Κυριακή 12 Μαΐου 2024

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ, VIDEO ΑΠΟ ΤΟ Ε1 ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 


Αγαπητοί γονείς, μπορείτε να δείτε το video, που ετοίμασαν οι μαθητές/τριες του Ε1 τμήματος με την εκπαιδευτικό της Θεατρικής Αγωγής κυρία Νικολέτα Δάφνου, στα πλαίσια του μαθήματος  Εργαστήρια Δεξιοτήτων, στον παρακάτω σύνδεσμο.

Το σχολείο των ονείρων μας

Και ένα μήνυμα από την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής:


Ονομάζομαι Νικολέτα Δάφνου και είμαι θεατρολόγος – ηθοποιός.
Φέτος είχα τη χαρά να διδάσκω στο 21ο Δ.Σ. το μάθημα της θεατρικής αγωγής. Το μάθημά μας έχει καταργηθεί από την Ε και ΣΤ τάξη, αλλά ευτυχώς μου δόθηκε μια ώρα Εργαστηρίου Δεξιοτήτων στο Ε1 τμήμα. 
Με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ε1 τμήματος λοιπόν ψηλαφίσαμε (μέσω του πολύτιμου μαθήματος του θεάτρου) πολλά θέματα μέσα στη χρονιά: ασχοληθήκαμε με τα συναισθήματά μας, με την ενσυναίσθηση, με τα όρια και τους κανόνες, με τη δημιουργικότητα, φτιάξαμε σενάρια, φτιάξαμε φιγούρες κουκλοθέατρου, κλπ 

Η ταινία μικρού μήκους που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραπάνω πατώντας στον ενεργό σύνδεσμο, είναι φτιαγμένη από τα ίδια τα παιδιά. Τα λόγια που ακούγονται είναι οι δικές τους ιδέες, οι δικοί τους προβληματισμοί. Ήταν μια μακρά και δημιουργική διαδικασία, ένας «φάρος» μέσα στην ένταση και το άγχος που βιώνουν οι μαθητές όσο μεγαλώνουν, η οποία με αφήνει πολύ χαρούμενη τώρα που τελειώνει η χρονιά.


Σας  ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία!

Φιλικά,

Νικολέτα Δάφνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου