Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018



4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ»

Εμείς οι μαθητές στο 21ο πιστεύουμε ότι κάθε ημέρα θα έπρεπε να είναι «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» και όχι μόνο η 4η Οκτωβρίου! Η ημέρα αυτή  είναι ίσως μια υπενθύμιση στους μεγαλύτερους ότι πρέπει να συνυπάρχουμε αρμονικά με το περιβάλλον και να τηρούμε κανόνες ευζωίας γιατί όποιος δεν σέβεται τα ζώα δεν αγαπά τον ίδιο του τον εαυτό.

Σήμερα οι μαθητές του Στ2 παρουσίασαν ένα καταπληκτικό  κουκλοθέατρο με  θέμα «Η φάρμα του κυρίου Κατσουφάκη» το οποίο μάλιστα το εμπνεύστηκαν τα ίδια τα παιδιά και το έγραψαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους. 

Παράλληλα το Ε1 διάβασε ένα-ένα τα 14 άρθρα που διακήρυξε η Διεθνής Ένωση Δικαιωμάτων των ζώων το 1978 στο Παρίσι. Σύνθημα: «Τα ζώα όπως και οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα». 

Ένα μεγάλο μπράβο  στο Ε2 για την διαφημιστική αφίσα και στους μικρούς μας μαθητές της Β’  τάξης που έδωσαν για λίγο τη φωνή τους στα ζώα για να ακουστούν όσα θα μας έλεγαν αν μιλούσαν.

Οι δράσεις δεν τελειώνουν βέβαια εδώ γιατί μας περιμένει ακόμη και μια καμηλοπάρδαλη στο σχολείο να την περιποιηθούμε λίγο! Της λείπουν κάποια μέλη βλέπετε...



«Η φάρμα του κυρίου Κατσουφάκη» 
κουκλοθέατρο από το Στ2 



«Τα ζώα όπως και οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα» 
Ε1






 Δίνουμε τη φωνή μας στα ζώα για να ακουστούν όσα θα μας έλεγαν αν μιλούσαν... 
Β'  τάξη













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου