Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου σήμερα και οι μικροί μας μαθητές της Α΄ τάξης ακολούθησαν ένα μονοπάτι που τους οδήγησε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου συνάντησαν «Τον λύκο των παραμυθιών και τον λύκο της φύσης».  Όλοι ξέρουμε ότι η εικόνα του λύκου στα παραμύθια είναι τις περισσότερες φορές διαφορετική από την πραγματική του εικόνα. Σύμβολο δύναμης και ελευθερίας, ο λύκος εμφανίζεται στα παραμύθια ως «κακός». Η αλήθεια όμως είναι ότι ο «κακός λύκος» των παραμυθιών δεν είναι παρά ένα τρωτό είδος που χρειάζεται προστασία και αυτό ακριβώς κατάφεραν οι μικροί μας μαθητές… να τον προστατεύσουν και να παίξουν μαζί του!

Δείτε τα παραμυθομπερδέματα των παιδιών μας με την Πιπιστρέλουα, την νυχτερίδα και την Μαυρέμης, την νεροχελώνα …Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου