Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 202021o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τηλ. 2810232577

 

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι:

1.     Το πρόγραμμα του Ολοήμερου Προγράμματος θα ξεκινήσει κανονικά την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020. Για την λειτουργία του προγράμματος απαιτείται σοβαρή προσπάθεια και από εσάς σε θέματα πειθαρχίας, συνέπειας και συμπεριφοράς των παιδιών μέσα και έξω από την τάξη, ώστε να μην παρουσιάζονται προβλήματα δυσλειτουργίας.

2.     Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί ορίστηκαν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Παρακαλούμε να τους διευκολύνετε – όπως άλλωστε το κάνετε πάντα – στο σημαντικό έργο τους.

3.     Λόγω μη τοποθέτησης μέχρι σήμερα δύο (2) Εκπαιδευτικών το Ολοήμερο θα λειτουργεί προσωρινά μέχρι τις 3.00 μ.μ.

4.     Σας εφιστούμε την προσοχή για την ώρα αποχώρησης των μαθητών. Το Σχολείο κάνει τον προγραμματισμό του σύμφωνα με τις δηλώσεις, που οι ίδιοι έχετε υπογράψει. Η παράδοση των μαθητών θα γίνεται πάντα από την αρμόδιο Εκπ/κό κι όχι από άλλο, μη εξουσιοδοτημένο, πρόσωπο. Παράδοση μαθητή πριν την δηλωμένη ώρα θα γίνεται μόνο σε απόλυτα αναγκαία περίσταση. Η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης (15.00 ή 16.00) θα πρέπει να τηρείται επακριβώς, χωρίς καμιά καθυστέρηση (π.χ. λόγω κυκλοφορίας, τυχαίας εργασίας κ.τ.λ.). Σε κάθε περίπτωση αλλαγής ώρας αποχώρησης θα πρέπει να ενημερώνετε άμεσα το Σχολείο με υπεύθυνη δήλωση. Επίσης σε κάθε αλλαγή τηλεφώνου ή προσώπου παραλαβής του παιδιού κατά την αποχώρηση θα πρέπει να ενημερώνετε αμέσως, διότι στο θέμα αυτό φέρετε ακέραιη την ευθύνη. Σε περίπτωση διακοπής ο γονέας έχει άμεση υποχρέωση να ενημερώσει το Σχολείο και να υπογράφει σχετική υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας μαθητή θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα το Σχολείο.

5.     Όσοι δεν έχουν φέρει ακόμα δικαιολογητικά εργασίας ή ανεργίας και για τους δύο γονείς να τα προσκομίσουν οπωσδήποτε μέχρι τη Δευτέρα, 28/9. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να μην κρατήσουμε τα παιδιά. Oι γονείς των μονογονεϊκών οικογενειών  δεν χρειάζεται να φέρουν δικαιολογητικά. Οι γονείς των ευπαθών ομάδων θα προσκομίσουν ιατρικά πιστοποιητικά δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος. Παρακαλούμε θερμά τους γονείς που δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ φοίτησης των παιδιών τους στο Ολοήμερο να μην τα φέρουν λόγω του μεγάλου αριθμού που έχουμε φέτος (45 μαθητές σε 2 Τμήματα). Οι μαθητές αυτοί θα μπορούν να μπουν σε μια λίστα αναμονής για να τους εντάξουμε μόλις έχουμε κάποια αποχώρηση.

6.     Όλοι οι μαθητές θα έχουν το γεύμα τους στο Σχολείο με επίβλεψη των Εκπ/κών. Θα φέρνουν το φαγητό της επιλογής σας  από το σπίτι το πρωί, όχι τα διαλείμματα ή το μεσημέρι συγγενικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις διανομής φαγητού. Τα δοχεία του φαγητού πρέπει να είναι προσεγμένα, καλά κλεισμένα. Τα παιδιά θα έχουν χαρτοπετσέτες, «σουπλά» με το όνομά τους, πλαστικό πιρούνι ή κουτάλι ανάλογα με το φαγητό. Το φαγητό θα πρέπει να είναι σε βαλιτσάκι, όπου θα γράψετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το ονοματεπώνυμο και την τάξη του παιδιού. Τα ίδια θα γράφονται και στα δοχεία φαγητού. Το βαλιτσάκι θα παραμένει στην θέση του παιδιού στην αίθουσα του Τμήματός του μέχρι το γεύμα. Όσα παιδιά δεν έχουν φαγητό αλλά κάτι πρόχειρο θα συμμετέχουν υποχρεωτικά, χωρίς αντιρρήσεις, στο γεύμα στην ορισμένη αίθουσα και δεν θα περιφέρονται για κανένα λόγο (αυτό θα το φροντίζουν οι Εκπ/κοί).

7.     Το φαγητό, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν θα μπαίνει σε ψυγείο, ούτε θα ζεσταίνεται. Καλό είναι να αποφεύγονται τα φαγητά με πολλά υγρά (σούπες κ.ά.). Εσείς θα κρίνετε το κατάλληλο γεύμα για το παιδί σας, το οποίο θα πρέπει να είναι επιμελημένο, στη σωστή ποσότητα, ώστε να μην έρχεται σε δύσκολη θέση το παιδί ή η/ο Εκπαιδευτικός.

 

 

Από το Σχολείο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου