Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

ΣΤ1 2021-2022

2021 - 2022

Οι μαθητές και η Δασκάλα του Στ1 σας εύχονται

Καλό Πάσχα!----------


Στα πλαίσια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου και με ποικίλες δράσεις σε περισσότερες από 180 χώρες ανά τον κόσμο, το σχολείο μας μετείχε και φέτος ενεργά στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τρια με πολλαπλά ερεθίσματα.

Στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ και με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Βιολιντζή Κωνσταντίνο, τμήματα του σχολείου μας (με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Γαρυφαλιά Σπανού και την κ. Μαρία Μπούμπουρα) παρακολούθησαν σε σύγχρονη συνεδρία, την διαδικτυακή ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την αιγίδα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες. Παράλληλα, περιηγήθηκαν σε ιστότοπους με σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Η προσπάθειά μας θα είναι συνεχής και με διάχυση σε όλες τις τάξεις και τα λοιπά διδακτικά αντικείμενα.

 ----------

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και η δασκάλα του Στ1 σας εύχονται  χαρούμενα Χριστούγεννα και υγεία για όλο τον κόσμο με πολλές όμορφες στιγμές το 2022!Οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ Τάξης δημιουργούν  με γλυκιά προσμονή τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων…

****************************************************************

2020 - 2021Μετά από μια δύσκολη σχολική χρονιά γεμάτη από πολλά "μη" και "δεν πρέπει" εμείς τα καταφέραμε και πετύχαμε τους στόχους μας! Το σημαντικότερο; Πίσω από τις μάσκες μας το χαμόγελό μας δεν έχει σβήσει ούτε λεπτό!

Εδώ κλείνουμε τη φετινή σχολική χρονιά με το τραγούδι «Αν» με στίχους και μουσική δικοί μας και το οποίο παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2021».

Για να ακούσετε το τραγούδι μας παρακαλώ πατήστε στο παρακάτω link:
ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΟΥΧΤΑ! 


EUROPEAN SCHOOL RADIO CONTEST!

Οι μαθητές του Ε1 συμμετέχουν και εδώ!

Για να το ακούσετε τη συμμετοχή μας με το τραγούδι «Αν» στο European School Radio Contest πατήστε το παρακάτω link και πηγαίνετε στο τραγούδι 6106!

http://contest.europeanschoolradio.eu/vote/ 


10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Η συμμετοχή του σχολείου μας έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 16/4 (16:10 – 16:50) με τη δημιουργία:

Τα Νέα του 21ου ΔΣ Ηρακλείου,

ένα ψηφιακό εφημεριδάκι φτιαγμένο με μεράκι!

από τους μαθητές και μαθήτριες του Ε1 με τη συνδρομή της δασκάλας του τμήματος, κ. Μπούμπουρα Μαρίας και του εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Βιολιντζή Κωνσταντίνου. 

Όλη η δουλειά μας αφιερώνεται τιμητικά, με πολλή αγάπη στον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Μανώλη Σουργιαδάκη, λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησής του, για την αμέριστη συμπαράσταση, τη συνεχή υποστήριξη και προσφορά για δέκα χρόνια στο Σχολείο μας και την γενικότερη συμβολή του στο ευρύτερο “κοινωνικοεκπαιδευτικό γίγνεσθαι”.

Με απεριόριστη εκτίμηση οι μαθητές του Ε1 και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί.

Η αίθουσα παρουσιάσεων για τις συνεδρίες των μαθητών (και της Παρασκευής):

https://minedu-secondary.webex.com/webappng/sites/minedu-secondary/meeting/download/b0b260a81258164b9c51ad6afc2a12b3

Οι λεπτομέρειες του φεστιβάλ:

http://ira.digifest.info/

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

https://drive.google.com/file/d/1NPfTigzowPnooMlO2tPrwx5QwLCJ8E0x/view

Το ψηφιακό εφημεριδάκι μας:

https://schoolpress.sch.gr/21dim/


ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΝΩ ΣΤΙΟ ΘΕΜΑ "ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ"


"τα όνειρα που δεν μπορείς να σταματήσεις να τα σκέφτεσαι με τους στόχους που με αγώνα καταφέρνει κανείς κάπου συναντιούνται"

Ακολουθούν μερικές σοφές αλλά και εύστοχες σκέψεις των μαθητών...

Διαγωνισμός αναγνωστικής ικανότητας


Κοπή βασιλόπιτας 2021


ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!


Αν αγαπάτε τα Χριστούγεννα όσο και εμείς σας δημιουργήσαμε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης! 

 Για να δείτε το ημερολόγιο μας πατήστε εδώ


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ
1973 
**********************************************************************

2019 - 2020

Καλό καλοκαίρι!
Ραντεβού το Σεπτέμβρη...
Σας παρουσιάζουμε τα αυτοσχέδια μουσικά μας όργανα από το μάθημα της μουσικής "Κατασκευή μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά"
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ΄ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ


Μπορεί ο Κορωναϊός να μας κρατάει μακριά από το Σχολείο μας και την αγαπημένη μας αίθουσα, δεν μπορεί όμως να μας κρατήσει μακριά από τα μαθήματά μας! Μαθήματα από το σπίτι μας λοιπόν… είμαστε το ίδιο εργατικοί, το ίδιο δημιουργικοί, ίσως και πιο πολύ!  


Ο Ναζ βάζει πλώρη για το 
«Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας». Καλή τύχη να έχει!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣΗ πρώτη βιβλιοφάγος…
Μπράβο Χρύσα!


ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ 21ο!!!

Σήμερα μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη στο Σχολείο μας. Μας επισκέφτηκαν πολλοί αρχαίοι ιστορικοί! Τους περιφέραμε σε όλους τους χώρους του Σχολείου μας, με τελευταία στάση το γραφείο του Δ/ντή μας βεβαίως και αφού μάθαμε όλα τα νέα τους για το πώς περνούσαν εκείνα τα χρόνια μας είπαν και εκείνοι το πώς βλέπουν τα πράγματα στην εκπαίδευση την σημερινή εποχή γενικότερα. Ετσι συμπεράναμε τουλάχιστον γιατί οι περισσότερη μας μιλούσαν  στα Αρχαία Ελληνικά και οι υπόλοιποι στην καθαρεύουσα βλέπετε…

Οι αρχαίοι που μας επισκέφτηκαν:


Ο αρχαίος Αθηναίος πολιτικός ο Περικλής και η σύζυγος του η Ασπασία, ο τραγικός ποιητής ο Ευριπίδης με την Ελένη, ο τραγικός ποιητής Σοφοκλής με την Αντιγόνη και την αδελφή της την Ισμήνη, ο στρατηγός της μάχης του Μαραθώνα ο Μιλτιάδης, η θεά του πολέμου η Αθηνά, η Αρετή, η Ανδρομάχη, ο ιστορικός Θουκυδίδης και κάπου εκεί ανάμεσα στο πλήθος σαν να έπιασε το μάτι μας τον δούλο παιδαγωγό.Να΄στε καλά να μας επισκεφτείτε και του χρόνου! Ο «ΝΑΖ» ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ

Η περιοδεία έλαβε τέλος για τους μικρούς μας Μαθητές του Δ1 με την επίσκεψη σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών. Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια Μαρία Ζερβού, την Εκπαιδευτικό Ευδοξία Κλεισαρχάκη και όλο το διδακτικό  προσωπικό για τη συνεργασία και τη φιλοξενία. Τέλος ευχαριστούμε το υπέροχο Μαθητικό κοινό για την εμψύχωση!
  «ΤΙ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ»

Στις 27 Ιανουαριόυ οι μαθητές του Δ1 μετέβησαν στο 20ο & 56ο Δημοτικό Σχολείο όπου παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές των Α, Β κ Γ Τάξεων το δρώμενο «Τί δε μπαίνει σε μια βαλίτσα», την ιστορία του μικρού Ναζ που αναγκάζεται να γίνει πρόσφυγας, να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να αναζητήσει μια καινούρια ζωή σε μιαν άλλη πατρίδα. Οι μαθητές μας ήταν καταπληκτικοί στους ρόλους τους καθώς και οι μαθητές των Σχολείων που μας παρακολούθησαν. Μετά το δρώμενο όλα τα παιδάκια γέμισαν την βαλίτσα του Ναζ με  όσα πίστευαν ότι θα του χρειαζόταν στην καινούργια του πατρίδα.

Ευχαριστούμε θερμά τις Διευθύντριες των Σχολείων, την κ Νεκταρία Πρωτογεράκη και την κ Μαρία Μορφουλάκη για την φιλοξενία τους.ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


ΤΙ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ;

Το κείμενο που αφηγούνται οι μαθητές/τριες του Δ1 αποτελεί μια ιστορία ενός παιδιού που αναγκάζεται να γίνει πρόσφυγας, να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να αναζητήσει μια καινούρια ζωή σε μιαν άλλη πατρίδα. Το κείμενο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του εν λόγω προγράμματος και γράφτηκε από την εκπαιδευτικό Μπούμπουρα Μαρία. Την αφήγηση πλαισιώνουν το παραδοσιακό τραγούδι «Τζιβαέρι» και το ποίημα-τραγούδι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Το σκοτεινό τρυγόνι».
Για τις ανάγκες του προγράμματος αξιοποιήθηκαν στη διδακτική πράξη τα παρακάτω βιβλία:
Α)Το αγόρι με τη Βαλίτσα
Β) Η Λούμπνα και το βότσαλο
Γ) Αιολική Γη

Στο δρώμενο των μαθητών συνέδραμε ο μουσικός του σχολείου μας κ. Αντρέας Γιακουμάκης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά καθώς και την δασκάλα εικαστικών κ. Αριστέα Νταντούδη για τις όμορφες σχετικά με το θέμα δημιουργίες που ετοίμασε.  
********

Παιχνίδια με τους δεκαδικούς αριθμούς…

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και εμείς εδώ στο Δ1 ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς με τις προετοιμασίες μας… Έχουμε τόσα να κάνουμε!

Έτοιμα τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα από κουκουνάρια!
Έτοιμα και τα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια μας…

Και τώρα ώρα να διαβάσουμε ένα βιβλίο…και μη μας πείτε ότι η δασκάλα μας δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη! Έχουμε μια ιδέα, αντί φέτος για κάποιο δωράκι παιχνίδι δεν ζητάμε καλύτερα ένα βιβλίο; Τι πιο ωραίο J
\*****************************************
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ«ΘΥΜΟΣ…ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ»

Παρακολούθηση βιωματικού εργαστηρίου στα πλαίσια της λειτουργίας του προγράμματος ΜΟVΕRΕ (πρόγραμμα συναισθημάτων) από το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου.

Συντονισμός: Εύα Δερμάτη


**********************************


 Στα πλαίσια της ενότητας της μελέτης περιβάλλοντος, «Το ανθρώπινο σώμα», σήμερα απολαύσαμε ένα πλούσιο υγιεινό πρωινό που με μεγάλη φροντίδα προετοίμασαν τα παιδιά του Δ1.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ!


ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!


-------------------------ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ
ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΩΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019.  Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις συνεχίζουν  με τους μαθητές της Δ΄ τάξης να επισκέπτονται το ανανεωμένο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου. Οι μαθητές μας προσέγγισαν βιωματικά τους κανόνες κίνησης και ασφαλείας σε οδικό δίκτυο για άτομα με ειδικές ανάγκες, ως πεζοί  και σε ποδήλατα.  Στόχο της επίσκεψης  η προώθηση και καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας. Τα παιδιά έβαλαν τα κράνη τους και οδήγησαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε μια διαδρομή με φωτεινούς σηματοδότες, διάβαση τρένου και τα βασικά σήματα της τροχαίας. 

Καλωσόρισες 
Φθινόπωρο !Με ζεστά αφεψήματα βοτάνων και φρούτα της εποχής οι μαθητές του Δ1 καλωσορίζουν το Φθινόπωρο…

Η συνταγή της σχολικής ζωής...

...για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τα συστατικά παρακαλώ ρωτήστε τους μαθητές του Δ1! 


Πρώτη μέρα στη Δ΄ τάξη!!!
Απ΄όλα τα παιδιά του Δ1...
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!


****************************************

2018 - 2019


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ
Πέμπτη 23 Μαΐου,  2019  και ο μήνας κλείνει με επίσκεψη για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης στο θρυλικό Μινωικό Παλάτι της Κνωσού.  Το ανάκτορο, ως γνωστό, είναι από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη και η έδρα του θρυλικού βασιλιά Μίνωα και έχει συνδεθεί με τους γνωστούς μύθους όπως αυτόν του Δαίδαλου και του Ίκαρου, αλλά και του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρου.

Με συνεχή παρουσία στα ιστορικά δρώμενα του νησιού μας από την Νεολιθική Εποχή ως και την πρώιμη Βυζαντινή Εποχή οι μαθητές μας είδαν από κοντά όλα όσα καθιερώνουν το παλάτι τούτο από τα κορυφαία της χώρας μας.Ευχαριστούμε θερμά τον δάσκαλο μας, τον κ Δημήτρη Γρυσμπολάκη για την ξενάγηση στο χώρο.  


Οι μαθητές του Γ1 σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!


Απ΄ όλους εμάς σε όλους εσάς καλές Αποκριές!


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τα μηνύματά μας απλά αλλά ουσιαστικά...

ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ!

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!---------------------------------------------------------

2017 - 2018

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ «LABYRINTH PARK»

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

«ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ»Οι μαθητές του Β1 και η κυρία Μαρίνα σας εύχονται καλές Αποκριές!!! 
ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΡΙΜΑ»
ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ

«ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ»


Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 το κουκλοθέατρο «ΑΡΙΜΑ» βρέθηκε στο Σχολείο μας για να μας φτιάξει τη διάθεση και να γευτούμε τη χαρά της ζωής. Πώς; Απλά αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Η δύναμη της μεταμόρφωσης είναι πολύ μεγάλη βλέπετε και πολύ απλές καθημερινές καταστάσεις μας οδηγούν σε ένα απρόσμενο και εκπληκτικό σύμπαν έτσι απλά, εκεί που δεν το περιμένουμε. 

Η «Συνταγή της ευτυχίας» ήταν και είναι ένα έργο δίχως λόγια. Άλλωστε πώς θα μπορούσε να έχει λόγια η ευτυχία; Τη νιώθεις και σε συνεπαίρνει αλλά δύσκολα τη βάζεις σε λέξεις.
Το έργο αυτό όμως μίλησε τη γλώσσα μας! Μας έφερε την ευτυχία και την συγκίνηση  και άφησε μια γλυκιά νοστιμιά μες στις καρδιές μας… Και μια λιγούρα βεβαίως!


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΧΑΜΕΛΙΝ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και βρεθήκαμε στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου όπου και παρακολουθήσαμε μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση  « Το μυστήριο της πολιτείας Χαμελίν» από το γνωστό θίασο Σχήμα 7.
Πρόκειται για μια ιστορία όπου ένας παράξενος αυλητής, που φορούσε περίεργα  παρδαλά ρούχα έκανε όλα τα παιδιά της πολιτείας να τον ακολουθήσουν παίζοντας μια μαγική μελωδία στον αυλό του. Η πομπή έφτασε ως ένα βουνό έξω από την πόλη και μετά εξαφανίστηκαν! Όλα εκτός από τρία που η αναπηρία τους τα εμπόδισε να ακολουθούσουν τα υπόλοιπα. Ο αυλητής τα έσωσε τελικά ή τα εκδικήθηκε; Τι συνέβη ακριβώς;                    

Με μεσαιωνικές στολές μενεστρέλων και τρουβαδούρων, αλλά και ιπποτών και μοναχών, τραγουδώντας και παίζοντας μαζί μας, οι ηθοποιοί με κέφι, ενέργεια και φαντασία έδωσαν την σκυτάλη σε μας, τα παιδιά, για να αποφασίσουμε το φινάλε της ιστορίας!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ«Γνώρισε και εσύ το Παγκρήτιο και τα Ολυμπιακά Αθλήματα».
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ DINOSAURIA PARK
Η πρώτη μας εκπαιδευτική επίσκεψη ως δευτεράκια!


--------------------------------------

2016 - 2017

Με μια σούστα σας αποχαιρετάμε σαν πρωτάκια και επανερχόμαστε το Σεπτέμβρη στη Β΄ τάξη πια! Ευχές για  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΡΟΛΙΘΟ


.Την Δευτέρα 8 Μαΐου, οι μικροί μας μαθητές της Α΄ Τάξης επισκέφτηκαν το παραδοσιακό χωριό Αρόλιθο  όπου και παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο «Οι μουσαφίρηδες στο σπίτι της γιαγιάς».

Γνώρισαν τα χαρακτηριστικά και τα αντικείμενα ενός κρητικού σπιτιού, σύγκριναν τον τρόπο ζωής στο σπίτι του τότε και του σήμερα και έπαιξαν διάφορα μιμητικά παιχνίδια καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη και βιώνοντας με την ενεργή συμμετοχή τους, στοιχεία της καθημερινής ζωής των παππούδων τους.


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή τους στο χώρο του χωριού...Ευχές απ' όλους εμάς σε όλους εσάς...
Καλό Πάσχα!!!
Σήμερα φτάσαμε στο σχολείο και η καλή μας κυρία μας έκανε μία μεγάλη έκπληξη! Μας χάρισε καλαθάκι με λαγουδάκι, ένα για το κάθε παιδάκι και μέσα μας έβαλε και μερικά αυγουλάκια! Μα έχουμε την καλύτερη κυρία του κόσμου!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ "ΚΑΠΑΡΟΥΝΑΚΗΣ"


Το Α1 και Α2 καλωσορίζει το ERASMUS+ στις τάξεις του, στο Σχολείο μας και στο όμορφο νησί μας!

WELCOME TO CRETE!

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!

Οι μαθητές και η δασκάλα του Α1 σας εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό και αισιόδοξο 2017! 

Θέατρο σκιών με την κυρία Βαγγελιώ στο μάθημα της Θεατρολογίας. Είμαστε λέει γλωσσικοί θησαυροί, τόσο όμορφα που εκφραζόμαστε! Ε, καλά τώρα...

Μικροί μας μαθητές, με μεγάλη χαρά σας καλωςορίζουμε στο καινούργιο σας Σχολείο και σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!Είμαι η Μαρίνα, η καινούργια σας δασκάλα και περιμένω πώς και πώς να σας γνωρίσω!********************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου