Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021


Αγαπητοί μαθητές, γονείς και φίλοι του 21ου , σας παρουσιάζουμε τη φετινή συμμετοχή των μαθητών του Σχολείου μας στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής του WRΟ HELLAS! Βοηθήστε την ομάδα του Σχολείου μας να προκριθεί στον τελικό από την επιτροπή αξιολόγησης και να ξαναπάρει την πρωτιά!

Για να δείτε τη συμμετοχή των παιδιών:

 

Αν σας αρέσει το συγκεκριμένο βίντεο, κάντε like μέσα στο youtube για να προσμετρηθεί η ψήφος σας!

ΟΜΑΔΑ: ΦΩΤΕΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ

Σχολείο: 21ο Δημοτικό Σχολείο Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης 

Μαθητές: 

1. Γεωργόπουλος Θανάσης

2. Μαρκατάτος Γιώργος

3. Δασκαλάκης Γιώργος

4. Παπαδάκης Γιώργος

5. Χαραλαμπάκης Μιχαήλ

Εκπαιδευτικός: Τσουδή Γεωργία

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Καραγκιόζης ως αρματολός βρίσκετε στα βουνά και επιθυμεί να γνωρίσει κάποιους από τους μεγάλους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Για να τους βρει πρέπει να περάσει ανάμεσα από του Οθωμανούς χωρίς να τον καταλάβουν. Όταν τα καταφέρει και μπει στη σπηλιά θα συναντήσει πέντε μεγάλους ήρωες, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Αντώνη Κατσαντώνη, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και τον Γεώργιο Καραϊσκάκη. Εκεί πατώντας πάνω στον κάθε ήρωα, μας συστήνεται. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αφού μας συστηθεί θα μας δείξει την σημαντική μάχη που έδωσε στα Δερβενάκια, ο Ανδρούτσος τη μάχη που έδωσε στο Χάνι της Γραβιάς και ο Καραϊσκάκης τη σκηνή που ύψωσε τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης στη Τζουμέρκα. 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: https://scratch.mit.edu/projects/4840...

ΟΔΗΓΙΕΣ Για να ξεκινήσεις πάτησε τη σημαία κι έπειτα το κουμπί “Ξεκίνα”. Οδήγησε τον Καραγκιόζη με τα βελάκια από το πληκτρολόγιο

( ← , ↑ , → , ↓ ) Φτάσε στην πύλη της σπηλιάς, που κρύβεται κι εμφανίζεται αρκετές φορές, αποφεύγοντας τους Οθωμανούς. Όταν καταφέρεις να μπεις στη σπηλιά κάνε κλικ με το ποντίκι πάνω στους ήρωες για να τους γνωρίσεις καλύτερα. Για να ξεκινήσεις από την αρχή πάτα τη σημαία. Καλή διασκέδαση!

Επισημάνουμε ότι ο διαγωνισμός είναι διαδικτυακός και ο νικητής θα αναδειχθεί από το κοινό με βάση τα likes στο βίντεο τους στο YouTube οπότε στηρίξτε τους μαθητές μας!


  • Ο WRO HELLAS αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO για την Ελλάδα, μέσα από την οποία αναδεικνύονται κάθε χρόνο οι ομάδες που εκπροσωπούν την χώρα μας στον Παγκόσμιο τελικό της World Robotic Olympiad. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου