Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

ΣΤ2 2020-2021

2020 - 2021


Τι να πρωτοθυμηθούμε από τη φετινή σχολική χρονιά που μας κούρασε τόσο πολύ με αυτή τη πανδημία που δε λέει να φύγει;

Τα χίλια «μη» και τα άλλα τόσα «πρέπει»;

Έπρεπε να κάνουμε μάθημα με μάσκες…


Έπρεπε να κρατάμε αποστάσεις…


Έπρεπε να έχουμε τα αντισηπτικά αγκαλιά…

Εμείς όμως παρόλο τα συνεχόμενα...


 με τα περισσότερα μαθήματα μέσω...

 παραμείναμε αισιόδοξοι γιατί παρόλο τις τόσες δυσκολίες τα καταφέραμε και αποφοιτήσαμε από το Δημοτικό Σχολείο! Από το Σεπτέμβριο θα λέμε «Καλωσόρισες Γυμνάσιο»!

Σας αφήνουμε με χαρούμενες στιγμές που ζήσαμε λίγες μέρες πριν μας δοθούν οι Τίτλοι Σπουδών!


Και τέλος, εδώ μπορείτε να δείτε την λιτή γιορτή που παρουσιάσαμε στους μαθητές που αφήνουμε πίσω φεύγοντας με την ελπίδα πάντοτε ο καθένας χωριστά να «φτάσει όπου δεν μπορεί»


Μάθημα Τ.Π.Ε.


Εκτόνωση στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής!


Τρέλες στην αυλή...


ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΑΙΟΦΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021

Παραδόθηκε η σημαία του Σχολείου στους σημαιοφόρους και παραστάτες που ορίστηκαν μετά από κλήρωση, ως εξής:

Μεταξύ των μαθητριών Δαμιανάκη Ειρήνης, Δρεττάκη Μαρίας, Λαπιδάκη Δέσποινας, Τζωράκη Ιωάννας Μαρίας και Τρυπιά Νεφέλης Ηλιοστάλακτης που αρίστευσαν (βαθμός 10.00) σημαιοφόροι ορίστηκαν οι μαθήτριες Δαμιανάκη Ειρήνη (Στ1) και Λαπιδάκη Δέσποινα (Στ2).

Παραστάτες ορίστηκαν οι Τρυπιά Νεφέλη Ηλιοστάλακτη, Τζωράκη Ιωάννα Μαρία, Κανάκη Ευαγγελία, Μαρής Μιχαήλ, Στειακάκη Μαρίνα (Στ1) και Δρεττάκη Μαρία, Γρηβελή Χριστίνα, Λίτσικας Αντώνιος, Μαράκη Καλλιρρόη, Αναγνωστάκης Μιχαήλ (Στ2).

******************************************************************

2019 - 2020


ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ!

Την Τρίτη 03/03 οι μαθητές της Ε΄ τάξης πέρασαν την ημέρα τους στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής. Ο θεματικός άξονας του προγράμματος ήταν βασισμένος στην ύλη του βιβλίου και ήταν αρκετά ενδιαφέρον για τους μαθητές να δουν σε εφαρμογή όλα όσα διδάσκονται σε μεγάλο βαθμό στη θεωρία. Η επίσκεψη των μαθητών ήταν στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επιμορφωτικών δράσεων.    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 3ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Σχολείου μας για την διαφορετικότητα και τη συνύπαρξη και αλληλεγγύη προς τα ΑΜΕΑ επισκεφτήκαμε το 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου όπου παρακολουθήσαμε τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και γνωριστήκαμε με τους μαθητές του που τώρα πια είναι οι καινούργιοι μας φίλοι …Η πρώτη μας εκπαιδευτική επίσκεψη για τη φετινή χρονιά στο Αθλητικό Κέντρο “SPORTPOINT Να ήταν έτσι όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές...*******************************************************************

2018 - 2019


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣ»


Ευχές από το Δ2 για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Με εκπαιδευτική επίσκεψη ξεκίνησε ο μήνας με επίσκεψη στο εργαστήριο «Art Gianna» στο Βιοτεχνικό Πάρκο στην Ανώπολη. Εκεί παρακολουθήσαμε πρόγραμμα με θέμα την επεξεργασία γυαλιού.

Αφού περιηγηθήκαμε στους χώρους του εργαστηρίου, ενημερωθήκαμε για την ιστορία του γυαλιού και τη διαδικασία της κατασκευής γυάλινων αντικειμένων και στη συνέχεια μέσω βιωματικών δράσεων δημιουργήσαμε το δικό μας διακοσμητικό!


*******************************************ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

********************************Οι μαθητές του Δ2 σας εύχονται καλές Αποκριές!


Οι μαθητές του Δ2 σας εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό και γεμάτο όμορφες στιγμές 2019!

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗ ΦΥΣΗ

Η πρώτη μας εκδρομή για τη φετινή σχολική χρονιά και ήταν τέλεια!


ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - ΜΟΝΗ ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ - ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΧΟΥΔΕΤΣΙ


5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, 2018 και στα πλαίσια των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις για την «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»  με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπο ζωής γενικότερα. Όλοι οι μαθητές μας έδειξαν - όπως ήταν αναμενόμενο - ζήλο και ενθουσιασμό για την όλη οργάνωση και φυσικά έφεραν πολλές σπουδαίες επιδόσεις!

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων.  Εμείς σαν 21οευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, τον κ Κώστα Ξηρουχάκη  για την όλη οργάνωση της δράσης, τους δασκάλους μας για την επιμέλεια όλων των μαθητών μας  και όλους τους μαθητές μας για το ομαδικό πνεύμα και την πειθαρχία που έδειξαν για άλλη μια φορά.


Οι δράσεις έλαβαν μέρος στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Φορτέτσας.«ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»!!!

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.


----------------------------------------------------------------------


2017 - 2018

ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

«ΟΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ»

  
 


 Δεν το ξέρατε; Ναι, ναι.. στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής μαθαίνουμε και κολύμβηση!
Οι μαθητές του Γ2, η κυρία Ιωάννα και ο κύριος Βασίλης σας εύχονται 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!!


Οι μαθητές του Γ2, η κυρία Ιωάννα και η κυρία Ραφαέλα σας εύχονται καλές Αποκριές!!! 
Το Γ2 εύχεται ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, 
ΥΓΕΙΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ για όλα τα παιδάκια το 2018!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 και ο μήνας έκλεισε με επίσκεψη  στο θρυλικό Μινωικό Παλάτι της Κνωσού. Το ανάκτορο, ως γνωστό, είναι από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη και η έδρα του θρυλικού βασιλιά Μίνωα και έχει συνδεθεί με τους γνωστούς μύθους όπως αυτόν του Δαίδαλου και του Ίκαρου, αλλά και του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρου.

Με συνεχή παρουσία στα ιστορικά δρώμενα του νησιού μας από την Νεολιθική Εποχή ως και την πρώιμη Βυζαντινή Εποχή οι μαθητές μας είδαν από κοντά όλα όσα καθιερώνουν το παλάτι τούτο από τα κορυφαία της χώρας μας.


Ευχαριστούμε θερμά για την συνοδεία από τους μαθητές του Ε1 και τον δάσκαλό τους, τον κ Δημήτρη Γρυσμπολάκη για την ξενάγηση στο χώρο. 

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΧΑΜΕΛΙΝ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και βρεθήκαμε στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου όπου και παρακολουθήσαμε μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση  « Το μυστήριο της πολιτείας Χαμελίν» από το γνωστό θίασο Σχήμα 7.
Πρόκειται για μια ιστορία όπου ένας παράξενος αυλητής, που φορούσε περίεργα  παρδαλά ρούχα έκανε όλα τα παιδιά της πολιτείας να τον ακολουθήσουν παίζοντας μια μαγική μελωδία στον αυλό του. Η πομπή έφτασε ως ένα βουνό έξω από την πόλη και μετά εξαφανίστηκαν! Όλα εκτός από τρία που η αναπηρία τους τα εμπόδισε να ακολουθούσουν τα υπόλοιπα. Ο αυλητής τα έσωσε τελικά ή τα εκδικήθηκε; Τι συνέβη ακριβώς;                    

Με μεσαιωνικές στολές μενεστρέλων και τρουβαδούρων, αλλά και ιπποτών και μοναχών, τραγουδώντας και παίζοντας μαζί μας, οι ηθοποιοί με κέφι, ενέργεια και φαντασία έδωσαν την σκυτάλη σε μας, τα παιδιά, για να αποφασίσουμε το φινάλε της ιστορίας!


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μια γιορτή στο παλάτι»
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και οι προσπαθήσαμε να τιμήσουμε την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 δίνοντας τα δικά μας  μηνύματα.

ΟΧΙ

ΠΟΝΟ

ΕΧΘΡΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΣΚΛΑΒΙΑ

ΜΙΣΟΣ

ΛΙΠΗ

ΘΑΝΑΤΟΣ

ΚΛΑΜΑ

ΝΑΙ

ΕΥΤΥΧΙΑ

ΦΙΛΟΣ

ΓΑΛΗΝΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΓΑΠΗ

ΧΑΡΑ

ΖΩΗ


ΓΕΛΙΟ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ


«Γνώρισε και εσύ το Παγκρήτιο και τα Ολυμπιακά Αθλήματα».

------------------------------------------


2016 - 2017

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ  “DINOSAURIA”

Μα τι ωραία που περάσαμε! Ήταν από τις καλύτερές μας εκπαιδευτικές επισκέψεις φέτος, απλά τέλεια! Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και παιχνίδια μάθαμε για τη ζωή των δεινοσαύρων και γίναμε εξερευνητές κάνοντας ανασκαφές! Δείτε μας!!! 


Καλή Ανάσταση!!!

Από την επίσκεψη στο ΔΕΤΟΡΑΚΗ Α.Ε.Β.Ε
-Εκδόσεις Ίτανος-

παρέα με τους μαθητές του Β1 + Β2...Από την επίσκεψή μας στο Ιστορικό Μουσείο όπου παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα -El Greco
"Το μεγάλο ταξίδι"
Μαθαίνουμε να τρώμε σωστά με την κυρία Ειρήνη στο μάθημα των Αγγλικών...
Λέμε NO JUNK FOOD, ONLY HEALTHY FOOD!!!  Ουφ! Πολύ γραμματική μας βάζει η κυρία μας! 
Μα όλα φέτος θα τα μάθουμε;;
Και έχουμε και τα μαθηματικά μας...Και ρήματα ρήματα, ρήματα, ρήματα και όλα με κανόνες!
(Μεταξύ μας, αυτό το μάθημα της Γλώσσας πολύ μας ταλαιπωρεί...)Χρώματα, σχήματα, μαθηματικά και καλλιτεχνικά 
ό-οοοοοοολα μαζί!Το Β2 υποδέχεται το Erasmus+ στην τάξη του, στο Σχολείο μας και στο όμορφο Ηράκλειο!

WELCOME!

Καλές Αποκριές!

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!Ζωγραφίζοντας για την 17 Νοέμβρη!
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Είμαστε Έλληνες και λέμε ΟΧΙ!Που λέτε, ένα πρωινό μπαίνουμε στην αίθουσά μας και βλέπουμε μια κουκουβάγια. Μια σοφή κουκουβάγια μας είπε η δασκάλα μας που θα μας βοηθούσε να μάθουμε τους κανόνες της τάξης λέει. Για να δούμε. Είναι και πολλοί βλέπετε... θα καταφέρουμε ποτέ να τους μάθουμε όλους; Τσα! Νάμαστε...Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια του Β2.
Είμαι η Ιωάννα και φέτος θα είμαστε μαζί!
********************

2015 - 2016

Έφτασε το Πάσχα!Έφτασε το Πάσχα και εμέις στο Α2 κάνουμε όλο κατασκευές! Σας αρέσουν τα αυγουλάκια μας; Φτιάξαμε και καρτούλες για τους αγαπημένους μας και γράψαμε και ευχές!


Ήρθε η Άνοιξη και άνθισαν οι αμυγδαλιές! Προσπαθήσαμε βέβαια να μη φάμε όλους τους καρπούς...
Και οι μελισσούλες μας τέλειες έτσι;Η τούρτα των γεννεθλίων μας! 
Τώρα ξέρουμε πότε γιορτάζουν όλοι οι συμμαθητές μας...Όταν το "Λιμεναρχείο Ηρακλείου"επισκέφτηκε το Σχολείο μας...
Στα πλαίσια του προγράμματος "ΠΡΟΣΕΧΩ -ΜΑΘΑΙΝΩ - ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ"


Από όλους εμάς στο Α2...
Καλές Αποκριές!


Και του χρόνου!

"Η Περσεφόνη και οι εποχές"


Το ξέρατε ότι διαβάζουμε τώρα και παραμύθια;;; Ουυυυυυυ μιά χαρά τα καταφέρνουμε. Ε, μας βοηθάει και λίγο η δασκάλα μας βέβαια.
 Αρκετά ενδιαφέρον θα λέγαμε...
Θα κάνουμε και ζωγραφιές ξέρετε, αναμένεται και θα δείτε σε λίγο τα αριστουργήματά μας!Τα βιβλία των γραμμάτωνΕμείς στην τάξη μας έχουμε μια μπουγάδα αλλιώτικη απ' τις άλλες!

 Μια μπουγάδα με βιβλία! Μάλιστα μάλιστα! Κρεμάσαμε στο σκοινί τα 

βιβλία των γραμμάτων μας! 


Για κάθε γράμμα και ένα βιβλίο! Πώς σας φαίνεται
;


Το κολλάζ των γραμμάτωνΟρίστε και το κολλάζ των γραμμάτων μας! Για κάθε γράμμα φέρνουμε και μια εικόνα για το κολλάζ μας. Πώς σας φαίνεται;

Πλαστελίνες...Εμείς στην τάξη μας δε γράφουμε μόνο με μολύβια, γράφουμε και με πλαστελίνες! Και σχηματίζουμε τις πιο χρωματιστές λέξεις! Δείτε πώς γράψαμε τα ονόματά μας!-------------

Ήρθαν και οι καρτούλες μας από το Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας. Είναι στη Λευκωσία ξέρετε... Εμείς έχουμε φίλους παντού!

Ήρθαν και οι καρτούλες μας από τους φίλους μας στην Κύπρο!!!


Από όλα τα πιγκουινάκια στο Α2 σε όλους εσάς 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
Ήρθαν τα Χριστούγεννα!Ορίστε και οι καρτούλες  μας για τα Χριστούγεννα! Δεν είναι πανέμορφες; Θα τις χαρίσουμε στους φίλους μας στην Κύπρο. Ξέρετε ότι έχουμε νέους φίλους στο Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας στη Λευκωσία, ε; Τους γνωρίσαμε μέσα από το πρόγραμμα ERASMUS + στο οποίο συμμετέχει και το Σχολείο μας. Θα διαβάσουμε λέει η κυρία μας και πολλούς μύθους τους. Ανυπομονούμε πως και πως...

Τα χιονανθρωπάκια του Α2Σήμερα στην τάξη μας χιόνισε! Δεν το πιστεύετε; Κοιτάτε, φτιάξαμε και χιονάνθρωπους! Θα μείνουν στην πόρτα μας για πολύ καιρό και θα μας κάνουν παρέα κάθε μέρα!ΝτενεκεδούποληΤην ξέρετε την Ντενεκεδούπολη; Είναι εκείνη η πόλη που κατοικείται μόνο από ντενεκεδάκια που τους αρέσει η Δημοκρατία! Εμείς τη μάθαμε μέσα από το βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου που μας διάβασε η δασκάλα μας και μας άρεσε πολύ! Έπειτα φτιάξαμε και εμείς μια Ντενεκεδούπολη με κολλάζ!


Το δέντρο με τις κουκουβάγιες

Στην τάξη μας έχουμε ένα δεντράκι, στα κλαδιά του οποίου κάθονται οι πιο όμορφες κουκουβάγιες! Εμείς ξέρουμε πως οι κουκουβάγιες συμβολίζουν τη σοφία. Μέχρι να τελειώσουμε την Πρώτη τάξη θα έχουμε γίνει πολύ σοφοί με τόσα που θα έχουμε μάθει!!!
Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας
Ο Έλμερ λέει πως δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός! Έτσι λέμε και εμείς!!!
Μάθαμε το Ε, μάθαμε τον Έλμερ, μάθαμε και να αποδεχόμαστε το διαφορετικό!

Οι παρεούλες των αριθμώνΟι αριθμοί μένουν παρεούλες - παρεούλες στα σπιτάκια τους. 
Εμείς τις έχουμε ήδη μάθει απέξω! Έτσι δεν είναι παιδιά;Τα συλλαβοσπιτάκια μας!Στην τάξη μας έχουμε κάτι όμορφα σπιτάκια, στα οποία μένουν όοοολες οι συλλαβές που μαθαίνουμε! πα, τα, λα, μα, να...Τα φιλαράκια μας
Εμείς στην τάξη μας έχουμε πέντε φίλους που τος συναντάμε κάθε μέρα και μαθαίνουμε τα νέα τους και τις περιπέτειές τους! Ο Ορφέας, ο Άρης, η Μαρίνα, ο Σαμπέρ και η Ιωάννα.Οι μέρες της εβδομάδαςΔευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο και Κυριακή
και πάλι απ' την αρχή!!!********Πόσο ανυπομονώ να σας γνωρίσω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου