Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  2107

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου σε ένα ζεστό Χριστουγεννιάτικο κλίμα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου μας από τους  μικρούς μας μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων. Με τα καταπληκτικά θεατρικά δρώμενα και τα τραγούδια τους, μετέδωσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε γονείς και παιδιά.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης μας παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Το δέντρο που έδινε», μια τρυφερή ιστορία για τη σχέση ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και σε ένα δέντρο, αφήνοντάς μας με μια γεύση αξέχαστης ευαισθησίας ενώ οι μαθητές της Β΄ τάξης δραματοποίησαν το παραμύθι « Το παιδί και το όνειρο» όπου ο μικρός Βασιλάκης, θέλοντας να παίξει, μετατρέπει το σαλόνι του σπιτιού του σε αλάνα ώσπου το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα υπόλοιπα έπιπλα αγανακτούν τόσο που ζωντανεύουν και του στήνουν ολόκληρο δικαστήριο σε βάρος του.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, πράγματι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δασκάλες των παιδιών, την Μαρία Καλογεροπούλου, την Μαρίνα Μαστοράκη και την Χριστίνα Σιμούδη για την όλη επιμέλεια της γιορτής.  

θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο που για άλλη μια φορά, μας παραχώρησε την αίθουσα της εκκλησίας και πρωτίστως τους ανθρώπους εκείνους που σαράντα ολόκληρα χρόνια πριν σκέφτηκαν την οφέλη την κοινότητας από την δημιουργία ενός τέτοιου χώρου για την περιοχή μας και που εμείς σαν 21ο  έχουμε  τόση ανάγκη. Ευχαριστούμε θερμά το Πολιτιστικό Σύλλογο της Φορτέτσας για την υπέροχη έκπληξη που μας επιφύλασσε για το κλείσιμο της γιορτής  και φυσικά όλους όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Η Διεύθυνση και το Προσωπικό του Σχολείου μας σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και το 2018 να είναι αισιόδοξο και χαρούμενο για όλους!

Χρόνια Πολλά!

  • Ακολουθούν στιγμιότυπα από την γιορτή…        


 Α΄ τάξη 
«Το δέντρο που έδινε»Β΄ τάξη
« Το παιδί και το όνειρο»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου