Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018



ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, 2018 οι μαθητές των τμημάτων Ε1, Ε2, Στ1 και Στ2, στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους, μετέβησαν στη Βιάννο όπου επισκέφτηκαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος από το Στρατό Κατοχής και το παρακείμενο Μουσείο (Αμιρά) καθώς και τον τόπο της Μάχης της Βιάννου (Σύμη), όπου ξεναγήθηκαν από Εκπ/κό του Σχολείου και ενημερώθηκαν για τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.

Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη για τους μαθητές μας καθώς το ολοκαύτωμα της Βιάννου θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας μετά των Καλαβρύτων και αναφέρεται στις μαζικές εκτελέσεις κατοίκων και καταστροφής πάνω από 20 χωριών στις περιοχές της Βιάννου και της Ιεράπετρας  κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Οι εκτελέσεις στις 14 – 16 Σεπτεμβρίου του 1943 είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή πάνω από 500 άτομα.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου