Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016ERASMUS+ "MAGIC & MYTHS UNITE EUROPE

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 5η ενότητα του προγράμματος Erasmus+ Magic and Myths Unite Europe” με συνάντηση στη Ρουμανία από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου, για την πραγματοποίηση δυο ακόμη δραστηριοτήτων: Να επιλεγεί μασκότ για το πρόγραμμα (δημιουργίες μυθικών ηρώων των μαθητών μας) και να παρουσιαστούν “Οι Κακούργοι και οι Ήρωες της Μυθολογίας” μιας και το θέμα της ενότητας ήταν “Villains and Heroes of Μythology”.
     Συγκεντρώθηκαν συνολικά 48 ζωγραφιές μαθητών, 6 από κάθε χώρα, οι οποίες και έγιναν κολάζ και 40 μυθικοί ήρωες, 5 από κάθε χώρα, για το διαγωνισμό του μασκότ. Μετά από ψηφοφορία επιλέχτηκε έργο μαθήτριας από την Φινλανδία για να αντιπροσωπεύσει το πρόγραμμά μας, δίπλα από το λογότυπό μας. (Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το έργο της μαθήτριας της έκτης τάξης του Σχολείου μας, Κυριακάκη Άννας πήρε την δεύτερη θέση στο διαγωνισμό). Πολλά συγχαρητήρια στην μαθήτριά μας καθώς και σε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν με ζήλο για άλλη μια φορά για το πρόγραμμα.
     Η συνάντηση έγινε στο σχολείο “Scoala Gimnaziala Fardea” της κοινότητας Faget μια απομακρυσμένη αλλά πανέμορφη περιοχή της χώρας, στους πρόποδες της οροσειράς Καρπάθιων. Είναι πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο, όπως και δικό μας, παίρνει μέρος σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

     Για να δείτε όλη τη δουλειά των μαθητών μας στη συγκεκριμένη ενότητα καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση στη Ρουμανία παρακαλώ πηγαίνετε στη σελίδα ERASMUS+. Εκεί μπορείτε πάντα να δείτε όλη την πορεία του προγράμματος, με όλα τα έργα των μαθητών μας, όπως και στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.magicandmythsuniteeurope.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου