Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019



ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΙΟΥXΤA
Η πεζοπορική διαδρομή με σκοπό την κατάκτηση της κορυφής του Γιούχτα πραγματοποιήθηκε! Εκεί οι μαθητές μας και οι συνοδοί τους απήλαυσαν την ανοιξιάτικη φύση και εμπνεύστηκαν από αυτή. Εκεί μύρισαν τα λουλούδια, ανάπνευσαν καθαρό αέρα, μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους και «διδάχτηκαν»... πώς πεζοπορούμε στην ανάβαση και πώς στη κατάβαση, τα σημαία του ορίζοντα, τι ονομάζουμε βουνό και τι οροσειρά, πώς μετράμε το υψόμετρο, τι είναι η πεδιάδα, τις αρχές της οικολογίας, ποιές οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων, τι διατροφικές συνήθειες είναι καλό να ακολουθούμε και τόσα άλλα.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς μας την κ. Μαρία Μπούμπουρα και των κ. Κώστα Ξηρουχάκη που μοιράστηκαν μια τόσο όμορφη εμπειρία μαζί μας αλλά και τον οδηγό μας, τον κ Ξενοφών Σπινθάκη, Εκπαιδευτής Ορειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Γονέα του Σχολείου μας για την καλή του διάθεση.
Οι μαθητές μας κατέκτησαν μια κορυφή και ένιωσαν λίγο πιο περήφανοι!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου