Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016


     
     ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

     Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων επισκέφτηκαν την πόλη μας με τα πλούσια αξιοθέατά της.
Περιηγήθηκαν μαζί με τους δασκάλους τους στα σπουδαία μνημεία της και ανακάλυψαν ότι το Ηράκλειο είναι πράγματι ένα διαμάντι του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Η περιήγηση ξεκίνησε από το λιμάνι, με ξενάγηση στον εσωτερικό χώρο του επιβλητικού φρούριου Κούλε και στη συνέχεια ανηφορίζοντας την οδό 25ης Αυγούστου, ακολούθησαν μια διαδρομή η οποία περιελάμβανε στάσεις στην πλατεία 17 Άγγλων, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η οποία σήμερα στεγάζει τη Δημοτική Πινακοθήκη, την Κρήνη Μοροζίνι, με τις εξαιρετικές γλυπτές παραστάσεις, τη Λότζια, η οποία θεωρείται ένα από τα κομψότερα βενετσιάνικα μνημεία και όπου στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου και τέλος τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.
Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία για τους μαθητές μας, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την μεγαλοπρέπεια των μνημείων της πόλης μας. 
  • Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό από την περιήγηση πηγαίνετε στη σελίδα ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου