Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΧΑΜΕΛΙΝ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και οι μαθητές των Β, Γ, Δ τάξεων καθώς και το ΣΤ1, βρέθηκαν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου όπου και παρακολούθησαν μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση  « Το μυστήριο της πολιτείας Χαμελίν» από το γνωστό θίασο Σχήμα 7.
Πρόκειται για μια ιστορία όπου ένας παράξενος αυλητής, που φορούσε περίεργα  παρδαλά ρούχα έκανε όλα τα παιδιά της πολιτείας να τον ακολουθήσουν παίζοντας μια μαγική μελωδία στον αυλό του. Η πομπή έφτασε ως ένα βουνό έξω από την πόλη και μετά εξαφανίστηκαν! Όλα εκτός από τρία που η αναπηρία τους τα εμπόδισε να ακολουθούσουν τα υπόλοιπα. Ο αυλητής τα έσωσε τελικά ή τα εκδικήθηκε; Τι συνέβη ακριβώς;                    
Με μεσαιωνικές στολές μενεστρέλων και τρουβαδούρων, αλλά και ιπποτών και μοναχών, τραγουδώντας και παίζοντας με τα παιδιά μας, οι ηθοποιοί με κέφι, ενέργεια και φαντασία έδωσαν την σκυτάλη σε μας, το κοινό, για να αποφασίσουμε το φινάλε της ιστορίας. Ποιο φινάλε επικράτησε στο κεφάτο και χιουμοριστικό θρίλερ; Ρωτήστε τα παιδιά σας!
Σκηνοθεσία: Κώστας Μεταξάκης
Πάιζουν: Σοφία Δερμιτζάκη, Μάνος Ζειμπέκης, Βαρδής Σαμαριτάκης, Ελένη Στρατάκη και Χάρης Σουλτάτος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Χάρης Σουλτάτος είναι πρώην μαθητής του Σχολείου μας. Φιλική σημμετοχή: Δημήτρης Φοινίτσης.

·        Ακολουθούν στιγμιότυπα από την παράσταση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου