Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021


Αγαπητοί Γονείς,

Με την έναρξη του νέου διδακτικού έτους σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχόμαστε σε όλους, γονείς και μαθητές καλή σχολική χρονιά. Παρά το ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με δυσκολίες, ελπίζουμε να είναι γόνιμη και δημιουργική.

 


ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/09/2021

Τη Δευτέρα στις 13/09/2021 θα τελεστεί ο Αγιασμός στον προαύλιο χώρο του Σχολείου στις 8:30. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο από τις 8:00 – 8:15 και θα φέρουν μαζί τους τυπωμένο αρνητικό αποτέλεσμα self test που θα έχει διενεργηθεί και δηλωθεί την Κυριακή 12/09/21 και το οποίο θα προσκομίζεται στην είσοδο στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς. Μετά τη λήξη της τελετής οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν στις 9:15.

Οι μεταφερόμενοι μαθητές/τριες θα έρθουν κανονικά με το λεωφορείο στις 8:00 (όπως πέρσι) και αποχώρηση στις 9:20.

Δεν θα εισέλθουν οι συνοδοί των μαθητών/τριών στο χώρο του Σχολείου εκτός από ένα συνοδό για τους μαθητές της Α' Τάξης.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/09/2021

 Την Τρίτη 14/09/2021 τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά στις 8:00 με 8:15 με τις τσάντες τους. Την ίδια ημέρα θα μοιραστούν τα βιβλία στους/στις μαθητές/τριες. Αποχώρηση για όλους στις 12:30.

Επισημάνουμε ότι η είσοδος θα κλείνει αμέσως μετά την προσέλευση των μαθητών/τριών. 

 


ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

 Ασφάλεια & προστασία λόγω COVID-19: Υπενθυμίζεται ότι  οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται από την Πέμπτη  9 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Στη συνέχεια θα δηλώνετε το αποτέλεσμα στην ψηφιακή πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ .

Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9. Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).  Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Η  δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες. Οι μαθητές/τριες θα φορούν μάσκα καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου - αίθουσες διδασκαλίας , αύλειος χώρος- εκτός την ώρα του φαγητού.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει την δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19  στο 50% +1 των μαθητών/τριών του. Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο σχολείο θα απομακρύνεται και θα παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ο/Η μαθητής/τρια θα επιστρέφει στην σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών (3) 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού - χωρίς την λήψη αντιπυρετικών - και βελτίωση των συμπτωμάτων. Κατά την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος θα γίνεται σε όσους θεωρούνται στενές επαφές για διάστημα 7 ημερών. Δύο (2) εργαστηριακά τεστ –rapid πέραν των προβλεπόμενων εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες κάθονται δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα. Επίσης θα υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικά τεστ τις ημέρες που δεν θα κάνουν τα εργαστηριακά. Οι εμβολιασμένοι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικά τεστ ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Οι εκπαιδευτικοί, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. και το βοηθητικό προσωπικό που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πραγματοποιούν rapid test 2 φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και θα έχουν μαζί τους την δήλωση αρνητικού τεστ (είτε ψηφιακά είτε εκτυπωμένη) κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή. Το κόστος του rapid test επιβαρύνει τον ανεμβολίαστο.

 

Η Υποδιευθύντρια του Σχολείου

 Καλή σχολική χρονιά!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου