Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

ΣΤ2

 2023-2024

«ΟΠΟΥ ΑΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑΥΘΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΕΣΤΙΝ»

Την Πέμπτη 4 Απριλίου  όλοι οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων μετέβησαν στο Στάδιο Ελευθερίας όπου πραγματοποιήθηκαν  οι «Ενδοσχολικοί Αγώνες Στίβου 2023-2024». Η χαρά των μαθητών μας ήταν μεγάλη όπως ήταν αναμενόμενο και η προσπάθεια όλων των παιδιών για μια αξιοπρεπή επίδοση ήταν αξιέπαινη. Με υπευθυνότητα, επιμονή και πειθαρχία όλοι έδειξαν ομαδικό πνεύμα ενθαρρύνοντας τους συμμαθητές τους στις προσπάθειές τους σε όλα τα αγωνίσματα, στο δρόμο 60μ, στο άλμα εις μήκος και στην ρίψη ελαστικής σφαίρας. Χίλια μπράβο σε όλα τα παιδιά για το συν- αγωνισμό που έδειξαν και φυσικά στον αγαπημένο εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής τον κ. Κώστα Ξηρουχάκη για όλες τις αξίες που εμπνέει στα παιδιά μας! 


----------

«Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»

Εμείς στο 21ο Δημοτικό Σχολείο αγαπάμε τα βιβλία και απολαύσαμε τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου» με διάφορες δράσεις που ετοιμάσαμε εμείς οι μαθητές/τριες του Στ2 και οι εκπαιδευτικοί μας καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τη σημερινή ημέρα…----------

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρουσία των τοπικών αρχών κι εκπροσώπων τοπικών φορέων αλλά και με τη δυναμική συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η καθιερωμένη μαθητική και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με συμμετοχή το 21ο Δημοτικό Σχολείο σε πλήρη διάταξη. Τα συγχαρητήρια μας στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την άψογη εμφάνισή τους καθώς και στον  γυμναστή μας τον κ. Κώστα Ξηρουχάκη. 


----------

Καλές Αποκριές!----------

«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ»

Μια συλλογική δράση ευαισθητοποίησης κατά του σχολικού εκφοβισμού στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά του Σχολείου με αφορμή την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ». Υπό την καθοδήγηση της ψυχολόγου του σχολείου μας Μυρσίνης Ψυχογιού τα παιδία ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του bullying, συζήτησαν για τα συναισθήματά τους γύρω από τον εκφοβισμό και βρήκαν λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης. Έπειτα κάθε τάξη έβαλε το αποτύπωμά της και μαζί κατασκεύασαν ένα πανό.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ συμμετείχαν ιδιαίτερα ενεργά στο πρόγραμμα πρόληψης κατά του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Συζήτησαν για τα αιτία και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου σε συνεργασία και με τους εκπαιδευτικούς της τάξης συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια ρόλων και τέλος σχεδίασαν αφίσες κατά του Εκφοβισμού. 


----------

9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ «ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ»

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Θεοδοσία Αργυράκη – Ασαργιωτάκη, ποιήτρια και συγγραφέας για την επίσκεψη της στο τμήμα μας στις 9 Φεβρουαρίου «Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» όπου μας  μύησε στην τέχνη της συγγραφής ενός βιβλίου. Την ευχαριστούμε επίσης, γιατί βοήθησε στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, χαρίζοντάς μας ένα σπουδαίο βιβλίο της!

----------

Οι μαθητές/τριες του Στ2 σας εύχονται καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και πολλές πολλές όμορφες στιγμές!


----------

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2023 οι μαθητές της Στ΄ τάξης παρακολούθησαν την εξαιρετική ταινία “Every child is special” του Aamir Khan που πραγματεύεται το θέμα της δυσλεξίας μέσα από την ιστορία ενός μικρού μαθητή της Γ΄ τάξης, του Ishaan. Η ταινία μιλάει για έννοιες όπως ζήλια, κακία, φθόνος, αδιακρισία, συναισθήματα που βρίσκονται μέσα μας και σαν λέοντες αναζητούν την ευκαιρία να εκδηλωθούν… αλλά και για την αγάπη ταπεινή σαν ένα καλοκάγαθο κοριτσάκι που περιμένει να την προσέξουμε. Η αγάπη που είναι μια και είναι για όλους. Ξέρουμε όλοι τι είναι και ξέρουμε όλοι τι δεν είναι. Το τελικό συμπέρασμα;

ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ, ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!


----------

Πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης για τους μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου για τις ανάγκες του προγράμματος «Φωτεινά μυστήρια, παίζοντας με το φως».

Οι μαθητές/τριές μας είχαν την δυνατότητα να εξερευνήσουν μια διαδραστική και διασκεδαστική έκθεση σχετικά με το φως, την ανάκλαση, την απορρόφηση, τη διάχυση, τα χρώματα και την όραση. Έβγαλαν φωτογραφίες σε εκπληκτικές οφθαλμαπάτες και παρακολούθησαν εντυπωσιακά πειράματα για τη διάθλαση και το εντυπωσιακό φως που βγάζουν κάποια ζώα και πετρώματα!


---------------

Στιγμιότυπα από την εκδρομή στο Παραδοσιακό Λαογραφικό Ρακοκάζανο της οικογένειας Κορσαβά – Μυραγάπη όπου οι μαθητές μας  παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Παραγωγή και φύλαζη κρασιού και τσικουδιάς». Οι μαθητές ενημερώθηκαν για ένα επάγγελμα που έρχεται από την αρχαιότητα και παρακολούθησαν όλα τα στάδια του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής και φύλαξης του κρασιού και της τσικουδιάς.


Πρώτη ημέρα ως εκτάκια και καλωσορίζουμε τους μικρούς μας συμμαθητές στο "μεγάλο σχολείο"!**********

2022 - 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 Τρίτη 28/2 και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις συνεχίζουν με τους/τις μαθητές/τριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων να επισκέπτονται το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης. Οι μαθητές μας αφού περιηγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για την ιστορία της ιατρικής και την πρόοδο της εν λόγω επιστήμης , παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ανατομία». Τα παιδιά αφού μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο, υλοποίησαν με την υπεύθυνη πρόγραμμα σχετικό με το πεπτικό σύστημα, το αναπαραγωγικό και το αναπνευστικό. Μέσω του βιώματος, μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν τις διάφορες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

 


Ευχές για Καλές Αποκριές από το Ε2!

---------

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 σας εύχονται υγεία, ευημερία και πολλές-πολλές όμορφες στιγμές για το νέο έτος!


Επίσκεψη στο «Μικρό Σχολείο της Γης»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 καλωσορίζουν τους νέους φίλους μας από το πρόγραμμα Erasmus στο 21ο!


2021 - 2022


Ημερήσια εκδρομή στην "Χώρα των Λωτοφάγων"Εκπαιδευτική επίσκεψη για τους μαθητές του Δ2 στο Εργαστήριο Αγγειοπλαστικής «Καπαρουνάκη» για να δούμε από κοντά την τέχνη της Κρητικής Κεραμικής και να μάθουμε για τις δεξιότητες και τους τρόπους που απαιτούνται για την κατασκευή κεραμικών...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Επιστροφή στις ρίζες μας και στο θρυλικό Μινωικό Παλάτι της Κνωσού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου από τους μαθητές της Δ΄ τάξης. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους Μινωικούς μύθους που συνδέονται με αυτό, να νιώσουν την βασιλική λάμψη και τις μικρές λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή των Μινωϊτών καθώς και τα έργα τέχνης που μετράνε 4000 χρόνια ζωής.

 Ευχές αγάπης για όλο τον κόσμο από τους μαθητές του Δ2!

Καλές Αποκριές με υγείααααααα!
----------

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Δ2 σας εύχονται  χαρούμενα Χριστούγεννα και υγεία για όλο τον κόσμο με πολλές όμορφες στιγμές το 2022!


Οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ Τάξης δημιουργούν  με γλυκιά προσμονή τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων…


_____Στις 3 Δεκεμβρίου στο μάθημα των Εικαστικών, με τους μαθητές του σχολείου μιλήσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Εξηγήσαμε τι σημαίνει άτομο με αναπηρία και συζητήσαμε για την διαφορετικότητα, την ισότητα και τον σεβασμό. Ύστερα από προβολές που τους παρουσιάστηκαν και συζήτηση πάνω στο θέμα, οι μαθητές  ζωγράφισαν την Ζωζώ! Συγκεκριμένα, σε όλους τους μαθητές δόθηκε η περιγραφή ενός παιδιού βήμα βήμα, για να το ζωγραφίσουν, ωστόσο ο καθένας και η καθεμιά το απέδωσε τελείως διαφορετικά, αποδεικνύοντας, έτσι, πως στην πραγματικότητα είμαστε όλοι μας διαφορετικοί, αφού αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα ίδια πράγματα. Το αποτέλεσμα μας δίδαξε πως πρέπει να δεχόμαστε την διαφορετικότητα και να φερόμαστε σε όλους με ισότητα και σεβασμό.
**********


Το Πολυτεχνείο ζει!

Μας εμπνέει ακόμα, μας δείχνει τον δρόμο, 

μας θυμίζει ότι ο αγώνας για ελευθερία, για ισότητα και δικαιοσύνη

 δεν πρέπει ποτέ να σταματά.Το Σχολείο μας...

***********************************************************************

2020 - 2021


Τέλος η φετινή σχολική χρονιά!
Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη! ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

 Μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά λόγο της πανδημίας και λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων  πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές του Γ2 επίσκεψη στο DINOSAURIA PARK στις Γούρνες. Εκεί μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και παιχνίδια μάθανε για τη ζωή των δεινοσαύρων και γίνανε εξερευνητές  κάνοντας ανασκαφές και ανακαλύπτοντας έναν κόσμο παλιό αλλά όχι ξεχασμένο. Σίγουρα μια από τις ωραιότερες εκπαιδευτικές επισκέψεις όπου οι μαθητές μας επιστρέψαν στο Σχολείο καταενθουσιασμένοι για όλα όσα είδαν και έμαθαν.Χριστός Ανέστη!!!

*********************************************************

2019 - 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
Ευχαριστούμε θερμά την «Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  Ηρακλείου» για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας και για την προστασία τους από σοβαρά προβλήματα και στη συνέχεια η ΚΜΠΥ προχώρησε σε φθορίωση και έλεγχο στοματικής υγιεινής στους μαθητές της Β΄ Τάξης.
Η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής συνεργάζεται με τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και τη Διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

 Πρόγραμμα: «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». 
– Παγκρήτιο Στάδιο  


ΕΚΔΗΛΩΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Προβολή: Ο Ντούτσε αφηγείται


Προβολή: Oscuro Cardinal
*****************************************************

2018 - 2019


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ 
 ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣ»

"ΗΡΩΕΣ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ"Ο ΛΑΙΜΑΡΓΟΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 


Στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας ταΐσαμε έναν πολύ πολύ λαίμαργο πιγκουίνο! Τον γνωρίσαμε, τον αγκαλιάσαμε και μετά γράψαμε λέξεις στα ψαράκια μας και γεμίσαμε την πεινασμένη του κοιλίτσα!

·         Η ιδέα είναι από το blog «Τάξη αστεράτη!»


*************************


Καμαρώστε μας στο «Τεχνόπολις!» Εκεί βρεθήκαμε για να απολαύσουμε τον Αστερίξ σε νέες περιπέτειες... Μα τι ωραία που περνάμε όταν είμαστε όλα τα παιδιά του σχολείου μαζί! Αύριο πάλι επί του έργου μας αλλά και αυτά τα ευχάριστα διαλείμματα χρειάζονται πού και πού, δε συμφωνείτε;
ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου μας σε ένα χαρούμενο και ζεστό  κλίμα.


Η γιορτή μας άνοιξε με τις μελωδίες των Χριστουγεννιάτικων καλάντων από την χορωδία του Σχολείου μας και στη συνέχεια εμείς οι μαθητές του Α2 παρουσιάσαμε δύο έξυπνα θεατρικά δρώμενα και με τις καταπληκτικές ερμηνείες όλων μας μεταδώσαμε τη μαγεία των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους.

Στο πρώτο δρώμενο «Ο σάκος του Αϊ Βασίλη»  όλοι ψάχναμε να βρούμε το σάκο του και στο τέλος το είχε ο ίδιος, μα τι κουτός που είναι μερικές φορές...  και στο δεύτερο «Άνω κάτω την Πρωτοχρονιά»  ήταν πραγματικά αστείο. Γελάσαμε πολύ και ελπίζουμε και εσείς! Δείτε μας...
Ουφ! Πόσο έχουμε κουραστεί αυτό το πρώτο τρίμηνο! Όλο γράμματα και αριθμούς σβουρίζουν στο κεφάλι μας! Ευτυχώς που υπάρχουνε και τα ευχάριστα διαλείμματα...


Αγαπημένα μας πρωτάκια σας καλωσορίζουμε στο νέο σας Σχολείο. Ευχές μας το νέο σας ξεκίνημα να είναι μαγικό και όλος ο χρόνος  γεμάτος υπέροχες περιπέτειες! Ευχή μας να ζήσετε κοντά μας όμορφες εκπλήξεις, ατέλειωτες στιγμές ευτυχίας, δημιουργίας και χαράς και άπειρες επιτυχίες. Θα είμαστε όλοι οι δάσκαλοι δίπλα σας σε όλο αυτό το ταξίδι για να μοιραστούμε τα όνειρά σας, τις ιδέες σας και να εξερευνήσουμε μαζί καινούργιους δρόμους.
Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να μπαίνετε όποτε θέλετε με τους γονείς σας και τους φίλους σας και να βλέπετε όλα όσα δημιουργείτε. Εμείς οι δάσκαλοί σας, θα είμαστε εδώ να σας καθοδηγούμε απλά για να ανοίξετε τα φτερά σας και να νιώσετε ότι, ό,τι θέλετε μπορείτε να το πετύχετε. Να ξέρετε ότι εσείς έχετε τα πινέλα, εσείς και τα χρώματα. Ζωγραφίστε λοιπόν το μέλλον σας…