Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

 


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Φέτος στο μάθημα των Εικαστικών φτιάξαμε διαφορά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Με τους μαθητές της Α και Β δημοτικού φτιάξαμε χάρτινα τρισδιάστατα έλατα και τα στολίσαμε με πλαστελίνη και σχέδια.Με τους μαθητές της Γ δημοτικού φτιάξαμε στολίδια και ένα χριστουγεννιάτικο κολάζ στην πόρτα της τάξης.Σε πολλά τμήματα στολίσαμε το δέντρο της τάξης στον τοίχο. Ενώνοντας πολλά μικρά χριστουγεννιάτικα έλατα δημιουργήσαμε ένα ομαδικό μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σε όλες τις τάξεις οι μαθητές δημιούργησαν πολλές ζωγραφιές με θέμα τα Χριστούγεννα και ευχετήριες κάρτες χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ.


Οι μαθητές των Στ τμημάτων ήρθαν σε επαφή με τον πηλό σαν υλικό, έμαθαν πως μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για να δώσουν μορφή στις δημιουργίες τους και με την βοήθεια διαφόρων εργαλείων, όπως οδοντογλυφίδες και κουπάτ, δημιούργησαν τα δικά τους στολίδια. 
Οι μικρότερες τάξεις χρησιμοποίησαν σαν υλικό την πλαστελίνη για τις δικές τους φιγούρες και στολίδια.

Γενικά τις μέρες αυτές, η χαρά και προσμονή των Χριστουγέννων μας έδωσε κίνητρο να δημιουργήσουμε!
 


Και του χρόνου να είμαστε καλά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου