Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018
 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ


Επίσκεψη στο Μουσείο Καζαντζάκη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ο Πολεμιστής με την πένα», ένα επετειακό πρόγραμμα με αφορμή τις Εθνικές Γιορτές. 

Συναντώντας ιστορικά πρόσωπα, οι μαθητές μας γνώρισαν τους αγωνιστές της πένας, τους ήρωες που πολέμησαν με το μυαλό και τον λόγο τους. Συνάμα κατανόησαν ποιοι ήταν οι ήρωες του 1821… Για ποιο λόγο γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου... Τι έγινε στην επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά κατανόησαν την έννοια της «επανάστασης» μέσα από τη χρονογραμμή της Νεότερης και της Σύγχρονης ιστορίας, ανακαλύπτοντας ήρωες και γεγονότα. Και το σημαντικότερο: Ποια η σχέση του Νίκου Καζαντζάκη με την επανάσταση του 1821.  

Στη συνέχεια οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο του κ. Αντώνη Κριθίνου στο Σκαλάνη όπου παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία της παραγωγής ελαιόλαδου, από την παραλαβή των ελαιοκαρπών και το ζύγισμα μέχρι την τυποποίηση. Τον ευχαριστούμε θερμά  για τον χρόνο του και την ξενάγηση στο χώρο.


    

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου