Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Σάββατο 5 Μαΐου 2018



ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ»

Την Πέμπτη 3 Μαΐου, 2018 το Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της διάδοσης του ερυθροσταυρικού κινήματος, υλοποίησε σεμινάριο στο Σχολείο μας για τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στις αρχές των «Πρώτων Βοηθειών». Το σεμινάριο αυτό (διάρκειας 1 ½ ώρας) υλοποιήθηκε από την εκπαιδεύτρια  του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ, Μαρία Καλεμάκη

Μέσα από την βιωματική διαδικασία της προβολής  video, δραματοποίησης, συζήτησης, παιχνίδια ρόλων και γενικότερα ομαδικές κινητικές δραστηριότητες  έγινε προσπάθεια να κατανοήσουν οι μαθητές τα θέματα πρόληψης ατυχημάτων, να μάθουν πώς μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά στους συνανθρώπους τους αλλά και να κάνουν και πρακτική εξάσκηση σε τεχνικές αντιμετώπισης καθημερινών και συνεχών ατυχημάτων. 

Παράλληλα, στόχος ήταν οι μαθητές να βιώσουν τις έννοιες της συνεργασίας, του ανθρωπισμού, της ισότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ασφάλειας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου