Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Συνεχίζετε το εκπαιδευτικό μονοπάτι της Δ΄ τάξης στη φύση με επίσκεψη αυτή τη φορά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Η φύση είναι το σπίτι μας». Εκεί οι μαθητές μας  μέσα από την παρατήρηση και την έρευνα, ανακάλυψαν  τη δομή και τη λειτουργία των οικοσυστημάτων καθώς και τα τροφικά πλέγματα μέσα στα οικοσυστήματα. Στη συνέχεια, αναζήτησαν πληροφορίες για τα απειλούμενα  ζώα και φυτά. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, τα παιδιά ασχολήθηκαν με τον κύκλο ζωής των φυτών. Μελέτησαν τα λουλούδια και ανακάλυψαν τα διαφορετικά τους μέρη. Γνώρισαν τους επικονιαστές, τη μεταφορά της γύρης και την σπουδαιότητα της επικονίασης καθώς οδηγεί στη γονιμοποίηση και τη δημιουργία των σπόρων. Τέλος, ανακάλυψαν τους σπόρους «ταξιδευτές».

Η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  υποστηρίζει το μάθημα Μελέτη Περιβάλλοντος της Δ΄ Δημοτικού και συγκεκριμένα τη θεματική ενότητα: «Η φύση είναι το σπίτι μας».

  • Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου