Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019



21o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
        ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



Αγαπητοί Γονείς,  

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιείται ο Μεγάλος Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης. Ο διαγωνισμός αυτός, στον οποίο συμμετέχει και το Σχολείο μας, διοργανώνεται από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και τον Δήμο Ηρακλείου με την υποστήριξη της RECYCOM, της εταιρείας που έχει τοποθετήσει τους γνωστούς κόκκινους κάδους ανακύκλωσης σε πολλούς δήμους της χώρας και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019. Από 1/2/2019 (και για 3-4 ημέρες, όσο χρειαστεί) γίνεται η συγκέντρωση των ρούχων από τα σχολεία, ζυγίζονται επί τόπου, καταγράφεται και ο αριθμός των μαθητών και δίνεται η αντίστοιχη απόδειξη σε κάθε σχολείο. Τα 3 πρώτα σχολεία βάση της αναλογίας κιλά ρούχων / αριθμό μαθητών, κερδίζουν τα αντίστοιχα έπαθλα. Τα έπαθλα αυτά αντιστοιχούν σε εξοπλισμό που το ίδιο το σχολείο θα επιλέξει και είναι ως εξής:

Για το 1ο Σχολείο: Βραβείο αξίας 600 € με την αγορά εξοπλισμού της επιλογής του. 
Για το 2ο Σχολείο: Βραβείο αξίας 400 € με την αγορά εξοπλισμού της επιλογής του. 
Για το 3ο Σχολείο: Βραβείο αξίας 300 € με την αγορά εξοπλισμού της επιλογής του. 

Γι’ αυτό παρακαλούμε όσοι έχετε ρούχα τα οποία δεν χρησιμοποιείται να τα φέρετε στο Σχολείο, σε κατάλληλη συσκευασία, για να παραδοθούν στον αρμόδιο οργανισμό και έτσι να συμμετέχει το Σχολείο μας στον διαγωνισμό, όχι τόσο για τα χρηματικά έπαθλα όσο για την κατανόηση από όλους, μικρούς και μεγάλους, της σημασίας της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικονομία και στην καθημερινότητά μας.


Από το Σχολείο


1 σχόλιο: