Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018



ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ!
 ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!


Δευτέρα 5 Μαρτίου, 2018 και ο μήνας ξεκίνησε για τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων με μια επίσκεψη στο κέντρο της πόλης μας η οποία ήταν όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά και συναρπαστική διότι έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να δουν την δράση του Σχολείου μας  που αφορά το φλέγον θέμα των αδέσποτων ζώων να υλοποιεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της.

Η Πρόεδρος της Φιλοζωικής «ΖΩΦΟΡΟΣ»  Μαρία Χουστουλάκη και η Αποστολία Μαγαλιού (μέλος) υποδέχτηκαν τους μαθητές  μας στην αίθουσα ΚΑΡΕΛΗΣ  όπου μας παρουσίασαν  το πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου», (το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας)  και μέσα από αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές μας παρακολούθησαν  βίντεο και εικόνες όπου ακολούθησε συζήτηση για τις υποχρεώσεις μας ως πολίτες απέναντι στην ευζωία των δεσποζώμενων ζώων και όχι μόνο. Έγινε αναφορά σε θέματα στείρωσης και αποπαρασίτωσης των ζώων και μίλησαν για υιοθεσία ζώων από άλλα σχολεία του εξωτερικού.

Στη συνέχεια της εκπαιδευτικής εκδρομής τα παιδιά παρακολούθησαν την ελληνική ταινία «REACTION - δώστε μια ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σας αλλάξει την ζωή», μια ταινία η οποία κάνει αναφορά στην αγάπη των ζώων προς τον άνθρωπο αλλά και στην ψυχοθεραπευτική δράση των ζώων προς τον άνθρωπο ως ζώα συντροφιάς. Υπήρχαν πολλά και ωραία μηνύματα της ταινίας σε επίπεδο όχι μόνο ζωοφιλίας αλλά και σε επίπεδο κοινωνικό καθώς έκανε αναφορά  σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ευχαριστούμε την  Εύη Μαρτιμιανάκη που φέρνει σε επαφή σχολεία με τέτοιου είδους προγράμματα καθώς και την φιλοζωική «ΖΩΦΟΡΟΣ» για την φιλοξενία και ενημέρωση. Σαν σχολείο δεσμευόμαστε να ξανασυμμετέχουμε σε τέτοια προγράμματα.








  • Σημειώνουμε ότι οι μαθητές μας μετέφεραν στην κ Μαρτιμιανάκη  τέσσερις κούτες με ξηρά τροφή και κονσέρβες για γάτες, δύο σπιτάκια φτιαγμένες από κούτες, μια αμμολεκάνη, ένα δοχείο νερού το οποίο γεμίζει αυτόματα με νερό και πήλινα δοχεία, ταψιά και τηγάνια ως δοχεία τροφίμων.






Ευχαριστούμε επίσης τον κ Γιώργο Ορφανίδη και την κ Νίκη Παλίδη - από την «Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου» - για όλα όσα κάνουν για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας. 




Ο κ. Γιώργος Ορφανίδης γράφει στην σελίδα του στο Facebook για μας:

ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ 21 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΡΟΦΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΩ.ΩΦΕΙΛΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ.ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΥΗ ΜΑΡΤΙΜΙΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΖΩΙΑΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ.ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!!!




 Η κ Νίκη Παλίδη γράφει στην σελίδα «Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου»  στο Facebook για μας:

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους γονείς του 21ου Δημοτικού Σχολείου Φορτέτσας Ηρακλείου για τη δωρεά τους σε τροφές για τα αδεσποτάκια μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην πραγματικά υπέροχη ομάδα των Ανθρώπων-εκπαιδευτικών του σχολείου για την ευαισθησία τους και τα πολύτιμα μαθήματα πολιτισμού και ενσυναίσθησης που δίνουν στα παιδιά. Σε αυτήν την γενιά ελπίζουμε όλοι  :) Να είστε καλά όλοι σας !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου