Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019




ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ο μεγάλος διαγωνισμός του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ., που διεξάγεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνεται την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.
Ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση, τη διαλογή στην πηγή και την κυκλική οικονομία.
Η «GreenTeam» του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συνεχίζει τις ενημερωτικές δράσεις σχετικά με τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης, τις μεθόδους διαλογής στην πηγή και τα οφέλη από την κυκλική οικονομία σε σχολικές  μονάδες, φορείς και συλλόγους, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο μεγάλος σχολικός διαγωνισμός ανακύκλωσης με τίτλο «Τα ρούχα και τα παπούτσια δεν είναι σκουπίδια».
Μέσα από αυτόν το διαγωνισμό, τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων έρχονται κοντά σε «αντικείμενα» που δεν έχουν εδραιωθεί ιδιαίτερα στη συνείδηση των πολιτών ως «ανακυκλώσιμα υλικά», αποτελούν όμως τεράστιο όγκο ως «απόβλητα».
Παράλληλα, επειδή στον Δήμο Ηρακλείου υπάρχουν ανεπτυγμένοι οι γνωστοί κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων, υπολογίζεται ότι αυτό το ρεύμα ανακύκλωσης μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη και μάλιστα άμεσα.
Με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ενισχύονται και τα μηνύματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας, ενώ υπάρχουν πρόσθετα οφέλη για τους συμμετέχοντες, μέσα από τη δωροθεσία 3 επάθλων για τις σχολικές μονάδες που θα συγκεντρώσουν τις μεγαλύτερες ποσότητες, αναλογικά και με τους μαθητές τους. Τα έπαθλα αυτά αντιστοιχούνται με εξοπλισμό που το ίδιο το σχολείο θα επιλέξει και είναι ως εξής:
Για το 1ο Σχολείο: Βραβείο αξίας 600 € με την αγορά εξοπλισμού της επιλογής του.
Για το 2ο Σχολείο: Βραβείο αξίας 400 € με την αγορά εξοπλισμού της επιλογής του.
Για το 3ο Σχολείο: Βραβείο αξίας 300 € με την αγορά εξοπλισμού της επιλογής του.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και τον Δήμο Ηρακλείου με την υποστήριξη της RECYCOM, της εταιρείας που έχει τοποθετήσει τους γνωστούς κόκκινους κάδους ανακύκλωσης σε πολλούς δήμους της χώρας και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.
Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, καθώς και σε κάθε σύλλογο/φορέα που επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα των ενημερώσεων να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω emailστο info@esdak.gr& esdak@otenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου