Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  2018

Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου μας σε ένα χαρούμενο και ζεστό κλίμα.

Η γιορτή μας άνοιξε με τις μελωδίες των Χριστουγεννιάτικων καλάντων από την χορωδία του Σχολείου μας και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε δρώμενα από τους μαθητές των Α2 και Δ1 τμημάτων. Με τα έξυπνα θεατρικά δρώμενα και τις καταπληκτικές ερμηνείες όλων των παιδιών μετέδωσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους.

Οι μαθητές του Α2 τμήματος μας παρουσίασαν δυο θεατρικά «Ο σάκος του Αϊ Βασίλη» όπου όλοι έψαχναν να βρούνε το σάκο του και στο τέλος το είχε ο ίδιος…  και «Άνω κάτω την Πρωτοχρονιά» που ήταν πραγματικά αστείο ενώ οι μαθητές του Δ1 τμήματος δραματοποίησαν το παραμύθι «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι». Εκεί οι καλικάντζαροι κατάφεραν να δώσουν χαρά και αισιοδοξία στους δυστυχισμένους και μοναχικούς ανθρώπους μιας πόλης που τους μάθαινε να ζουν αγωνιστικά, απομονωμένοι στον μικρόκοσμό τους και στο μικροσυμφέρον τους…

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δασκάλες των παιδιών, την Σοφία Τσαγκαράκη και την Μαρία Πανταζή για την όλη επιμέλεια της γιορτής καθώς και στον Μουσικό του Σχολείου μας, τον κ. Ανδρέα Γιακουμάκη για την επιμέλεια της χορωδίας.   

θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο που για άλλη μια φορά μας παραχώρησε την αίθουσα της εκκλησίας που εμείς σαν Σχολείο  έχουμε τόση ανάγκη. Ευχαριστούμε φυσικά και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.


·                     Ακολουθούν στιγμιότυπα από την γιορτή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου