων δεν είναι να στρώσουν με ρόδα το δρόμο που θα βαδίσουν τα παιδιά τους στη ζωή.
Ευθύνη τους είναι να τα εφοδιάσουν με τον χάρτη αυτού του δρόμου και να τα αφήσουν να τον βαδίσουν μόνα τους.

 «Δώστε φτερά στο μικρό παιδί, αλλά αφήστε το να μάθει μόνο του να πετά!» - Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου