Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018



ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«17 ΝΟΕΜΒΡΗ»

Με μία λιτή και σεμνή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Σχολείο μας εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Την φροντίδα της εκδήλωσης την είχαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης και ήταν μια εκδήλωση ιδιαίτερα συγκινητική καθώς τα παιδιά με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους μας μετέφεραν πολλαπλά μηνύματα που δεν μας επιτρέπουν ποτέ να ξεχάσουμε εκείνες τις αιματηρές ημέρες του 1973.

Με την ερμηνεία τους στα τραγούδια «Ο δρόμος», «Είμαστε δυο είμαστε τρεις», «Οι οχτροί», και «Ένα το χελιδόνι», με τις αφηγήσεις και τα ποιήματα που απήγγειλαν μας υπενθύμισαν  ότι το πρόσωπο του Πολυτεχνείου είναι πάντα ανθρώπινο και ότι είναι καθήκον όλων μας να θυμόμαστε και να τιμάμε τους αγωνιστές γιατί απλούστατα οι λαοί που δεν έχουν μνήμη κάποτε παύουν να υπάρχουν.

Περαιτέρω, είναι υποχρέωση όλων μας να επιτρέπουμε στους άλλους να εκφράζονται ελεύθερα και να αγωνιζόμαστε όλοι μας για αξίες όπως:

τη λευτεριά

τα ανθρώπινα δικαιώματα

τη δημοκρατία


Αφιερώνουμε τη γιορτή μας στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, όσοι και αν ήταν αυτοί και ότι και να έχασαν... τα νιάτα τους, τη ζωή τους ολόκληρη. 


Ακολουθούν στιγμιότυπα από την εκδήλωση...



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου