Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 


Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Σχολείο μας υλοποίησε μια σειρά εκδηλώσεων - δράσεων με σκοπό αφενός να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα σαν σύνολο για ζητήματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και, αφετέρου να αναδείξει καλές πρακτικές στο πεδίο της ειδικής αγωγής και της ενταξιακής εκπαίδευσης.

Οι μαθητές μας μέσα από τις δράσεις που πραγματοποίησαν ανάδειξαν την φωνή και την ενδυνάμωση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και προώθησαν ενταξιακές πρακτικές και μιας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας και το σημαντικότερο, το δικαίωμα όλων σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς και προκαταλήψεις.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την πρωτοβουλία των μαθητών του Στ2 και της δασκάλας τους. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ατελείωτη πηγή έμπνευσής τους…

  • Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του Σχολείου μας





















 



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου