Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«17 ΝΟΕΜΒΡΗ»

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2017 και σήμερα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Αυτή τη φορά την φροντίδα της εκδήλωσης την είχαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης και ήταν μια εκδήλωση ιδιαίτερα συγκινητική καθώς τα παιδιά με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους στα θεατράκια που μας παρουσίασαν, μας  μετέφεραν πολλαπλά μηνύματα που δεν μας επιτρέπουν ποτέ να ξεχάσουμε εκείνες τις αιματηρές ημέρες του 1973.

Με ένα «Χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου» από τους μαθητές του Ε2 και με την «Τενεκεδούπολη»  (προσαρμοσμένη έξυπνα πάνω στα γεγονότα της εξέγερσης) από τους μαθητές του Ε1 μας δίδαξαν ότι το πρόσωπο του Πολυτεχνείου είναι πάντα ανθρώπινο και ότι είναι καθήκον όλων μας να θυμόμαστε και να τιμάμε τους αγωνιστές γιατί απλούστατα οι λαοί που δεν έχουν μνήμη κάποτε παύουν να υπάρχουν.
Περαιτέρω, είναι υποχρέωση όλων μας να επιτρέπουμε στους άλλους να εκφράζονται ελεύθερα και να αγωνιζόμαστε όλοι μας για αξίες όπως τη λευτεριά, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.

Αφιερώνουμε τη γιορτή μας στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, όσοι και αν ήταν αυτοί και ότι και να έχασαν... τα νιάτα τους, τη ζωή τους ολόκληρη.  • Ακολουθούν στιγμιότυπα από την εκδήλωση. Σε λίγες ημέρες θα αναρτήσουμε και τα τραγούδια που ερμήνευσαν οι μαθητές (mp3)


 «Χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου» 
 Ε2


«Τενεκεδούπολη»
Ε1Εθνικός ύμνος


Ποιήματα εμπνευσμένα από τους μαθητές του Ε2 με θέμα «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»


                                               
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
                                                                                                               

                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου