Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024


               Ο “IRONMAN” ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ                ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Την Τετάρτη 24 Απριλίου στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής επισκέφτηκε το Σχολείο μας ο IRONMAN του Τρίαθλου Αλέξανδρος Οικονόμου και οι μαθητές/τριες των Ε΄& Στ΄ τάξεων είχαν την τύχη να ενημερωθούν για τα αγωνίσματα που το αποτελούν (κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο) και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό που απαιτεί το συγκεκριμένο άθλημα καθώς και τα οφέλη από την ενασχόληση με αυτό.

Ο κ. Οικονόμου ασχολείται αγωνιστικά με το τρίαθλο μεγάλων αποστάσεων πολλά χρόνια έχοντας αποκτήσει πολλές διακρίσεις. Το 2019 με τη συμμετοχή του στη σκυταλοδρομία του "Isoman Triathlon" στο Costa Navarino όπου πήραν μέρος 1500 αθλητές από 60 χώρες μαζί με τον επίσης προπονητή κολύμβησης Θέμη Πατεράκη πήραν το χρυσό μετάλλιο. 

Ο κ. Οικονόμου έχει πιστοποιηθεί σε προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης στην Φυσιολογία της Άσκησης, στη Διατροφή, στη Φυσική Δραστηριότητα και στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στην Εκπαίδευση και οι ερευνητικές εργασίες, οι δημοσιεύσεις σε περιοδικά και οι εισηγήσεις του σε συνέδρια έχουν ως θέμα την Κολύμβηση, τη Διατροφή και τη Φυσική Δραστηριότητα των μαθητών. Είναι προπονητής κολύμβησης στο “Ηράκλειο 91” και καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή του στο Σχολείο μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του!

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου