Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου  2017 και συνεχίζουνε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές μας εκτός σχολικής αίθουσας. Αυτή τη φορά οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όπου και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μια γιορτή στο παλάτι». Εκεί με τη βοήθεια ενός φανταστικού ήρωα από την μινωική εποχή, του Μηνά, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικές πτυχές της ζωής στο παλάτι και να παρακολουθήσουν από κοντά τα στάδια προετοιμασίας της γιορτής. Μέσα από την περιήγησή τους στις αίθουσες του μουσείου, αναζητώντας και παρατηρώντας επιλεγμένα εκθέματα ήρθαν σε επαφή με την κεραμική, τη διατροφή αλλά και τα θεάματα της μινωικής περιόδου. Παράλληλα, τους δόθηκε η δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά σε διαφορετικούς χώρους του ανακτόρου και να γνωρίσουν τις λειτουργίες τους.

Οι μαθητές μας τα κατάφεραν μια χαρά με τα tablets που τους δόθηκαν και πέρασαν και πολύ διασκεδαστικά δείχνοντας ήθος και πειθαρχία για άλλη μια φορά. Μπράβο τους!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου