Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017



ΤΟ "MAGIC AND MYTHS UNITE EUROPE" ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


To “Μαgic and Myths Unite Europe βρέθηκε στο Σχολείο μας στις 9 Μαρτίου 2017, όπου πραγματοποιήθηκε η 7η κατά σειρά συνάντηση Εκπαιδευτικών στα πλαίσια του Erasmus+, στο οποίο συμμετέχουμε από το 2015. Δεκαεφτά (17) Εκπαιδευτικοί από εφτά  (7) χώρες μετακινήθηκαν από τις τέσσερις γωνιές της Ευρώπης για να βρεθούν στους χώρους του Σχολείου μας και να γνωρίσουν από κοντά τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενούς μας με διάφορες ευχάριστες εκπλήξεις. Με πολύ μεράκι και μεγάλη χαρά παρουσίασαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια και θεατρικά δρώμενα.

Ανάμεσα σ’ αυτά οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν σε ένα εντυπωσιακό Θέατρο Σκιών το γνωστό μύθο του «Θησέα και του Μινώταυρου» με το δικό τους ευφάνταστο τρόπο. Οι δε μαθητές της Στ΄ τάξης ανέλαβαν τη μουσική επένδυση στο γνωστό ιταλικό μύθο του «Πολύφημου, του Άκη και της Γαλάτειας», που παρουσιάστηκε επίσημα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 9 Μαρτίου 2017.

Η επόμενη και τελευταία συνάντηση κατά την οποία θα ολοκληρωθεί το διετές Πρόγραμμα θα γίνει στο Drogheda της Ιρλανδίας, όπου το Σχολείο μας θα παρουσιάσει εικονογραφημένο ιρλανδικό μύθο με κεντρικό ήρωα τον γίγαντα Fionn McCool σε συνδυασμό με τον μινωικό γίγαντα Τάλω.

Ακολουθούν τα δρώμενα που παρουσιάστηκαν από τους μαθητές μας και οι καλύτερες στιγμές της συνάντησης.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ




ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
"ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ"

Παρουσιάζουν οι μαθητές των Δ1 και Δ2
Επιμέλεια: Ευαγγελία Καμπουράκη
Σκηνικά: Ηλιάνα Μπάρδη
Αφήγηση: Χάρης Μακράκης, Σοφία Γιάννικα και Δέσποινα Καρατάσου
Μουσική: Μιχάλης Γιακουμάκης
'Εκτακτη Συμμετοχή: Κυριάκος Αποστολάκης και Ρομπέρτο Ντούζα



TΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΘΟ  
"ΠΟΛΥΦΥΜΟΣ, ΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΕΙΑ"

Επιμέλεια μουσικής: Δήμητρα Τακέλα
Συμμετέχουν οι μαθητές του ΣΤ1:
Ταμπούρλο μεγάλο: Σάββας Χαραλαμπάκης
Ταμπούρλο μικρό: Νίκος Μαγάκης
Μεταλλόφωνο 1: Ιωσήφ Δαμαβολίτης
Μεταλλόφωνο 2: Σοφία Γιάννικα
Κουδουνάκια: Άννα Κυριακάκη, Ειρήνη Ευαγγελινάκη και Κάλλια Τσαντηράκη
Τριγωνάκια: Βαγγελιώ Ντάγκινη, Δέσποινα Καρατάσου και Σοφία Σαθάκη
Ξυλάκια: Μάρτιν Κοπρίνκοβ, Ρομπέρτο Ντούζα και Βαγγέλης Μαγνησαλής
Γκονγκ: Δημήτρης Μουμτζής



  • Για φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη των Εκπαιδευτικών στις τάξεις μας παρακαλώ πηγαίνετε στις σελίδες των τμημάτων. Για στιγμιότυπα των εργασιών και δράσεων της συνάντησης πηγαίνετε στη σελίδα ΕRASMUS+ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου