Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Προγραμματισμός και Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο σχολείο μας

 


Αγαπητοί γονείς,

Σας παραθέτω παρακάτω όλα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στο Σχολικό Συμβούλιο, προκειμένου να έχετε συνολική εικόνα για τον προγραμματισμό Δεκεμβρίου. Το Σχολικό Συμβούλιο, αφού βρέθηκε σε απαρτία, άκουσε την εισήγηση της Διευθύντριας του Σχολείου και αφού συζήτησε διεξοδικά το σύνολο των θεμάτων, που αφορούν στην οργάνωση και  λειτουργία του Σχολείου αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1.    Την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικων δράσεων στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος και εκτός αυτού.

2.     Την πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα: « Χριστουγεννιάτικο αντάμωμα στη Φορτέτσα», με τη συνεργασία της Α τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου, του 12ου νηπιαγωγείου  και των γυναικών του ΚΑΠΗ  Φορτέτσας στις 20/12/2023, στις 17:00 στην αίθουσα της εκκλησίας.

3.    Δημιουργία αϊτών, χριστουγεννιάτικο μικρασιάτικο έδεσμα, που θα φτιάξουν από κοινού οι μαθητές/τριες της Β τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου με τις κυρίες του ΚΑΠΗ Φορτέτσας, στις 13/12/2023 στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος.

4.    Την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικης παράστασης από τη Γ τάξη, με θέμα: «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» (διασκευή), την Πέμπτη 21/12/2023, στα πλαίσια του πρωινού προγράμματος, στην αίθουσα της εκκλησίας.

5. Την πραγματοποίηση δράσεων  και  δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για το χριστουγεννιάτικο παζάρι, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 19/12/2023, την ίδια μέρα με την ενημέρωση και επίδοση ελέγχων στους γονείς για την πρόοδο των μαθητών/τριών του Σχολείου. 

        6.  Τη μετατροπή της αποθήκης του σχολείου σε βιβλιοθήκη, όπως   

        νόμιμα έχει  οριστεί και τις διαδικασίες οργάνωσης  και εξοπλισμού

        της, προκειμένου να  μετατραπεί σε χώρο φιλαναγνωσίας,

        δανεισμού βιβλίων, ανάπτυξης και παρουσίασης βιβλίων από

        συγγραφείς και  χώρο πραγματοποίησης ποικίλων παιδαγωγικών

        δράσεων.

 7.  Καλλωπισμός της εξωτερικής αυλής του σχολείου με δέντρα, λουλούδια και   παγκάκια  σε  συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την Υπηρεσία Πρασίνου.

         8. Ασφαλτόστρωση της αυλής την περίοδο του κλεισίματος του    

      σχολείου από  την Περιφέρεια  Κρήτης.

9. Ενίσχυση οικογενειών της περιοχής μας, που έχουν ανάγκη  με τρόφιμα και ενίσχυση    παιδιών  οικογενειών, που στηρίζει «Το χαμόγελο του παιδιού».

      10. Συμμετοχή στην φιλανθρωπική δράση «Κάνε-Mια- Ευχή-

      Ελλάδος» (Make  A Wish)

      11. Φέρνουμε στο σχολείο παιχνίδια σε καλή κατάσταση για το

      παζάρι του  σχολείου.

      12. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σχολείου από την κυρία

     Γιούλη Χριστοφόρου

       13. Βυζαντινή χορωδία στο σχολείο μας με πρόταση του κυρίου    

        Χριστόφορου  Δημήτρη

      14. Συμμετοχή στις Χριστουγεννιάτικες δράσεις των Πολιτιστικών    

        Συλλόγων   Φορτέτσας και   Αγίου Ιωάννη.

      15. Εκκλησιασμός των μαθητών/μαθητριών όλου του σχολείου        

        την  Παρασκευή 22/11/2023, μετά από συνεννόηση με τον πάτερ  

        Πέτρο και με τη  συναίνεση των εκπ/κών και  των γονέων.

    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου