Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ»


Μια συλλογική δράση ευαισθητοποίησης κατά του σχολικού εκφοβισμού στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά του Σχολείου με αφορμή την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ» στις 6 Μαρτίου. Υπό την καθοδήγηση της ψυχολόγου του σχολείου μας Μυρσίνης Ψυχογιού τα παιδία ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του bullying, συζήτησαν για τα συναισθήματά τους γύρω από τον εκφοβισμό και βρήκαν λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης. Έπειτα κάθε τάξη έβαλε το αποτύπωμά της και μαζί κατασκεύασαν ένα πανό.




Οι μαθητές της ΣΤ΄ συμμετείχαν ιδιαίτερα ενεργά στο πρόγραμμα πρόληψης κατά του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Συζήτησαν για τα αιτία και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου σε συνεργασία και με τους εκπαιδευτικούς της τάξης συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια ρόλων και τέλος σχεδίασαν αφίσες κατά του Εκφοβισμού.






 



Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της  Β΄ τάξης συμμετείχαν επίσης ενεργά κατά του  φαινόμενου του bullying


A WRINKLED HEART


Στο μάθημα τον Αγγλικών τα παιδιά προσέγγισαν την ενσυναίσθηση μέσω του παραμυθιού “A wrinkled heart” – «Μία τσαλακωμένη καρδιά» το οποίο εστιάζει στην ανάπτυξη της εμπάθειας, να μπορείς για λίγο να αφήνεις τον δικό σου κόσμα και να εισέρχεσαι στα συναισθήματα των άλλων βλέποντας μέσα από τα δικά τους μάτια.

Τσαλακώνοντας την καρδούλα που τους δόθηκε κάθε φορά που τα λόγια άλλων πλήγωναν και προσπαθώντας να την ξετσαλακώσουν πάλι μετά από τη μετάνοια του άλλου είδαν ότι όταν φερόμαστε άσχημα σημαδεύουμε και όσες συγγνώμες να ζητήσουμε οι πληγές και τα σημάδια μένουν για πάντα στην καρδιά για να θυμίζουν τη βία και την επιθετικότητα που δέχτηκαν.




 Εσείς έχετε τσαλακώσει ποτέ την καρδιά κάποιου; 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου