Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

2 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου


Εμείς στο 21ο Δημοτικό Σχολείο αγαπάμε τα βιβλία και απολαύσαμε τη σημερινή "Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου" με διάφορες δράσεις,  που μας είχαν ετοιμάσει οι μαθητές/τριες της Στ τάξης και οι εκπαιδευτικοί μας καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι μαθητές/τριες της Στ τάξης με την καθοδήγηση της διευθύντριάς μας, έστησαν μια όμορφη έκθεση βιβλίων για όλους τους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους. Όλοι είχαν την ευκαιρία να δανειστούν και να μελετήσουν ένα αγαπημένο βιβλίο τα διαλείμματα, παρέα με τους φίλους και τους συμμαθητές τους και να ταξιδέψουν μέσα από υπέροχες ιστορίες, που δίνουν φτερά στη σκέψη και την ψυχή.

 Ακόμη και οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης κατάφεραν να διαβάσουν «Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί» της Βασιλικής Κάργα! Τι πως η βιβλιοθήκη μας είναι μεγάλη με πολλά βιβλία σε πανύψηλα ράφια, το τέλειο μέρος να κρυφτεί ένα βιβλίο που δε θέλει να διαβαστεί; Εμείς βρήκαμε τον τρόπο να το διαβάσουμε! 











Η «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου» γιορτάζεται  στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Hans Christian Andersen και καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IΒΒΥ), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τονώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για το βιβλίο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου