Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016


HMEΡΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ



Η Γεωπονική Σχολή του ΤΕΙ Κρήτης δια του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων και η Διεύθυνση Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης, όπως κάθε Μάιο, οργανώνουν την Κυριακή από 10.30 έως 14.30, εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο των φυτών με τίτλο  «Ημέρα Μαγείας των Φυτών». 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αγρόκτημα ΤΕΙ στον Εσταυρωμένο. 

Ο σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να φέρουν κοντά στο κοινό και ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους το μαγευτικό κόσμο και την ομορφιά των φυτών και να προβάλουν μέσα από βιωματικές και επιστημονικές δράσεις την σημασία των φυτών στη διατροφή και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Στόχος επίσης είναι να γίνει κατανοητή η σημαντικότητα της επιστήμης των φυτών για το κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό τοπίο της χώρας.

Χώρος εκδήλωσης: Αγρόκτημα ΤΕΙ Κρήτης,
Περιοχή Εσταυρωμένου, Ηράκλειο Κρήτης
Κυριακή 22 Μαΐου, 2016
Διάρκεια εκδήλωσης : 10:30-14.30
Είσοδος κοινού ελεύθερη


10.30-11.00 Προσέλευση - Υποδοχή κοινού.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
11.00 - 11.30 Θεατρικό παιχνίδι : "Γνωρίζω τα φυτά που επέζησαν από την εποχή των δεινοσαύρων". . 
11:00-12:30 "Φυτεύω σε γλαστράκια και υιοθετώ ένα ανθοκομικό ή αρωματικό φυτό στο Θερμοκήπιο Ανθοκομίας"
11:00-12:30 "Παρατηρώ με τη βοήθεια του στερεοσκοπίου, τα έντομα (Εργαστήριο Εντομολογίας) και τα φυτά 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
11.00 – 13.30 Ελεύθερη ή καθοδηγούμενη ξενάγηση στους χώρους του Αγροκτήματος. Επισκέψιμοι χώροι: ι) Βοτανικός κήπος, 
ιι) Θερμοκήπια,
ιιι) Υπαίθριες Καλλιέργειες,
 ιv) Εργαστήρια Έρευνας Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων. 

12:30 - 13:30 Έκθεση αναρτημένων ανακοινώσεων (πόστερς) από τις καινοτόμες δραστηριότητες των Εργαστηρίων του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων (Ενημέρωση από τους υπεύθυνους των Εργαστηρίων).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου