Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021



21o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ HΡΑΚΛΕΙΟΥ

             Τηλ. 2810360531                                                                                                    8/1/2021

Aγαπητοί γονείς,

 Στις 11 Ιανουαρίου 2021 επανερχόμαστε στο Σχολείο μετά από δύο περίπου μήνες: την αναστολή λειτουργίας, την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Mε χαρά περιμένουμε να υποδεχτούμε ξανά τους μαθητές μας.

      To Σχολείο έχει φροντίσει  να δεχτεί μαθητές με όρους υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ για τα σχολεία και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Με βάση τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας και την εγκύκλιο με τις οδηγίες που λάβαμε επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε ότι θα ισχύουν τα παρακάτω:

·        Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το προσωπικό του σχολείου, καθώς και οι επισκέπτες της  σχολικής  μονάδας υποχρεούνται να φέρουν προστατευτική  μάσκα σε όλους τους χώρους του σχολείου.

·        Θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

·   Θα γίνεται συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

·        Θα πραγματοποιείται καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.

·       Θα υπάρχουν αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα στις αίθουσες όλης της σχολικής μονάδας.

·     Οι γονείς έχουν υποχρέωση να μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά Σχολεία, να τις συζητήσουν με τα παιδιά τους και να εφαρμόσουν κατά γράμμα τα προβλεπόμενα.

·  Οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν την υγεία των παιδιών τους (θερμομέτρηση κ.τ.λ.) και να μην τα στέλνουν στο Σχολείο όταν έχουν συμπτώματα ασθένειας.

Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή/τριας, με ιατρική γνωμάτευση όταν νοσεί από κορωνοϊό COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του ή αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχει οριστεί από τον ΕΟΔΥ. Οι ομάδες μαθητών αυξημένου κινδύνου είναι οι ακόλουθες:

·  Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της.

·     Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες.

·   Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από εικοσιτέσσερις (24) μήνες.

·        Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία. 

·      Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4 20mg/μέρα). 

·        Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια. 

·   Μαθητές με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια.

·   Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.

·        Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.


·     Τη Δευτέρα, 11/1/2020 οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο Σχολείο  ως συνήθως φορώντας προστατευτική μάσκα (υφασμάτινη). Μπαίνοντας στο προαύλιο θα συναντήσουν τους Δασκάλους τους και θα πάνε σε καθορισμένο για το κάθε τμήμα χώρο. Κανένας μαθητής δεν θα εισέρχεται στο Σχολείο χωρίς μάσκα.

·        Τα Ολοήμερα Τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά.

·        Κανένας γονέας δεν θα εισέρχεται στο προαύλιο για κανέναν λόγο.

·      Παρακαλούμε οι γονείς να μην συνωστίζονται στα σημεία εξόδου και να φροντίζουν να διευκολύνουν την αποχώρηση των παιδιών, τηρώντας και οι ίδιοι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

·    Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την σχολική τους τσάντα δεύτερη μάσκα και δύο σακουλάκια για μάσκα.

·    Το Κυλικείο του Σχολείου θα λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

·  Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη διεύθυνση του Σχολείου τηλεφωνικά (2810232577 ή 2810360531 ή μέσω e-mail (mail@21dim-irakl.ira.sch.gr), καθώς η είσοδος των γονέων στο Σχολείο δεν θα επιτρέπεται, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, για την ασφάλεια όλων μας.  

·    Για κάθε ενδεχόμενο και δεδομένων των μέχρι σήμερα συνθηκών και της κατάστασης του Σχολείου να είστε σε ετοιμότητα και να ενημερώνεστε από τον ιστότοπο (blog).

 

 

Από το Σχολείο

 

 

 

 

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου