Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

ΣΤ2 2015-2016


2015 - 2016


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Από 16 εώς 20 Μαΐου διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά η  «Εβδομάδα Γαλλικού Πολιτισμού» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου με κινηματογραφικό αφιέρωμα φέτος στο Γάλλο δημιουργό Michel Ocelot. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν τη βραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Κιρικού και η Μάγισσα» και στη συνέχεια συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια τέχνης. Ευχαριστούμε την Καθηγήτριά μας, την κα Αρετή Βουράκη για την όλη διοργάνωση.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Κα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Με την κα Ελευθερία μάθαμε για τον Έλληνα ζωγράφο Αλέξη Ακριθάκη, ο οποίος ασχολήθηκε με την εικονογράφιση βιβλίων, τη σκηνοθεσία και το design. Εδώ βλέπουμε μερικά από τα έργα του. ...και στο μάθημα των Γερμανικών μάθαμε για το Oktoberfest, τη γιορτή μπύρας που λαμβάνει χώρα στο Μοναχό κάθε χρόνο στην περιοχή Theresienwiese. Διαρκεί δυο ολόκληρες εβδομάδες και λήγει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Εδώ η εργασία είναι από τις μαθήτριες Δήμητρα, Σταυρούλα, Αργυρω και Γιούλη.Όλοι οι μαθητές του ΣΤ σας εύχονται καλές Απὀκριες!!!

Και του χρόνου!


Από όλους εμάς στο ΣΤ2 σε όλους εσάς 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ!!!Μα έφτασαν τα Χριστούγεννα κιόλας;;; 


Φέτος τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας τις στέλνουμε στους νέους μας φίλους στην Ιρλανδία και Κύπρο!
Φέτος πετάμε ακόμη πιο ψηλά...Η Μυθολογία συναντά την Αστρονομία


 -μαθήματα στην Ευέλικτη Ζώνη

-------------


28/10/2015Εικόνες από τη συμμετοχή των μαθητών του Σχολείου μας στην παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ!


______Φέτος εκτάκια ε;;; Ουάουυυυυυυυυυυυ!


***********************************

2014 - 2015

Φτιάχνοντας καλοκαιρινές κατασκευές...
Οι μαθητές των Ε1 και Ε2 σας εύχονται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
 
Την Πέμπτη 7 Μαΐου οι μαθητές της Ε΄ Τάξης ανακάλυψαν εκ νέου τα πλούσια αξιοθέατα της πόλης μας. Περιηγήθηκαν από τις δασκάλες τους την κα Μαρία και την κα Σοφία στα αρχαιότερα μνημεία επιβεβαιώνοντας ότι η πόλη μας είναι πράγματι ένα διαμάντι του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης αλλά και του Δυτικού Πολιτισμού. Η περιήγηση ξεκίνησε από το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου και συνέχισε σε μια διαδρομή η οποία περιέλαβε το λιμάνι με το μεγαλόπρεπο φρούριο Κούλε, τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Τίτου, την Λότζια η οποία θεωρείται το κομψότερο βενετσιάνικο μνημείο και όπου στεγάζεται σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, την Βασιλική του Αγίου Μάρκου η οποία σήμερα στεγάζει την Δημοτική Πινακοθήκη, τα Λιοντάρια με το εξαιρετικό γλυπτό του ζωικού βασιλείου και άλλα αξιοθέατα πολλά! ‘Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για τους μαθητές μας οι οποίοι επέστρεψαν στο σχολείο μας κουρασμένοι μεν αλλά και ενθουσιασμένοι δε γιατί πιστεύουμε ότι τους έδωσε την ευκαιρία να δούνε την σπουδαία πόλη μας από μια άλλη σκοπιά…

·        ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ


Στις 29 Απριλίου οι μαθητές της Ε΄ Τάξης επισκέφτηκαν τα Ενετικά Τείχη της πόλης μας. Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή διαφορετική από τις άλλες αλλά πιστεύουμε ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι ένα σπουδαιότατο μνημείο που μαρτυράει την διαδρομή της πόλης μας και που δυστυχώς συχνά προσπερνάμε δίχως δεύτερη σκέψη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει καμιά άλλη πόλη στην Ευρώπη ούτε στην Ανατολή που να σώζει τόσο πλήρη και ακέραια τα οχυρωματικά της έργα, σαν το Ηράκλειο.******************************ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου οι μαθητές της Ε’ Τάξης υποδέχτηκαν στο σχολείο μας τους μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου. Αρχικά όλα τα παιδιά σχημάτισαν ένα μεγάλο κύκλο στο προαύλιο χώρο του Σχολείου όπου και γνωρίστηκαν. Στη συνέχεια παίξανε όλοι μαζί, ζωγράφισαν, διάβασαν παραμύθια και στο τέλος, πριν χωρίσουν,  υπέγραψαν όλοι ένα σύμφωνο φιλίας. Συμφώνησαν λοιπόν ότι ο ένας θα αγαπάει και θα προσέχει  τον άλλο παντοτινά! Ξεκάθαρα πράγματα… J  Η συνέχεια το Σεπτέμβρη λοιπόν!

***************************


Βάφοντας Πασχαλινά αυγουλάκια με την δασκάλα μας... ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


Το Ε2 σας εύχεατι ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!
**********Η κα Μαρία σας εύχεται χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα ακόμη δημιουργικότερο 2015!
Το κυνήγι για το σκούφο του Άι Βασίλη...


Μα τι είπε η κυρία μας; Θα πρέπει να συνεργαστούμε με τα παιδιά της άλλης Πέμπτης;
Ωχχχ!
Εδώ πρέπει να είναι... Ψάξτε καλά!

Μην είναι εδώ;Παιδιά τελειώνετε!
Ουάουυυυυυυυυυυυυ τα καταφέραμε!


*******************************************************


Επιτέλους ξεκινήσαμε τα μαθήματα των Γερμανικών, μετά από τρεις μήνες αναμονής! Η κα Μόνικα είναι τόσο καλή όμως οπότε μάλλον άξιζε να περιμένουμε... Τι λέτε εσείς;Προβολή ταινιών μικρού μήκους για τους μαθητές της Ε Τάξης κατά του ρατσισμού και της διαφορετικότητας...

***********************************************


Οι κανόνες της τάξης μας... 
Μα πρέπει να τους τηρούμε κάθε μέρα κυρία;Η κα Μαρία σας καλωσορίζει στην Ε Τάξη!--------------------------------------------------------------------------

2013 - 2014


Φωτογραφίες των παιδιών στο παραδοσιακό χωριό ΑΡΟΛΙΘΟΣ υπάρχουν στη σελίδα Σχολική Ζωή.


Φωτογραφικό υλικό από τη σημμετοχή των παιδιών στη γιορτή της 25ης Μαρτίου υπάρχει στην αρχική σελίδα του blog.


Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των μαθητών από την επίσκεψή τους στο DINOSAURIA στην αρχική σελίδα του blog.Καλές Αποκριές από τους μαθητές του Δ2!Η δασκάλα σας σας εύχεται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012-2013

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2013
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Γ2
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΚΑΙ ΤΟ ΦΥΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης οι μαθητές της τρίτης τάξης μίλησαν για τον τόπο τους,την Κρήτη.Έμαθαν για τους νομούς της,τις μεγαλύτερες πόλεις της,την ιστορία της,τους αρχαιολογικούς της χώρους και τέλος την ζωγράφισαν.Δείτε τα έργα τους!

Πασχαλινές καρτούλες ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Έφυγε ο χειμώνας ,
το σχολείο πάει,
και το καλοκαίρι ,
πια δε με κρατάει .

Τέρμα η αλφαβήτα ,
και οι τιμωρίες ,
ώρα για παιχνίδι
και για παραλίες .

Το Γ2 σας εύχεται καλό καλοκαίρι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου