Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019Aγαπητοί γονείς,

  Με την έναρξη του νέου διδακτικού έτους σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχόμαστε σε όλους, γονείς και μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Παρά τα χρόνια και τα επιπρόσθετα 
προβλήματα που μας ταλανίζουν μέχρι σήμερα και είναι πιεστικά και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κοινωνία, το Σχολείο – όπως πάντα - θα σταθεί στο ύψος του ρόλου και του σκοπού του για το γενικότερο συμφέρον. Η επιβεβλημένη συνεργασία – εξαιρετική μέχρι σήμερα - Σχολείου και Γονέων θα συνεχιστεί. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε κάθε πρόβλημα που τυχόν απασχολεί τους μαθητές μας και να συμπαρασταθούμε, κατά το δυνατόν, σε κάθε δυσκολία. Η συμπαράστασή σας στο έργο μας με εμπιστοσύνη και κατανόηση είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την οποία πάντοτε επιδιώκουμε. Η αμοιβαία κατανόηση, εμπιστοσύνη, υπομονή και ευπρέπεια είναι οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη των στόχων μας.
Για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Σχολείου σας επισημαίνουμε τα εξής:
1)      Σας επισυνάπτουμε μια υπεύθυνη δήλωση για τη διεύθυνση και τα τηλέφωνά σας, καθώς και για τη συνοδεία μαθητών κατά την αποχώρησή τους από το Σχολείο. Παρακαλούμε να τη συμπληρώσετε με ιδιαίτερη προσοχή και να την επιστρέψετε άμεσα στο Σχολείο. Σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωσή σας για ενημέρωση του Σχολείου σε κάθε αλλαγή των στοιχείων της δήλωσης.
2)      Το κουδούνι το πρωί χτυπάει στις 8.15. Στις 8.25 κλείνει η εξωτερική πόρτα του Σχολείου και παραμένει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος για την ασφάλεια των μαθητών. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών. Για κάθε αποχώρηση μαθητή για συγκεκριμένο λόγο από το Σχολείο πρέπει πάντα να ενημερώνεται ο αρμόδιος Δάσκαλος και ο Διευθυντής από τον ίδιο τον γονέα και όχι από τρίτο πρόσωπο. Σε περίπτωση που γονέας θέλει να επισκεφτεί το Σχολείο θα χτυπάει το κουδούνι της αυλόπορτας και θα περιμένει υπομονετικά να ανοίξουμε.
3)      Παρακαλούμε για συνεχή επιστασία και επιτήρηση των παιδιών σε κάθε θέμα που τα αφορά καθώς και για τη βοήθειά σας για ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα καθημερινής υγιεινής μέσα και έξω από το Σχολείο καθώς και το σεβασμό της δημόσιας περιουσίας και των κοινόχρηστων αναλώσιμων υλικών και των κόπων των αρμόδιων για την καθαριότητα προσώπων. Καταβάλλεται, να ξέρετε, μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθεί το Σχολείο σε ικανοποιητικό επίπεδο και σ’ αυτό θέλουμε τη συνδρομή σας. Δυστυχώς οι διαθέσιμοι πόροι είναι ελάχιστοι και όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε τεράστια ευθύνη για την εξοικονόμησή τους.
4)      Παρακαλούμε να επιστήσετε την προσοχή των παιδιών σας σε θέματα συμπεριφοράς προς τους Δασκάλους και συμμαθητές τους και τα λοιπά πρόσωπα που επικουρούν τη σχολική λειτουργία (υπεύθυνη καθαριότητας, σχολική τροχονόμος, υπεύθυνη Κυλικείου). Η συμπεριφορά αυτή για κανένα λόγο δεν πρέπει να ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια. Η μέριμνα για εξάλειψη της λεγόμενης σχολικής βίας πρέπει να είναι διαρκής. Γι’ αυτό έχουμε όλοι τεράστια ευθύνη.
5)      Το Κυλικείο του Σχολείου ανακαινίστηκε εσωτερικά μετά από πολλές προσπάθειες. Οι γονείς των μαθητών που προμηθεύονται από το Κυλικείο θα πρέπει, εφόσον τα παιδιά σας δεν έχουν χρήματα, να συνεννοούνται με τους υπεύθυνους του Κυλικείου για να μη δημιουργούνται ανεπιθύμητες υποχρεώσεις  και παρεξηγήσεις. Οι μαθητές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους και να μην ξεφεύγουν από τα όρια που εσείς βάζετε. Όσοι γονείς προτιμούν να παρασκευάζουν το πρόγευμα των παιδιών στο σπίτι παρακαλούμε να μην το αμελούν, να ενημερώνουν τα παιδιά τους σε περίπτωση που δεν έχουν φαγητό. Διαφορετικά φέρνουν τους ίδιους, τα παιδιά τους και τους Εκπ/κούς σε δύσκολη θέση.
6)      Η χρήση κινητών τηλεφώνων και κάθε ηλεκτρονικής συσκευής ή παιχνιδιού από τους μαθητές μέσα στο Σχολείο, όπως γνωρίζετε, απαγορεύεται ρητά. Το Σχολείο διαθέτει τηλέφωνα και θα επικοινωνεί μαζί σας όποτε και εφόσον χρειάζεται. Το Σχολείο έχει αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του για σας διδακτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών με σύγχρονα μέσα. Παρακαλούμε να μη μας φέρνετε σε δύσκολη θέση, γιατί αυτό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτό. Επίσης τα παιδιά δεν θα φέρνουν στο Σχολείο κάθε είδους παιγνίδια, εκτός αν έχουν έρθει σε συνεννόηση με τους Δασκάλους τους για παιδαγωγικούς σκοπούς.
7)      Σε περίπτωση απεργίας το Σχολείο ενημερώνεται από τους Εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους την ημέρα σας απεργίας. Από σας 7.50 μπορούν οι γονείς να ενημερώνονται τηλεφωνικά αν ο Δάσκαλος του Tμήματος απεργεί ή όχι. Οι μαθητές των Τμημάτων που απεργούν αποχωρούν από το Σχολείο μόνο κατόπιν συνεννόησης με σας γονείς. Εννοείται ότι όταν απεργεί συνολικά το προσωπικό του Σχολείου τότε δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της παραπάνω επικοινωνίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρίσκεστε σε ετοιμότητα για την ασφάλεια των παιδιών και να ενημερώνεστε από τον ιστότοπο του Σχολείου ή από τις ανακοινώσεις στις πινακίδες.
8)      Δρομολόγιο για τους μεταφερόμενους μαθητές γίνεται το πρωί και το μεσημέρι, χωρίς συνοδό. Οι μαθητές θα βρίσκονται έγκαιρα στους τόπους που σας εξυπηρετούν και θα αποβιβάζονται με ευθύνη των γονέων. Οι γονείς θα πρέπει να συστήσουν στα παιδιά τους τον σεβασμό της ξένης περιουσίας και την ευπρεπή στάση τους κατά την μεταφορά τους. Το Σχολείο επιφυλάσσεται να στερήσει από μαθητή την μεταφορά εφόσον ασχημονεί και παρεκτρέπεται μέσα στο μεταφορικό μέσο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του και των άλλων και εκθέτοντας τον εαυτό του, το Σχολείο και την οικογένειά του.
9)      Όσοι γονείς δεν έχουν φέρει στο Σχολείο α) Δελτία Υγείας (Α, Δ τάξη), β) Βεβαιώσεις εργαζομένων ή άνεργων γονέων (Ολοήμερο) να το κάνουν το συντομότερο.
10)     Όσοι γονείς βρίσκονται σε ιδιαίτερη οικογενειακή κατάσταση (μονογονεϊκή οικογένεια, διάσταση, χηρεία, διαζύγιο) θα πρέπει να ενημερώσουν το Σχολείο και να προσκομίσουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα για την κηδεμονία – επιμέλεια των παιδιών.
11)     Όσοι γονείς επιθυμούν για λόγους οικονομικής δυσπραγίας να εφοδιαστούν τα παιδιά τους  με σχολικά είδη (όχι μεταχειρισμένα) να απευθύνονται στο Σχολείο, φυσικά υπό εχεμύθεια. Εάν υπάρχει δυνατότητα θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε.
12)     Παρακαλούμε, ενημερωθείτε όλοι από τον εσωτερικό Κανονισμό του Σχολείου, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπό μας και συζητήσετε τις διατάξεις του με τα παιδιά σας.


Από το ΣχολείοΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου