Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

ΣΤ1 2020-2021


2020 - 2021

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τη φετινή σχολική χρονιά που μας κούρασε τόσο πολύ με αυτή τη πανδημία που δε λέει να φύγει;


Τα χίλια «μη» και τα άλλα τόσα «πρέπει»;

Έπρεπε να κάνουμε μάθημα με μάσκες…


Έπρεπε να κρατάμε αποστάσεις…


Έπρεπε να έχουμε τα αντισηπτικά αγκαλιά…


Εμείς όμως παρόλο τα συνεχόμενα...


 
 με τα περισσότερα μαθήματα μέσω... 

παραμείναμε αισιόδοξοι γιατί παρόλο τις τόσες δυσκολίες τα καταφέραμε και αποφοιτήσαμε από το Δημοτικό Σχολείο! Από το Σεπτέμβριο θα λέμε «Καλωσόρισες Γυμνάσιο»!

Σας αφήνουμε με χαρούμενες στιγμές που ζήσαμε λίγες μέρες πριν μας δοθούν οι Τίτλοι Σπουδών!


Και τέλος εδώ μπορείτε να δείτε την λιτή γιορτή που παρουσιάσαμε στους μαθητές που αφήνουμε πίσω φεύγοντας με την ελπίδα πάντοτε ο καθένας χωριστά να «φτάσει όπου δεν μπορεί»!  


 
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΑΙΟΦΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021

Παραδόθηκε η σημαία του Σχολείου στους σημαιοφόρους και παραστάτες που ορίστηκαν μετά από κλήρωση, ως εξής:

Μεταξύ των μαθητριών Δαμιανάκη Ειρήνης, Δρεττάκη Μαρίας, Λαπιδάκη Δέσποινας, Τζωράκη Ιωάννας Μαρίας και Τρυπιά Νεφέλης Ηλιοστάλακτης που αρίστευσαν (βαθμός 10.00) σημαιοφόροι ορίστηκαν οι μαθήτριες Δαμιανάκη Ειρήνη (Στ1) και Λαπιδάκη Δέσποινα (Στ2).

Παραστάτες ορίστηκαν οι Τρυπιά Νεφέλη Ηλιοστάλακτη, Τζωράκη Ιωάννα Μαρία, Κανάκη Ευαγγελία, Μαρής Μιχαήλ, Στειακάκη Μαρίνα (Στ1) και Δρεττάκη Μαρία, Γρηβελή Χριστίνα, Λίτσικας Αντώνιος, Μαράκη Καλλιρρόη, Αναγνωστάκης Μιχαήλ (Στ2). 


*************************************************************************************

2019 - 2020

Σας παρουσιάζουμε τα αυτοσχέδια μουσικά μας όργανα από το μάθημα της μουσικής "Κατασκευή μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά"
ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ!

Την Τρίτη 03/03 οι μαθητές της Ε΄ τάξης πέρασαν την ημέρα τους στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής. Ο θεματικός άξονας του προγράμματος ήταν βασισμένος στην ύλη του βιβλίου και ήταν αρκετά ενδιαφέρον για τους μαθητές να δουν σε εφαρμογή όλα όσα διδάσκονται σε μεγάλο βαθμό στη θεωρία. Η επίσκεψη των μαθητών ήταν στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επιμορφωτικών δράσεων. 
   

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 3ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Σχολείου μας για την διαφορετικότητα και τη συνύπαρξη και αλληλεγγύη προς τα ΑΜΕΑ επισκεφτήκαμε το 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου όπου παρακολουθήσαμε τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και γνωριστήκαμε με τους μαθητές του που τώρα πια είναι οι καινούργιοι μας φίλοι …


Οι ευχές μας στους καινούργιους φίλους μας!

Η πρώτη μας εκπαιδευτική επίσκεψη για τη φετινή χρονιά στο Αθλητικό Κέντρο “SPORTPOINT 


Να ήταν έτσι όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές...


******************************************************

2018 - 2019
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Με εκπαιδευτική επίσκεψη ξεκίνησε ο μήνας με επίσκεψη στο εργαστήριο «Art Gianna» στο Βιοτεχνικό Πάρκο στην Ανώπολη. Εκεί παρακολουθήσαμε πρόγραμμα με θέμα την επεξεργασία γυαλιού.

Αφού περιηγηθήκαμε στους χώρους του εργαστηρίου, ενημερωθήκαμε για την ιστορία του γυαλιού και τη διαδικασία της κατασκευής γυάλινων αντικειμένων και στη συνέχεια μέσω βιωματικών δράσεων δημιουργήσαμε το δικό μας διακοσμητικό!


*************************Οι μαθητές του Δ1 σας εύχονται καλές Αποκριές!


Οι μαθητές του Δ1 σας εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό και γεμάτο όμορφες στιγμές 2019!ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 

Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου μας σε ένα χαρούμενο και ζεστό  κλίμα.

Η γιορτή μας άνοιξε με τις μελωδίες των Χριστουγεννιάτικων καλάντων από την χορωδία του Σχολείου μας και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε δρώμενα από τους μαθητές των Α2 αλλά μετά... βγήκαμε "εμείς", οι μαθητές του Δ1 και μεταδώσαμε ακόμη περισσότερο την μαγεία των Χριστουγέννων!

Με το δρώμενο « Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι», οι καλικάντζαροι κατάφεραν να δώσουν χαρά και αισιοδοξία στους δυστυχισμένους και μοναχικούς ανθρώπους μιας πόλης που τους μάθαινε να ζουν αγωνιστικά, απομονωμένοι στον μικρόκοσμό τους και στο μικροσυμφέρον τους…

Ήταν ένα καταπληκτικό δρώμενο το οποίο απολαύσαμε πολύ και ελπίζουμε και εσείς! Δείτε μας...

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗ ΦΥΣΗ

Η πρώτη μας εκδρομή για τη φετινή σχολική χρονιά και ήταν τέλεια!

ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ - ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΧΟΥΔΕΤΣΙ


5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, 2018 και στα πλαίσια των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις για την «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»  με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπο ζωής γενικότερα. Όλοι οι μαθητές μας έδειξαν - όπως ήταν αναμενόμενο - ζήλο και ενθουσιασμό για την όλη οργάνωση και φυσικά έφεραν πολλές σπουδαίες επιδόσεις!

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων.  Εμείς σαν 21οευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, τον κ Κώστα Ξηρουχάκη  για την όλη οργάνωση της δράσης, τους δασκάλους μας για την επιμέλεια όλων των μαθητών μας  και όλους τους μαθητές μας για το ομαδικό πνεύμα και την πειθαρχία που έδειξαν για άλλη μια φορά.

Οι δράσεις έλαβαν μέρος στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Φορτέτσας.


 «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»!!!

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.


----------------------------------------------------------


2017 - 2018

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ «LABYRINTH PARK»
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΝΗΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!
Οι μαθητές του Γ1, η κυρία Μαρία και η κυρία Αλεξία σας εύχονται καλές Αποκριές!!! 
Αγαπάμε το περιβάλλον...Οι θεοί του Ολύμπου...Αγαπάμε όλα τα ζωάκια και τα προστατεύουμε...
Tο Γ1 εύχεται σε όλα τα παιδιά του κόσμου ΥΓΕΙΑ και πολλά πολλά  ΧΑΜΟΓΕΛΑ!ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 και ο μήνας έκλεισε με επίσκεψη  στο θρυλικό Μινωικό Παλάτι της Κνωσού. Το ανάκτορο, ως γνωστό, είναι από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη και η έδρα του θρυλικού βασιλιά Μίνωα και έχει συνδεθεί με τους γνωστούς μύθους όπως αυτόν του Δαίδαλου και του Ίκαρου, αλλά και του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρου.

Με συνεχή παρουσία στα ιστορικά δρώμενα του νησιού μας από την Νεολιθική Εποχή ως και την πρώιμη Βυζαντινή Εποχή οι μαθητές μας είδαν από κοντά όλα όσα καθιερώνουν το παλάτι τούτο από τα κορυφαία της χώρας μας.

Ευχαριστούμε θερμά για την συνοδεία από τους μαθητές του Ε1 και τον δάσκαλό τους, τον κ Δημήτρη Γρυσμπολάκη για την ξενάγηση στο χώρο. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΧΑΜΕΛΙΝ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και βρεθήκαμε στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου όπου και παρακολουθήσαμε μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση  « Το μυστήριο της πολιτείας Χαμελίν» από το γνωστό θίασο Σχήμα 7.
Πρόκειται για μια ιστορία όπου ένας παράξενος αυλητής, που φορούσε περίεργα  παρδαλά ρούχα έκανε όλα τα παιδιά της πολιτείας να τον ακολουθήσουν παίζοντας μια μαγική μελωδία στον αυλό του. Η πομπή έφτασε ως ένα βουνό έξω από την πόλη και μετά εξαφανίστηκαν! Όλα εκτός από τρία που η αναπηρία τους τα εμπόδισε να ακολουθούσουν τα υπόλοιπα. Ο αυλητής τα έσωσε τελικά ή τα εκδικήθηκε; Τι συνέβη ακριβώς;                    
Με μεσαιωνικές στολές μενεστρέλων και τρουβαδούρων, αλλά και ιπποτών και μοναχών, τραγουδώντας και παίζοντας μαζί μας, οι ηθοποιοί με κέφι, ενέργεια και φαντασία έδωσαν την σκυτάλη σε μας, τα παιδιά, για να αποφασίσουμε το φινάλε της ιστορίας!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μια γιορτή στο παλάτι»ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και οι προσπαθήσαμε να τιμήσουμε την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 δίνοντας τα δικά μας  μηνύματα.

ΟΧΙ

ΠΟΝΟ

ΕΧΘΡΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΣΚΛΑΒΙΑ

ΜΙΣΟΣ

ΛΙΠΗ

ΘΑΝΑΤΟΣ

ΚΛΑΜΑ

ΝΑΙ

ΕΥΤΥΧΙΑ

ΦΙΛΟΣ

ΓΑΛΗΝΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΓΑΠΗ

ΧΑΡΑ

ΖΩΗ

ΓΕΛΙΟ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

«Γνώρισε και εσύ το Παγκρήτιο και τα Ολυμπιακά Αθλήματα».

Ο εαυτός μου...

Όλα όσα θα ήθελε να γνωρίζει η δασκάλα μου για μένα...Το πρώτο μας σκέφτομαι και γράφω για φέτος...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!!!

----------------------------------------------


2016 - 2017

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!Δωράκια από την κυρία μας πριν κλείσουμε... μα ποτέ δεν μας αφήνει έτσι!


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ  “DINOSAURIA”

Μα τι ωραία που περάσαμε! Ήταν από τις καλύτερές μας εκπαιδευτικές επισκέψεις φέτος, απλά τέλεια! Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και παιχνίδια μάθαμε για τη ζωή των δεινοσαύρων και γίναμε εξερευνητές κάνοντας ανασκαφές! Δείτε μας!!! 


Ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Από την επίσκεψή μας στο ΔΕΤΟΡΑΚΗ Α.Ε.Β.Ε.
-Εκδόσεις Ίτανος-

(...παρέα με το Β2)Από την επίσκεψή μας στο Ιστορικό Μουσείο όπου παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα -El Greco
"Το μεγάλο Ταξίδι" 
Το Β1 υποδέχεται το ERASMUS+ στην τάξη του!

WELCOME!!!

με δωράκια για όλους τους φιλοξενούμενούς μας φτιαγμένα από τα χεράκια μας!
Ευχές για Καλές Αποκριές!!!
Ευχές για ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
... απ΄όλους τους μαθητές του Β1!!!

Σας αρέσουν τα δεντράκια μας; 
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές του Β1 από την κυρία Αλεξία! ********************

2015 -2016

Ήρθε το Πάσχα!

Σήμερα φτάσαμε στο σχολείο και η καλή μας κυρία μας έκανε μία μεγάλη έκπληξη! Μας χάρισε λαγουδάκια, ένα για το κάθε παιδάκι και μέσα μας έβαλε και ένα τσουρεκάκι! Μα το λέμε εμείς συνέχεια, ότι έχουμε την καλύτερη κυρία του κόσμου!


Καλό Πάσχα σε όλους σας!


Όταν το "Λιμεναρχείο Ηρακλείου" επισκέφτηκε το Σχολείο μας...
Στα πλαίσια του προγράμματος "ΠΡΟΣΕΧΩ -ΜΑΘΑΙΝΩ -ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ"


Ώρα παραμυθιού!
 Με την καταπληκτική Βάνα Μυρωνάκη...


----------------

Διαβάζουμε το βιβλίο «Το ταξίδι του Οδυσσέα» του Φ. Μανδηλαρά από τη σειρά «Η πρώτη   μου μυθολογία» και μας αρέσει πολύ-υυυυυυυυυ!

Από τις περιπέτειες που πέρασε ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του, φεύγοντας από την Τροία και μέχρι να φτάσει στην πατρίδα του την Ιθάκη, τα παιδιά ζωγράφισαν αυτά που τους άρεσαν περισσότερο...

Οδυσσέας, Κύκλωπας και η οργή του Ποσειδώνα

Ο Οδυσσέας στο νησί του Αιόλου

Οδυσσέας και μάγισσα Κίρκη

Οδυσσέας και ΣειρήνεςΤο σπιτάκι του Α΄1Μέσα στην τάξη μας έχουμε ένα μικρό σπιτάκι! 

Εκεί μέσα μένουν η αγάπη, η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η συνεργασία! 

Πολύ σπουδαίο σπιτάκι, δε συμφωνείτε;
Από όλα τα πιγκουινάκια στο Α1 σε όλους εσάς 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ!!!


 Έφτασαν τα Χριστούνεννα!!!
...και εμείς φτιάξαμε Αγιοβασιλάκια!!! Είμαστε δημιουργικά παιδιά βλέπετε :)


Σχήματα, σχήματα, σχήματα!


Μάθαμε τα σχήματα σήμερα στο σχολείο! Τρίγωνο, τετράγωνο, ορθογώνιο, κύκλος! 
Ιδού τα αριστουργήματά μας!
Οι φίλοι μας τα ζώα


Σήμερα με την κυρία Αλεξία συζητήσαμε για τα ζώα. 
Είπαμε πόσο πολύ τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε και πώς πρέπει να τα προσέχουμε. 
Έπειτα φτιάξαμε και κατασκευές με το αγαπημένο μας ζωάκι! 

Φθινόπωρο


Καλό μου συννεφάκι, σταμάτα και λιγάκι, 
μη βρέχεις άλλο πια, μας έκανες παπιά!!!

Οι φίλοι μας


Εμείς στην τάξη μας έχουμε πέντε φίλους που τος συναντάμε κάθε μέρα και μαθαίνουμε τα νέα τους και τις περιπέτειές τους! Ο Ορφέας, ο Άρης, η Μαρίνα, ο Σαμπέρ και η Ιωάννα.Οι μέρες της εβδομάδας


Η Καλή κυρα- βδομάδα βγάζει βόλτα στη λιακάδα
τα εφτά της τα παιδάκια μες στου χρόνου τα δρομάκια!

Τα φωνήεντα!


Τα φωνήεντα είναι εφτά και φωνάζουν δυνατά!
Α! Ε! Η! Ι! Ο! Υ! Ω!

Οι κανόνες μας


Εμείς στο Α1 έχουμε κανόνες και συμφωνήσαμε να τους τηρούμε!
Έτσι δεν είναι παιδιά; Η παρεούλα μας!


Τα περιστεράκια του Α1 ξεδίπλωσαν τα φτεράκια τους και ξεκίνησαν 
ταξίδι στον κόσμο της γνώσης! 

**************Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου