Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 201617 ΝΟΕΜΒΡΗ


Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου  πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, με την φροντίδα των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης. Ήταν μια εκδήλωση ιδιαίτερα συγκινητική καθώς τα παιδιά μας μετέφεραν πολλαπλά μηνύματα που δεν μας επιτρέπουν ποτέ να ξεχάσουμε εκείνες τις αιματηρές ημέρες του 1973.

Μας έπεισαν ότι το πρόσωπο του Πολυτεχνείου είναι πάντα ανθρώπινο και ότι είναι καθήκον όλων μας να θυμόμαστε και να τιμάμε τους αγωνιστές γιατί απλούστατα οι λαοί που δεν έχουν μνήμη κάποτε παύουν να υπάρχουν.

Ήταν ένα μάθημα για όλους, μικρούς και μεγάλους να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να αγωνιζόμαστε για αξίες όπως η λευτεριά, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία.

Αφιερώνουμε τη γιορτή μας στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, όσοι και αν ήταν αυτοί και ότι και να έχασαν... τα νιάτα τους, τη ζωή τους ολόκληρη.ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΙΣ
ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ1 σχόλιο:

  1. Στο χώρο του Πολυτεχνείου δεν υπήρχαν νεκροί. Οι νεκροί(όχι τα ανύπαρκτα ονόματα που ακούγονται και διαβάζονται), ήταν γύρω από το Πολυτεχνείο, σε διάφορα σημεία,από ελεύθερους σκοπευτές. (Πόρισμα Τσεβά, απόφαση Ελλ.Δικαστηρίων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή