Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ 21ο!!!


Σήμερα μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη στο Σχολείο μας. Μας επισκέφτηκαν πολλοί αρχαίοι ιστορικοί! Τους ξεναγήσαμε σε όλους τους χώρους του Σχολείου μας, με τελευταία στάση το γραφείο του Δ/ντή μας βεβαίως και αφού μάθαμε όλα τα νέα τους για το πώς περνούσαν εκείνα τα χρόνια μας είπαν και εκείνοι το πώς βλέπουν τα πράγματα στην εκπαίδευση τη σημερινή εποχή γενικότερα. Ετσι συμπεράναμε τουλάχιστον γιατί οι περισσότερη μας μιλούσαν στα Αρχαία Ελληνικά βλέπετε…

Οι αρχαίοι που μας επισκέφτηκαν:

Ο αρχαίος Αθηναίος πολιτικός Περικλής και η σύζυγος του η Ασπασία, ο τραγικός ποιητής Ευριπίδης με την Ελένη, ο τραγικός ποιητής Σοφοκλής με την Αντιγόνη και την αδελφή της την Ισμήνη, ο στρατηγός της μάχης του Μαραθώνα Μιλτιάδης, η θεά του πολέμου Αθηνά, η Αρετή, η Ανδρομάχη, ο ιστορικός Θουκυδίδης και κάπου εκεί ανάμεσα στο πλήθος σαν να έπιασε το μάτι μας τον δούλο παιδαγωγό.
Μας επισκέφτηκαν βέβαια και οι ιθαγενείς της Αμερικής που μας έφεραν και τη βροχή… Και εκείνοι στη γλώσσα τους μας μιλούσαν αλλά ήταν μια οπτασία!
Να΄στε καλά να μας επισκεφτείτε και του χρόνου!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου