Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019ΕΚΔΗΛΩΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Επέτειος του ΟΧΙ!!! Η άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής… Η είσοδος της Χώρας στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοιταλικού Πολέμου του 1940.

Κάθε χρόνο η επέτειος αυτή γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα, με μεγάλες στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα καθώς και σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει Ελληνισμός.  Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υψώνουν την ελληνική σημαία. Στα σχολεία οι μαθητές τιμούν την άρνηση της υποταγής με κάθε είδους εκδηλώσεις. 

Στο Σχολείo μας γιορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο, με κάθε σοβαρότητα και βαθύτατο σεβασμό για αυτούς που θυσιάστηκαν. Τη φετινή εκδήλωση την ανέλαβαν εξ ολοκλήρου οι μαθητές του τμήματος του Β2. Τους ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη παρουσίασή τους και για τα απλά αλλά σημαντικότατα μηνύματα που μας μετέφεραν.


ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ!
 ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!

Ακολουθούν στιγμιότυπα της εκδήλωσης…


Σύντομο χαιρετισμό από τον Δ/ντή του Σχολείου μας


Ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γ & Κ του Σχολείου μας, κ. Κωνσταντίνο Φανουράκη


Η εξαιρετική χορωδία του Σχολείου μας... 


Guest star στην χορωδία ο μαθητής του Β2 Μάνος Φραγκιαδουλάκης


Προβολή: Ο Ντούτσε αφηγείται
Προβολή: Oscuro Cardinal


Παράδοση Σημαίας στους σημαιοφόρους και παραστάτες της φετινής σχολικής χρονιάς
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου