Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Κυριακή 1 Μαΐου 2022


 21Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                                                          Τηλ. 2810232577, 2810361563                       

email: mail@21dim-irakl.ira.sch.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Εν όψει της επιστροφής στο σχολείο την Τρίτη 3 Μαΐου, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι οι εκπαιδευτικές μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο.

Έτσι, σε ό,τι αφορά τη μάσκα και τα self-tests:

1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

2. Καταργούνται τα self-tests για όλους τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Οι ανεμβολίαστοι εκπ/κοί θα διενεργούν ένα rapid-test την εβδομάδα.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη:

- Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.

- Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.

- Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

- Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί διενεργούν 2 self-tests (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου (πχ αν παρουσιαστεί κρούσμα στην οικογένεια):

- Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν self-test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

- Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν self-test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

- Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν rapid-test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

- Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν rapid-test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Όσον αφορά τη δήλωση Edupass, θα γίνεται ΜΟΝΟ στην περίπτωση που προκύψει στενή επαφή με κρούσμα και χρειαστεί να γίνει self-test.

Καλή επιστροφή σε όλους με υγεία πάντα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου