Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ-Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΓΟΥΡΝΕΣ ΠΕΔΙΑΔΟΣ, 71500 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΤΗΛ.: 2810 762610,   ΦΑΞ: 2810 762607
e-mail: mail@gym-kallitech.ira.sch.gr                  
               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αιτήσεις συμμετοχής υποψηφίων μαθητών στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου από τις  4 έως τις 29 Μαΐου 2020.

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 4 έως τις 29 Μαΐου 2020 θα βρίσκεται σε εξέλιξη   η  υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την επιλογή υποψηφίων μαθητών της Α Γυμνασίου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου.
Με βάση την Υ.Α. 61178/Δ2/18-04-2018 «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων», στην Α τάξη εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις. Σημειώνουμε ότι λόγω της τρέχουσας κατάστασης, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο παιδείας για τις ημερομηνίες των εξετάσεων.  
Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2020-2021, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων υποβάλλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο email του σχολείου mail@gym-kallitech.ira.sch.gr                   
Σε περίπτωση που μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις, ο γονέας- κηδεμόνας υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε ειδικότητα.  Όσον αφορά στην κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να προσκομίσουν και δύο (2) Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό, στις  οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού.
Επισημαίνεται ότι στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού. Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση είναι εικοσιπέντε (25).  Το δικαίωμα εγγραφής προκύπτει από τη σειρά κατάταξής τους  στους αξιολογικούς πίνακες ανά κατεύθυνση, ενώ οι εγγραφές των επιτυχόντων μαθητών γίνονται από την 1η ως και την 8η Σεπτεμβρίου, εκτός αν υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:
Στο τηλέφωνο: 2810762610.
Στην ιστοσελίδα: art-school.gr, συγκεκριμένα στο
Στο email:   mail@gym-kallitech.ira.sch.gr 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου