Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

ΣΤ1 2018-2019

2018 - 2019

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣ»

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΙΟΥXΤAΗ πεζοπορική διαδρομή με σκοπό την κατάκτηση της κορυφής του Γιούχτα πραγματοποιήθηκε! Εκεί οι μαθητές μας και οι συνοδοί τους απήλαυσαν την ανοιξιάτικη φύση και εμπνεύστηκαν από αυτή. Εκεί μύρισαν τα λουλούδια, ανάπνευσαν καθαρό αέρα, μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους και «διδάχτηκαν»... πώς πεζοπορούμε στην ανάβαση και πώς στη κατάβαση, τα σημαία του ορίζοντα, τι ονομάζουμε βουνό και τι οροσειρά, πώς μετράμε το υψόμετρο, τι είναι η πεδιάδα, τις αρχές της οικολογίας, ποιές οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων, τι διατροφικές συνήθειες είναι καλό να ακολουθούμε και τόσα άλλα.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς μας την κ. Μαρία Μπούμπουρα και των κ. Κώστα Ξηρουχάκη που μοιράστηκαν μια τόσο όμορφη εμπειρία μαζί μας αλλά και τον οδηγό μας, τον κ Ξενοφών Σπινθάκη, Εκπαιδευτής Ορειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Γονέα του Σχολείου μας για την καλή του διάθεση.
Οι μαθητές μας κατέκτησαν μια κορυφή και ένιωσαν λίγο πιο περήφανοι!
**********************************


Οι μαθητές του Στ1 σας εύχονται καλές Αποκριές!


 «ΠΑΡΑΘΗΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»
***************************
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ...
ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Ευχαριστούμε θερμά τον υποψήφιο διδάκτωρ Χαράλαμπο Πολιτάκη του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης για την επίσκεψή του στο Σχολείο μας και την εισήγησή του. Μας πήγε ένα ωραίο ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα, στον γαλαξία μας, σε άλλους γαλαξίες, στα αστέρια και τους αστερισμούς!!!
«Τι και αν κάνει κρύο και παγωνιά,
 τα παιδιά στο 21ο έχουν ζεστή καρδιά!»
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ  ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σε εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου παρευρέθηκε η χορωδία του Σχολείου μας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που οργανώνει φέτος για πρώτη φορά  το Μουσείο της πόλης μας.

Η χορωδία τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα –Πολίτικα, Πελοποννήσου, Κύπρου και άλλα-  υπό την καθοδήγηση του Μουσικού του Σχολείου μας, τον κ. Αντρέα Γιακουμάκη και συμμετείχε σε πολλές ακόμη δράσεις όπως περιήγηση και ξενάγηση σε εκθέματα, ζωγραφική και στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου καραβιού του Μουσείου. Η δράση έκλεισε με γλυκά κεράσματα από το προσωπικό του Μουσείου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Πρόγραμμα: "Ο Πολεμιστής με την πένα"
ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ "ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΙΘΙΝΟΥ" ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΒΙΑΝΝΟΥ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, 2018 και πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εκπαιδευτική επίσκεψη για το σχολικό έτος 2018 – 2019. Επισκεφτήκαμε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος από το Στρατό Κατοχής και το παρακείμενο Μουσείο (Αμιρά) καθώς και τον τόπο της Μάχης στη Σύμη, όπου μας ξενάγησε ο κ. Δημήτρης και ενημερωθήκαμε για τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, 2018 και στα πλαίσια των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις για την «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»  με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπο ζωής γενικότερα. Όλοι οι μαθητές μας έδειξαν - όπως ήταν αναμενόμενο - ζήλο και ενθουσιασμό για την όλη οργάνωση και φυσικά έφεραν πολλές σπουδαίες επιδόσεις!

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων.  Εμείς σαν 21οευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, τον κ Κώστα Ξηρουχάκη  για την όλη οργάνωση της δράσης, τους δασκάλους μας για την επιμέλεια όλων των μαθητών μας  και όλους τους μαθητές μας για το ομαδικό πνεύμα και την πειθαρχία που έδειξαν για άλλη μια φορά.

Οι δράσεις έλαβαν μέρος στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Φορτέτσας.


«ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»!!!
  
Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.------------------------------------------------------------------------

2017 - 2018

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ «LABYRINTH PARK»ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟΤΡΙΑ - ΔΥΟ - ΕΝΑ ... ΠΑΜΕΕΕΕ!!!

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ!
ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

Δράση για τα αδέσποτα...


Οι μαθητές του Ε1 και ο κύριος Δημήτρης σας εύχονται καλές Αποκριές!!! ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΚΡΗΤΗ ΤV»
ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ 1ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΩ

Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων για το μάθημα των Γαλλικών οι μαθητές των Ε1 και Ε2 τμημάτων  κατασκεύασαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με περιεχόμενο ευχές στα γαλλικά, καθώς και μια μικρή παρουσίαση του εαυτού τους από όσα είχαν διδαχτεί έως τότε στο μάθημα. Οι κάρτες στάλθηκαν ταχυδρομικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω και οι μαθητές του 21ου Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου σύντομα έλαβαν με χαρά τις κάρτες των μαθητών από την Κω.

Η δράση οργανώθηκε από τις Καθηγήτριες Γαλλικών Κατερίνα Φραγκιαδάκη για το 1ο Δ. Σ. Κω και την Αγγελική Καστρινάκη για το 21ο Δ. Σ. Ηρακλείου.  


Oι κάρτες που στείλαμε... Και οι ευχές που λάβαμε!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ο κ Δημήτρης και οι μαθητές του Ε1 εύχονται σε όλους ένα δημιουργικό και χαρούμενο 2018!"Feliz Navidad!!! 
We wanna wish you a Merry Christmas..."

...από τη συμμετοχή μας στη γιορτή στολίσματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017  βρεθήκαμε στην εκπαιδευτική έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ όπου ανακαλύπταμε τις αναλώσιμες πηγές ενέργειας. Μάθαμε ποιες οι σοβαρότερες πηγές παγκοσμίων περιβαλλοντικών προβλημάτων και την ανάγκη για εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ακόμη μάθαμε για τις τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον για την παραγωγή ηλεκτρισμού, κάλυψη αναγκών στις μεταφορές, στη θέρμανση και την βιοτεχνία.

Είδαμε και προβολή βίντεο και το κορυφαίο, πήραμε και αναμνηστικό αντικείμενο  για την τάξη μας χρησιμοποιώντας ρομποτική εκτύπωση 3D!
Τέλεια επίσκεψη θα λέγαμε…

 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«17 ΝΟΕΜΒΡΗ»

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2017 και όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Αυτή τη φορά την φροντίδα της εκδήλωσης την είχαμε εμείς, οι μαθητές της Ε΄ τάξης και ήταν μια εκδήλωση ιδιαίτερα συγκινητική καθώς προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε πολλαπλά μηνύματα που δεν μας επιτρέπουν ποτέ να ξεχάσουμε εκείνες τις αιματηρές ημέρες του 1973.
Με το «Χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου» από το Ε2 και με την «Τενεκεδούπολη»  (προσαρμοσμένη έξυπνα πάνω στα γεγονότα της εξέγερσης) από εμάς δείξαμε ότι το πρόσωπο του Πολυτεχνείου είναι πάντα ανθρώπινο και ότι είναι καθήκον όλων μας να θυμόμαστε και να τιμάμε τους αγωνιστές γιατί απλούστατα οι λαοί που δεν έχουν μνήμη κάποτε παύουν να υπάρχουν.

Περαιτέρω, είναι υποχρέωση όλων μας να επιτρέπουμε στους άλλους να εκφράζονται ελεύθερα και να αγωνιζόμαστε όλοι μας για αξίες όπως τη λευτεριά, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.

Αφιερώνουμε τη γιορτή μας στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, όσοι και αν ήταν αυτοί και ότι και να έχασαν... τα νιάτα τους, τη ζωή τους ολόκληρη.


Ένα το χελιδόνιΝτενεκεδούπολη


Σιγά μη κλάψω
Ο φασισμός
Α’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ


Ήμασταν και εμείς εκεί!


 Με το εκπαιδευτικό μήνυμα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Και παιχνίδι στο γήπεδο Ηρακλείου! Εμείς όλα τα προλαβαίνουμε!


-----------------------------------------------

2016 - 2017

Τα αστέρια του Δ1 σας εύχονται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Ραντεβού το Σεπτέμβρη!ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ"


Ευχές απ΄όλους εμάς σε όλους εσάς για Καλό Πάσχα!!!
 Το Δ1 υποδέχεται το Erasmus+ στην τάξη του, στο Σχολείο μας και στο όμορφο Ηράκλειο!

WELCOME!


Είχαμε δωράκια για όλους τους καλεσμένους μας! 
Περάσαμε τέλεια! 
Να μας ξανάρθετε!


Ευχές για καλές Αποκριές!
Οι μαθητές και η δασκάλα του Δ1 σας εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό και αισιόδοξο 2017!


ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!!

Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν...Προϊόντα, ζώα και φυτά του ευλογημένου τόπου μας. 


Οι 12 Θεοί.

Μα μήπως λείπει ένας; Ποιός να είναι άραγε;


Ορίστε και τα πολύχρωμα αγγεία μας! Τα χρωματίσαμε στο μάθημα της Ιστορίας. Είμαστε καλλιτέχνες :)  


Στο Δ1 είμαστε διαβαστερά παιδιά και ως εκ τούτου διαβάζουμε τα πάντα! Γι αυτό καμιά φορά δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε τα μαθήματα του σχολείου... 
Δικαιολογημένα τότε, έτσι δεν είναι;E-E-ΕΚΔΡΟΜΗ!!!

Από την περιήγησή μας στην πανέμορφη πόλη μας...


Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Είμαι η Φωτεινή και φέτος θα είμαστε μαζί!
*******************

2015 -2016


 ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Ανακαλύπτοντας την Κνωσσό με την Αριάδνη...
Η επίσκεψή μου στην Κνωσσό

Οι ζωγραφιές μας...


Από όλους εμάς στο Γ1...
Καλές Απόκριες!


Και του χρόνου!
Από όλους εμάς στο Γ1 σε όλους εσάς...

Ζωγραφίζοντας για τα Χριστούγεννα!


Τι έχετε να πείτε για τα δεντράκια μας;; Εμείς λέμε ουάουυυυυυυυυ!28η Οκτωβρίου

... για φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή μας πηγαίνεται στη σελίδα ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ


Πάμε κινηματογράφο!!!

Η πρώτη μας εκδρομούλα για φέτος!

Ο κόσμος μας...Δημιουργώντας  με ξύσματα μολιβιών...Η χαρά του παιδιόυ μέσα από τα μάτια της μαθήτριας Ντάριας...


-----------Παιδάκια πέρασε το καλοκαίρι! Έτοιμοι για την καινούργια σχολική χρονιά;******************************

2014 -2015


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ


Στις 19 Μαΐου 2015  τα δυο τμήματα της Γ΄ Τάξης και τα δύο τμήματα της Β΄ Τάξης επισπεύτηκαν τον Ιππικό Όμιλο και συγκεκριμένα την Μινωική Αυλή. Αφού μοιράστηκαν ανά τάξη, παρακολούθησαν σεμινάρια πάνω στον μινωικό πολιτισμό και έπειτα στον υπαίθριο αμφιθέατρο παρακολούθησαν μια αναπαράσταση μινωικής γιορτής και ταυροκαθαψίων. Κοπέλες ντυμένες μινωίτισσες αλλά και αγόρια ντυμένα με το ζώμα (χαρακτηριστικό μικρό ύφασμα τυλιγμένο γύρω από τη μέση τους) χόρεψαν και εκτέλεσαν ακροβατικές ασκήσεις πάνω σε ταύρο όπως τότε.
Οι μικροί μαθητές αφού εξερεύνησαν και τους χώρους του Ιππικού Ομίλου είχαν και τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα άλογα.


************************
Το Β1 σας εύχεται ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!**********Η κα Ρούλα και οι μαθητές του Β1 σας εύχονται Χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!
Μα δεν είναι όμορφη η τάξη μας;


****************************************

Ο τροχός του χρόνου...
 Μα πόσο γρήγορα γυρίζει!
Οι μαθητές του Β1 ζωγραφίζουν για το Πολυτεχνείο...*****************************


Ήρθε το φθινόπωρο...Αλλά το καλοκαιράκι έφυγε... ώρα για μαθηματικά και γλώσσα...
Ουφ! Πώς θα τα μάθω όλα αυτά;


Η δασκάλα σας κα Ρούλα σας καλώς ορίζει στη Β Τάξη!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Α1

2013 - 2014


Καλές Αποκριές από τους μικρούς μας μαθητές!


Φωτογραφίες των μαθητών από τη συμμετοχή τους στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή υπάρχουν στην αρχική σελίδα του blog.

Από τα εκτάκια πέρυσι στα πρωτάκια μας φέτος. Μαλλον του ταιριάζει του κυρίου μας! Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη των παιδιών στο DINOSAURIA υπάρχει στην αρχική σελίδα του blog.

Τα γραμματάκια μας τα μαθαίνουμε σιγά σιγά...

Ουφ... δύσκολα τα μαθηματικά μας!

Οι μέρες της εβδομάδας είναι 7!


Ο δάσκαλός σας σας εύχεται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου