Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016



ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΓΑΛΛΙΚΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Από 16 έως 20 Μαΐου διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά η  «Εβδομάδα Γαλλικού Πολιτισμού» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, με κινηματογραφικό αφιέρωμα φέτος στο Γάλλο δημιουργό Michel Ocelot. Στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια παιδαγωγικής προσέγγισης, δίνοντας πολλαπλά ερεθίσματα στους μαθητές και διευρύνοντας τους πολιτιστικούς τους ορίζοντες στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος. Οι μαθητές του Σχολείου μας εννοείτai πως δεν θα μπορούσαν να λείψουν από μια τέτοια διοργάνωση και έτσι με την καθηγήτριά τους την κα Αρετή Βουράκη, η οποία είναι και Πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης,  παρακολούθησαν τη βραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Κιρικού και η Μάγισσα» και στη συνέχεια συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια τέχνης.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Europe-Direct Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδας και του Προξένου της Γαλλίας στο Ηράκλειο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την συμμετοχή των μαθητών του Σχολείου μας. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου