Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΑΣ


Α’  ΤΑΞΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’  τάξης αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά με τραγούδια και παιχνίδια μαζί με την όμορφη παρέα των παιδιών του 12ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου  στην παιδική χαρά της Φορτέτσας την Δευτέρα 10 Ιουνίου. Η εκδήλωση «Αναζητώντας τις κρυμμένες αξίες» ως αντίδοτο στη βία ήταν μια διοργάνωση του Δικτύου Τοπικών Φορέων Φορτέτσας «Συνδεόμαστε και δρούμε» και είχε τεράστια επιτυχία.


Β’ ΤΑΞΗ

Με  ένα αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη και με το μελοποιημένο ποίημα «Τα τζιτζίκια» οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης αποχαιρέτισαν την σχολική χρονιά.


Γ’  ΤΑΞΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης αφού γνώρισαν τον μεγάλο συγγραφέα Ν. Καζαντζάκη και πιο συγκεκριμένα το ιστορικό του μυθιστόρημα "Τα Παλάτια της Κνωσού" μέσα από ένα τετράμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησαν στην τάξη τους, εμπνεύστηκαν το θεατρικό δρώμενο «Ο Θησέας στη Μινωική Κρήτη», το οποίο παρουσίασαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου στην αυλή του σχολείου, παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών. Το κείμενο του έργου γράφτηκε από τις δασκάλες τους, οι οποίες συνέθεσαν μια ιστορία από αποσπάσματα τόσο απ' το βιβλίο του Κρητικού συγγραφέα όσο και από το παραμύθι "Γλαύκος, ο μικρός Μινωίτης" της Κ. Σέρβη. Έτσι, με μια γλυκιά ιστορία με στοιχεία τόσο από την ιστορία όσο και τη μυθολογία, τα παιδιά αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά.

 






Ε΄ ΤΑΞΗ

Τα παιδιά της Ε’ τάξης προειδοποιούν ότι η τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την υγεία και παρουσιάζουν τη σάτιρα «Σάχλα Μπούρδα TV». Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, προσπάθησαν να αναδείξουν μερικά από τα βασικά στοιχεία της τηλεόρασης: την υπερβολή, την παραπλάνηση, «το στημένο»…. Πρόσφεραν μια απολαυστική ώρα γέλιου σε όσους παρακολούθησαν την παράσταση τους. Τα ευχαριστούμε θερμά!












Στ΄ ΤΑΞΗ

Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετήσαμε τους μαθητές της ΣΤ δημοτικού στη γιορτή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές της Έκτης παρουσίασαν μουσικά παιχνίδια και θεατρική παράσταση με τίτλο «Αξέχαστες αναμνήσεις», το σενάριο της οποίας είχε ζυμωθεί από τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ, Χάρη Αθανασόπουλο και Αγγελική Χλέτσου σε συνεργασία με τους μαθητές τους. Στο τέλος της γιορτής οι μαθητές παρακολούθησαν ένα συγκινητικό βίντεο με πολλές στιγμές τους από τα έξι τους χρόνια στο σχολείο, το οποίο επιμελήθηκε η κυρία Βίκυ Παπακώστα, ενώ ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου δώρισε στους μαθητές αναμνηστικό λεύκωμα με αφιερώσεις που είχαν γράψει οι ίδιοι οι μαθητές μέσα στη χρονιά.





Και ένα μήνυμα από τους εκπαιδευτικούς των μαθητών και των μαθητριών της Στ  τάξης: Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Στ΄ τάξης για την καταπληκτική παρουσία τους στη γιορτή. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για εσάς, ένας κύκλος κλείνει και ένας άλλος ανοίγει. Ήμασταν όλοι σίγουροι για την επιτυχία σας. Σας ευχόμαστε η ζωή να σας τα φέρει όλα έτσι ακριβώς όπως το φαντάζεστε με χαμόγελα και επιτυχία.

Και κάπως έτσι έληξε η σχολική χρονιά 2023 – 2024. 

Ευχόμαστε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι σε όλους

 και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου