Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 


Διπλή σημαδιακή γιορτή. Όλος ο χριστιανικός κόσμος γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την εκδήλωση της μεγάλης ευσπλαχνίας του Υψίστου προς τον άνθρωπο. Υπόσχεται στη σεμνή Παρθένο της Ναζαρέτ τη γέννηση του Σωτήρα της ανθρωπότητας.

Την ίδια αυτή μεγάλη μέρα στην Ελλάδα μας, τη γη της σοφίας, τη χώρα των φιλοσόφων και των ηρώων, ο Αρχιεπίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός υψώνει το λάβαρο της επανάστασης με την επιγραφή « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ». Είναι ετούτη η μέρα που οι Έλληνες μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς θα ξεσηκωθούν και θα αγωνιστούν για τα ιδανικά τους: Θρησκεία και πατρίδα. Χριστός και ελευθερία.

Το σχολείο μας τίμησε την εθνική και θρησκευτική μας επέτειο, με την καθιερωμένη μας γιορτή, την οποία φέτος παρουσίασαν οι μαθητές του A1 και Δ2. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές για την όμορφη γιορτή που μας παρουσίασαν καθώς και τις δασκάλες τους, την Μαρίνα Μαστοράκη και την Αλεξάνδρα Τρυπιδάκη που ανέλαβαν την όλη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης τον μουσικό μας, τον Ανδρέα Γιακουμάκη για την πολύτιμη συμβολή του. 

Στην εκδήλωση οι μαθητές μας τραγούδησαν: 
«Ξύπνα, Ραγιά»
«Καπετάνισσες» 
«Περήφανοι όλοι»
«Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω»
«Να΄ τανε το 21» και 
«Θούριος».                       
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου